:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 478
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Борисов използва и болно момче в PR кампанията срещу бонусите

Премиерът прати приятелите на Йордан Стоев да благодарят на правителството за "жеста" пред камерите, а после да искат пари и от Доган, Първанов и Станишев
Снимка: Велислав Николов
Премиерът Борисов нареди на болния Йордан Стоев и приятелите му да потърсят сметка от Станишев и Доган за бонусите на техните министри.
Връщането на бонусите от висшите чиновници съвсем заприлича на фарс, след като премиерът Бойко Борисов не се посвени да използва няколко деца, приятели на болно от левкемия момче, за PR акцията си. Йордан Стоев, който ще получи основната част от събраната сума, присъства на заседанието на правителството вчера и изслуша назидателната реч на премиера за върнатите пари от министри, зам.-министри, областни управители и политически кабинети. А приятелите му бяха принудени да застанат пред камерите, за да благодарят на Борисов за предоставените за лечението средства.

Според първоначалния сценарий Борисов отново държа реч пред камери и диктофони, в отсъствие на журналисти, които да му задават въпроси. "До този момент ние имаме в сметката 603 675.62 лв. От 2009, 2010 и 2011 г. досега парите, които са взети от министри, зам.-министри, областни управители, началници на кабинети, до стотинка са върнати. Не знам дали в историята има случай чиновници да са върнали такива законно взети пари, това са закони, направени от предишните правителства. Призовавам в тази сметка да бъде преведен хонорарът на Ахмед Доган, призовавам Станишев, всичките негови министри, заместник-министри парите, които са взели от бордове, да ги върнат. Цинизмът, с който Лютви Местан ме запита - какво ще ги направим, ето, направихме - половината ги уволнихме, другите си върнаха парите. Да видим те какво ще направят сега", обяви Борисов. След това освободи камерите и прати при репортерите децата.

Пред микрофоните застанаха Юлия, Мира и Боян, които благодариха на правителството и премиера, че 18-годишният им приятел Йордан Стоев, болен от рядка форма на левкемия, ще може да продължи да се бори. На въпрос колко точно пари се дават и какво е участието на отделните институции, децата казаха: "Ще научите от медиите". От записа с речта на премиера се разбра, че момчето е попаднало в центъра на вниманието му покрай телевизионен репортаж, а Борисов е пратил приятелите му да търсят пари и от другите партии. "И вие, щом сте инициативен комитет, оттук при Доган - милионите от хонорарите, при Първанов - от неговите съветници, при Станишев - за други деца болни. Ще ви кажа горе-долу колко пари може да съберете, ако сте активни - не по-малко от 7-8 милиона. Те са много повече, но ако те постъпят тези политически партии, както партия ГЕРБ, поне 7-8 милиона. Ние ще ви помогнем, защото ние сме ги извадили от 2005 г. колко са взели от бордове", е обявил на младежите премиерът.

Новият почин на събиране на пари за нуждаещи се деца бе обявен на фона на смъртен случай на бебе, недочакало лечение заради въведен от кабинета лимит за лечение на деца в чужбина от 180 000 лв. Вчера финансовият министър Симеон Дянков обяви, че такива лимити има и в други западни страни. Проверка на "Сега" пък установи, че още преди "жеста" на Борисов Йордан Стоев вече е успял да събере нужната за лечението сума.

Циркът щеше да приключи дотук, ако по-късно медиите не бяха отказали да изпълнят разпореждането на премиера да се качат повторно с камерите за допълнителни разяснения. След като никой не се появи в кабинета му, Борисов - видимо ядосан, слезе за пресконференция.

В голямата си част обясненията му прозвучаха абсурдно - премиерът отрече да е знаел, че подчинените му получават бонуси, въпреки че те ежегодно се обявяват и дискутират в медиите покрай декларациите в Сметната палата. Борисов обясни с недоразбиране факта, че министрите и зам.-министрите продължили да вземат допълнителни пари, въпреки че през 2009 г. бе издал изрична забрана за това. "Аз бях казал да не се взимат пари от бордове и те услужливо са си казали "Не взимаме от бордове, но пък той не ни е казал, че например от фонд не може да се вземе", разясни той. На упорития въпрос как е възможно да не е знаел, Борисов отвърна: "И вашият шеф сигурно не знае какво правите 24 часа в денонощието".

Почти веднага след като дойде на власт през 2009 г., премиерът се възмути, че някои чиновници получават 18 000 лв., а той - само 3000 лв. Тогава Борисов обясни, че това е безобразие и че е изправен пред избора да увеличи своята заплата до другите или да намали останалите. "Ще бъда популист и избирам втория вариант в условия на криза", отсече той. Същата Коледа кабинетът нареди на всички министерства да върнат икономиите от заплати в бюджета за коледни добавки към пенсиите и още тогава мнозина отказаха да се подчинят, а други си бяха раздали парите предварително. "Ако аз съм знаел, ако преди 3-4 месеца, когато им напомних да внимават, те бяха го направили, те нямаше да бъдат унизени по този начин - да вървят по банките и да внасят пари и да събират от приятели, за да могат да ги върнат", допълни премиерът. Вчера стана ясно, че един висш чиновник е отказал да върне парите - началникът на кабинета на Нона Караджова Владимир Стратиев, и той вече е освободен.

Сагата с бонусите продължава днес, тъй като Борисов обеща пълната справка за взетите допълнителни възнаграждения от тройната коалиция. Тепърва ще се внасят законови промени, с които ще бъде изрично забранено получаването на пари от участие на висшите чиновници в съвети, комитети, комисии, работни групи, фондове и др. До влизането им в сила временно се забранява взимането на възнаграждения с такъв източник.

Историята на Йордан Стоев

18-годишният Йордан Стоев, на когото правителството реши да дари върнатите бонуси, за да се лекува в чужбина, е събрал ден по-рано нужните средства, установи "Сега". Момчето страда от рядка форма на левкемия. Премиерът Бойко Борисов научава за битката му с болестта на 2 март, два дни след като принуди висшите държавници да дадат бонусите си за благотворителни цели. Тогава приятели на Йордан внасят в МС писмо с молба да бъде подпомогнато лечението му - той трябва да плати 216 724 евро за костно-мозъчна трансплантация в Университетска клиника в Хамбург. В Германия вече е открит донор със 100% съвместимост с българина.

Би Ти Ви излъчи репортаж с връчването на писмото и апел на близките на момчето за помощ в набирането на огромната сума. В същия ден идва съобщението от Министерството на здравеопазването, че Дани е одобрен от Комисията за лечение в чужбина и ще получи максималните 92 000 евро за трансплантацията, която е на стойност 116 000 евро. Останалата необходима сума е за предварителната подготовка, при която момчето трябва да мине в клиниката терапия за постигане на ремисия чрез висока доза химиотерапия. На 6 март от здравната каса съобщиха, че във връзка с репортажа отпускат 94 520 евро за лечението преди трансплантацията на базата на правилата за координация на системите за социална сигурност в ЕС.

Преди институциите да се задействат заради медийния шум, приятелите на Дани вече са успели да съберат 40 000 евро от дарения, а изпълняващата длъжността управител на здравната каса Марияна Стефанова също дари 5000 лв. от получените 15 000 лв. бонуси за 2011 г. Така сумата за Йордан стигна 229 000 евро без дарението на министрите. Не е ясно как ще се процедира в този случай.

В икономическото и транспортното министерство са взели най-много

Само един от бившите кадри е върнал средства, скромни бонуси все пак са взели и в Министерския съвет
Политическите кабинети в транспортното и икономическото министерство са получили най-високи допълнителни възнаграждения за последните 3 години. Хората от бившия екип на правосъдния министър Маргарита Попова, които вече не са в министерството, са послушали призива й да не връщат пари. От освободените кадри на ГЕРБ бонуси е върнал само един зам.-министър в здравеопазването.

Това показва разпространената вчера справка за възстановените суми от допълнителни възнаграждения от политическите кабинети в министерствата и областните управители от идването на ГЕРБ на власт. Списъкът е без имена, като в таблиците за върнати суми е посочена само заеманата позиция и съответното министерство и областна управа. Това прави невъзможно да се разбере при зам.-министрите и зам. областните управители кой какво е възстановявал и дали сумите отговарят на декларираните пред Сметната палата допълнителни възнаграждения извън основната заплата. От министерствата са върнати общо 498 008 лв., а от областните управители - 105 000 лв.

104 914 лв. са отчетени в графата на икономическото министерство. От тях в специално откритата сметка към БНБ са възстановени само 22 964 лева. Основната част от сумата - 72 000 лв., е получена от икономическия министър Трайчо Трайков, който твърди, че я е дарил изцяло. Пълния си бонус от 9950 лв. твърди, че е дарила и шефът на политическия кабинет в икономическото министерство. От таблицата не личи някой от освободените зам.-министри в МИЕТ да е връщал пари. Само Марий Косев бе декларирал в имотната си декларация за 2010 г. допълнителен доход извън основната длъжност от 91 597 лв.

От транспортното ведомство, за което министър Ивайло Москов твърдеше, че не са давани бонуси, а само допълнителни заплати, в сметката на БНБ са преведени 92 247 лв. Тук единият от зам.-министрите е върнал крупната сума от 53 994 лв. Във финансовото министерство срещу една от графите за зам.-министър са записани две суми - 18 480 и 54 286. Досега се знаеше само за получени 18 480 лв. от зам.-министър Владислав Горанов.

Оказа се, че бонуси са взимани и в Министерския съвет, въпреки че шефът на кабинета Румяна Бъчварова преди дни заяви обратното, а премиерът Борисов твърди, че не е знаел за такава практика. Сумите все пак наистина са малки - 5078 лв., разпределени между четири висши лица, двама от които към вицепремиерите. Бонус от 3615 лв. е взел и шефът на политическия кабинет в МВР. От МВР обаче не считат за бонуси допълнителното материално стимулиране за постигнати резултати, на които служителите имат право по закон. Незнайно защо, пари са връщали и хора извън областни управи и министерства - шефът на агенцията по лекарства - 18 951 лв., и шефът на КЗК - 15 792 лв. Не е ясно дали други комисии като КФН, комисията по хазарта и други такива ще последват примера им.

ГЕРБ даде 1 седмица на другите партии да върнат парите

Депутатите от ГЕРБ подеха светкавично повелите на лидера си и призоваха предходните управляващи да върнат раздадените по тяхно време 8 милиона за допълнителни възнаграждения. "Всички правителства, които са вземали финанси над заплатите си, да бъдат така добри да ги върнат. Призоваваме и БСП като хората, които най-много поставяха думата за морала, именно те, двамата лидери - Сергей Станишев и Георги Първанов, които имат по-голям авторитет в своята партия, да призоват членовете на кабинетите в тройната коалиция да върнат бонусите, които са в размер на около 8 млн. лв. за 4-те години управление", каза депутатът от ГЕРБ Валентин Николов.

Депутатът даже постави срок от една седмица на соцпартията, за да даде отговор. Николов похвали собствената си партия, че за пръв път в новата българска история е проявила морал с връщането на бонусите. Любопитно е, че управляващите излъчиха точно този депутат да държи морална сметка за бонуси. Близка до Валентин Николов фирма е абонирана за обществените поръчки в Столична община от идването на ГЕРБ на власт в столицата, продължава да печели конкурси и след като Николов продаде дела си на семеен приятел след изборите.



По мое време бонуси имаше за всички - и за пенсионерите



Сергей Станишев

По време на моето управление се раздаваха бонуси на всички хора. Най-големият бонус, който беше даден, беше за българските пенсионери. За 4 г. те получиха около 1 млрд. лв. - само от коледните пенсии. Държавата осигури 10 млрд. лв. за увеличение на пенсиите. И тях ли иска да ги прибере премиерът? Бонуси се дават, когато си на плюс. ГЕРБ казаха - ние няма да вземаме. Лъжат. Това далеч не са всички бонуси, които са раздадени. За 3 г. вероятно са около 120 млн. лв. - раздадени на техните политназначенци. Това, което се случва в момента и се е случвало в управлението на ГЕРБ и се прикрива, е в нарушение на закона за конфликт на интереси. Тези пари трябва да се върнат и този, който е нарушил закона, трябва да бъде освободен. Няма ли да бъдат освободени министрите и зам.-министрите?



Хонорарите не са бонуси



Ахмед Доган

В условия на бедност или обедняване, на криза всеки проблем може да се превърне в гръмоотвод с оглед на търсене на виновници, нови дяволи, сатанизиране. Всяка власт дефинитивно трябва да стимулира своите служители. Аз не съм бил министър и не съм взимал бонус, хонорарът не е бонус. Допълнителното материално стимулиране е принцип на всяка власт и който не го вижда това, значи нито разбира от пазарна икономика или си представя властта в някакви утопични виртуални светове, които нямат нищо общо с реалния живот. Ние не сме против бонусите и против допълнителното материално стимулиране, но по ясни правила, те да не служат за партийна, а за държавна политика. Ние не казваме, че предишното правителството не е давало бонуси, но от това не е правило политика. В последния мандат бюджетните излишъци бяха космически, но това не бяха бонуси. Сега ситуацията е друга и раздаването на бонуси има съвсем друг ефект. Преди, ако проблемът е бил защо бонусите не са били достатъчно високи, сега е защо изобщо ги има.
142
8953
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
142
 Видими 
07 Март 2012 19:40
хонорарът не е бонус

БСП и ДПС - защитници на бонусчиите...
07 Март 2012 19:42
07 Март 2012 19:43
07 Март 2012 19:46
Амбразуро,
Нещо да кажеш ПО СТАТИЯТА??
Стихотворенията за ДПС ги научихме наизуст.....
Нещо КОНКРЕТНО по този казус??
07 Март 2012 19:50
Този цирк беше мръснишки дори и за Боко.
btw, щом призовава Доган да върне хонорара, защо не поиска и Цвък да върне двата си?
И я всеки който повЕрва, че най-висшите чиновници са взели за 3 г. сумарно по 200 бона на година,а шефка на агенция -сама 73 бона за половин г., да вдигне ръка.
07 Март 2012 19:54
07 Март 2012 19:55
...а Борисов е пратил приятелите му да търсят пари и от другите партии. "И вие, щом сте инициативен комитет, оттук при Доган - милионите от хонорарите, при Първанов - от неговите съветници, при Станишев - за други деца болни. Ще ви кажа горе-долу колко пари може да съберете, ако сте активни - не по-малко от 7-8 милиона. Те са много повече, но ако те постъпят тези политически партии, както партия ГЕРБ, поне 7-8 милиона. Ние ще ви помогнем, защото ние сме ги извадили от 2005 г. колко са взели от бордове", е обявил на младежите премиерът.


Това е по гнусно и от пържолите за кучето...
07 Март 2012 20:04
"Любопитно е, че управляващите излъчиха точно този депутат (ВАЛЕНТИН НИКОЛОВ) да държи морална сметка за бонуси. Близка до ВАЛЕНТИН НИКОЛОВ
фирма е абонирана за обществените поръчки в Столична община от идването на ГЕРБ на власт в столицата, продължава да печели конкурси и след като Николов продаде дела си на семеен приятел след изборите."


"...АЛО ВАНЬО..."
07 Март 2012 20:06
Наистина е по-гнусно и от пържолата за кучето, намерило мъртвото момиче.
А щом обвинява тройните за своите си грехове, Маймунекът да върне парите, които наля на кака Борислава!
07 Март 2012 20:07
Кому е нужно всичко това??

Според първоначалния сценарий Борисов отново държа реч пред камери и диктофони, в отсъствие на журналисти, които да му задават въпроси.


От 2009, 2010 и 2011 г. досега парите, които са взети от министри, зам.-министри, областни управители, началници на кабинети, до стотинка са върнати.


Цинизмът, с който Лютви Местан ме запита - какво ще ги направим, ето, направихме - половината ги уволнихме, другите си върнаха парите.


На въпрос колко точно пари се дават и какво е участието на отделните институции, децата казаха: "Ще научите от медиите".
07 Март 2012 20:22
ГЕРБ засега се очертават като отличници в кражбата на народни пари.
07 Март 2012 20:32
ББ Мили ,
Овреме не окачиш ли Риголвача на дълбоката Реформа , с всичките си съветници и Правителство , заминаваш в хилавата угар . Времето дойде !!! ...
07 Март 2012 20:57
Истерията, пардон – историята с бонусите е разбира се демагогия. Но освен демагогия тя беше и своеобразен тест за послушание, който премиерът спретна на своите подчинени. И не само ги провери, но и унижи. Което пък те напълно си заслужават. Как не се намери един единствен „богопомазан” да откаже този цирк, и да декларира, например: „Аз получих бонус от 1 /един/ лев и отказвам да го върна, защото считам че нищо незаконно и неморално не съм извършил, и няма да търпя някой да прави PR за моя сметка. Дори и моя началник”
А иначе началникът добре си направи сметката, и добре изигра пиеската. За сетен път – който подценява ББ, бърка и ще сбърка и за в бъдеще.

07 Март 2012 21:06

Мръсно, гнусно и душевно нечистоплътно.
На война такива - всички знаете какво ги правят.
07 Март 2012 21:06
За пореден път ББ успява да превърне фал в полупобеда.
07 Март 2012 21:08
И-З-П-О-Н-А-С-Р-А-Х-Т-Е- - С-Е-
07 Март 2012 21:10
Глупостта Бокова се изроди в цинизъм!
07 Март 2012 21:13
Мен са ме пропуснали в бъркотията.
И аз съм взимала бонуси. И ДМС, и от европейските проекти най-вече. По тази причина съм ударила тавана (то пък един таваааан, да му.... )
Ще ги върна, но по мое усмотрение ще избера дарителите. Давам ги на: Animal Rescue Sofia, приютите в Богров и Сеславци, а също и на Дружество Приятели на котките.
Някакси ми се струва по-благородно, отколкото тази гнус, да ползваш каузата на болно от левкемия дете, вече събрало парите впрочем, да се разправяш с политическите противници ефтинджос. Дружествата за защита на животните поне не са политизирани....
Пфу, гадост! Драйф...
07 Март 2012 21:16
"Връщането на бонусите от висшите чиновници съвсем заприлича на фарс, след като премиерът Бойко Борисов не се посвени да използва няколко деца, приятели на болно от левкемия момче, за PR акцията си"

Всичко се ползва !
В друга една сфера се ползва мъката на майките, търсещи справедливо наказание за смъртта на децата си и се спекулира с нормите на закона, когато е ясно (явно не за всички), че проблемът е в неговото прилагане, включително от органите на полицията, досъдебното производство, прокуратурата, че и съда.

Така и с бонусите - проблемът не е в това, че са раздавани бонуси въобще, а че това става в момент на криза, при изрично заявени твърдения, че в администрацията няма да се раздават допълнителни възнаграждения - кой както ще да ги нарича, а останалите бяха убеждавани, че трябва да понесат тежестите на кризата.
Същите тези хора, които наистина са на ръба на оцеляването, днес трябва да преглътнат унижението на лъжата, не на мизерията, тя е по-малко унизителна в случая.
И връщането сега на каквито и да било суми, от когото и да било, няма да измие тази лъжа, нито общия ни срам, че стигнахме дотук.
07 Март 2012 21:32
Николов похвали собствената си партия, че за пръв път в новата българска история е проявила морал с връщането на бонусите.


Да не бяха ги вземали тия бонуси, да е разбираемо да се говори за демонстриран морал. А герберите бяха хванати да бъркат дълбоко в кацата с меда, върнаха няколко процента от изяденото, пък и имат наглостта да заявяват, че са постъпили морално!

Ситуацията в България е направо абсурдна!

А обясненията Борисови, че не знаел за бонусите, въпреки че e премиер вече над 2години и половина, е направо подигравка със слушащите небивалиците му!
07 Март 2012 21:36
Какво друго можеше да се очаква от един самовлюбен некадърник! Типичен нагъл комунист, който се гаври с нещастието на хората. (Сегашният случай, преди това "пържолките" и т.н.) Дебел "спортист" с провиснали сланини и просташки речник, който (като всеки несретник ) си мисли, че е велик и все се тика под светлината на прожекторите. И всички виждат колко е жалък.
07 Март 2012 21:46
Мръсно, гнусно и душевно нечистоплътно.

Казва Дон.

Туткалчев, ако четеш - за това идеше реч.
07 Март 2012 21:54
Малоумен и пошъл тип със сума мании и комплекси.
А пък герберастите също сте идиоти, щом можете да приветствате такова пошло поведение
07 Март 2012 22:03
Вече не мога да коментирам дори. Отвращението ми достигна крайната си фаза. Увеличете снимката и се вгледайте добре в нея. Погледнете младото хубаво момче, което се бори за живота си, погледнете и охранената горила насреща му, позата, маниера... Отвращение е мека дума, просто няма измислена такава, която да опише най-правдоподобно чувствата ми
07 Март 2012 22:16
Жана,
Най-гадното е, че ни приобщават всички към това, а ние сякаш сме приобщени...с избора си все още да бъдем управлявани от тези хора
07 Март 2012 22:17
Какво да се каже, явно простотията от Банки до Вердикал е с мераци да се разпростре от Владивосток до Сиатъл в западна посока За съжаление си остава на наша територия и гръб.

Интересно е, че под тази тема дотук, не се е изказал нито един мъдеукрепител, радетел за слаба реколта на дренки и прочие кънчопоклоник
07 Март 2012 22:27

Останалото е мълчание.
07 Март 2012 22:38
Онуй рядкото, де и на лопата вече не стои, няма го коментирам, всички сте си казали мнението за Него.
Интересно ми е обаче, тия дето преди три години ги лапаха същите, че и по-големи бонуси, що СЕГА мълчат кат' бити гъзове?!
Само един Р.Овч. е взел 75 хилки бонус за 2007г.!
И к'во - трае си.
А за Масларова да коментирам ли?
..
И да не забравя - както по времето на Троегъзата, така и СЕГА - Съдебната система, Прокуратурата и МВР... пак получават най-големите бонуси и ДМС!
Да са върнали нещо?
07 Март 2012 22:42
deneb, вече всичко е гадно. Направиха гаден живота ни, опротивя ни направо. По-лошото - правят гаден живота на децата ни, а ние се чувстваме безпомощни да променим това. Поставиха ни на колене вкупом, без дори да се усетим, погълнати от борбата за ежедневното оцеляване и справяне с проблемите, водещи като самотни воини сякаш последните си битки. Отговорно управление заслужават отговорните народи, тези, които не биха позволили да се гаврят с тях с по толкова долнопробен начин. Тези, които не се останят да ги мачкат самозвани самозабравени тарикати. Докараха народа ни до просяшка тояга, до незапомнена мизерия и трагедия. Преди малко прочетох това:
Болна запушва рана от рак с памук, не била осигурена. Хиляди са като нея, твърдят онколози.
На носилка в онкоцентъра във Велико Търново докараха пациентка с рак на гърдата. Заболяването беше толкова напреднало, че туморът разкапваше кожата, а за да не кърви, раната беше запушена с памук. Това разказа д-р Мария Рачева, управител на Онкоцентъра в старата столица. Била неосигурена и по правилата нямала право на лечение, но въпреки това била приета от лекарката. Хиляди пациенти с онкологични заболявания са без лечение, откакто центровете се финансират от НЗОК

Не може да се живее нормално в тази помия, не може да се диша дори. НЕ МОЖЕ

07 Март 2012 22:46
Сергей Станишев

По време на моето управление се раздаваха бонуси на всички хора.


serГеят сякаш наистина си вЕрва, че е управлявал някого, нещо Без майтап, вдигам на Боко Тиквата, загдето се разрови в авгиевите обори на най-просташката корупция - "законна" злоупотребва с бюджетни средства. А относно намеците, че ген.инж.д-р Борисов има нещо общо с лицето Карагьозова - не, Той не я познава (:
07 Март 2012 22:48
Сигурното е едно - Гоце ше надвие ПЕСоглавеца, и при следващите избори ше се пръкне коалицията ГЕРБСП!
Е те тогаз, мамицата ше ни разкатаят!


07 Март 2012 22:52

И, както по всичко личи, публиката е не по-малко нечистоплътна.
07 Март 2012 22:53
От простак - простотии
07 Март 2012 22:53
при следващите избори ше се пръкне коалицията ГЕРБСП!
Е те тогаз, мамицата ше ни разкатая

Олде, ти да мълчиш, че ако си ми пред очите
07 Март 2012 22:54

Жана, ако си на години, в които можеш все още да емигрираш, не се бави нито ден.
Бягай и не се озъртай.
07 Март 2012 22:56
Жанче, хубава пледоария, нека небръснатият Гл. про***ор се самосезира и заведе дело с/у напълно известен извършител. Ти ще кажеш Е ли възможно...
07 Март 2012 23:04
Дон, аз съм ужасен инат. Преживях доста "демократични" правителства и съм се зарекла - никой никога няма да ме изгони от дома ми. Не искам да съм от изгонените, предпочитам да съм от гонещите. Ще умра в родината си и не се е родил боклук /или Боко/, който може да промени решението ми. Аз не искам по принцип да живея добре, аз искам да живея добре тук. И под "добре" разбирам не някакъв лукс, а нормална държава, в която всеки се чувства спокоен, сигурен и може да живее достойно от труда си и да отглежда децата си. Искам все простички неща. Другите имат прекалено висока цена, която не желая да платя.
07 Март 2012 23:14
Жана, виж к'во ти казва бате Дончо - бегай и не се ослушвай!
Докато все още е отворен Терминал 2...
Бягай докато можеш, щото ние дъртите вече оттървахме влака.
07 Март 2012 23:17
Четистин ама се у нета киснете бре
Доката поне по село си ходи.
07 Март 2012 23:20
Точно 2 163 387 лв. извънредни пари над заплатите като допълнително материално стимулиране и от участия в бордове са си раздали във финансовото министерство на тройната коалиция за периода 2005 - 2009 г.

Това е като данни за Тройната коалиция за МФ. Да видим:
при Орешарски за 4 години при що годе добри финансови резултати за държавата - раздадени премии в МФ малко над 2 милиона лева
при Дянко за 2011 година при сриване на държавата в същото това МФ раздадени премии над 55 милиона лева

Ха, кажете ми сега какво повече има да се коментира?
07 Март 2012 23:22
Четистин ама се у нета киснете бре

Ааа, подвел си се нещо. Бачкаме, ходим насам-натам, нета ни е в почти непрекъсната мобилна връзка, нови технологии, туй-онуй, сайта стои отворен почти денонощно, както и други сайтове, ти как разбра де ходим
07 Март 2012 23:38
Отец, вечерно време, старците тряба си киснат копитата у леген с топла вода и морска сол!
Май тази вечер си пропуснал...
07 Март 2012 23:42
Вече си мисля,че между дейноста на Премиера ни,повишаването цената на яйцата и ръста на доходите ни има пряка зависимост.С ниския доход не може да се копуват яйца с който да му замеряме чутурата.Няма друга логика.
08 Март 2012 00:07
След като никой не се появи в кабинета му, Борисов - видимо ядосан, слезе за пресконференция.
08 Март 2012 00:09
Това ми напомня една история, че имаше една маймуна в зоологическата градина, която беше научила да върти една стара гума и хората ръкопляскаха. Обаче какво става? Един ден валеше дъжд и няма никакви хора. Маймуната въртя, въртя, пък почна да си ръкопляска.
08 Март 2012 00:10
Чиста проба PR-акция, така е. ББ печели евтина популялност с откровено популистки, дори малко нечистоплътни прийоми. Пак е вярно. Че даже е леко мръснишки удар под кръста на опозицията. Но...
На едно 18-годишно момче му се дава шанс за живот. Не стопроцентов, но доколкото съвременната световна медицина може да предложи. Да, проблемите остават, има много, които също чакат. Но ако това момче оживее и се радва на пълноценен живот, кое е по-важното? Евтината популярност, спечелена от ББ, или спасения живот. В една много древна книга пише: „Този, който спаси един единствен живот, спасява целия свят“.
08 Март 2012 00:11

Затрупвани с години от скандални разкрития и несправедливост, ние се уморяваме. Съзнанието ни отказва да приеме, че това е възможно. Обзема ни апатия. И в крайна сметка се оттегляме във вътрешна емиграция. Вместо да гледаме телевизия, ходим на кино. Вместо да слушаме радио, пускаме собствена музика. Вместо да четем вестници, старателно подбираме само забавните новини от социалните мрежи.

Само че, скоро разбираме – бягството е невъзможно. Когато ние отстъпим, произволът настъпва към нас. Влиза в работата, в дома, в свободното ни време. Разбираме, че няма да получим заплата, защото някое ресорно министерство не се е разплатило някъде по веригата. Член на семейството ни се сблъсква с поредната пречка, породена от пенсионната, социалната или здравната система. Влизаме в кварталния магазин за хранителни стоки и се натъкваме на пластмасова прозрачна кутия, в която се събират дарения за болно дете.

Всеки ден изместваме границата на търпението по-далеч от нас. За да можем да фунционираме, за да не полудеем. Рано или късно обаче идва денят, в който границата е премината. Идва момент, когато съпротивата е единствената възможност за защита. Тази граница е смъртта на дете.


Юлиана Иванчева, Дневник, Цената на един детски живот
08 Март 2012 00:12
Цитирай цялото... Това защо го пропускаш
Циркът щеше да приключи дотук, ако по-късно медиите не бяха отказали да изпълнят разпореждането на премиера да се качат повторно с камерите за допълнителни разяснения.
08 Март 2012 00:14
Но ако това момче оживее и се радва на пълноценен живот, кое е по-важното? Евтината популярност, спечелена от ББ, или спасения живот. В една много древна книга пише: „Този, който спаси един единствен живот, спасява целия свят“.

Парите (Слава Богу) са били ВЕЧЕ събрани. Детето се е чудило какво да каже и е казало на медиите: "Ще научите от медиите",
Циркът е пълен, драги зрители!!!
08 Март 2012 00:26
Сценарият на шоОто:
Слагат се камери и микрофони БЕЗ журналисти.
Излиза Тиквата и обяснява, че половината бонусчии са уволнени, а другата са върнали всичко до стотинка. Дареното ще се даде на момчето за което вече са събрани пари. След това се дава думата на децата, да кажат пред медиите, че подробностите ще бъдат научени от медиите. След това Тиквата взима думата и ги праща при Станишев и Доган и тях да "изръсят". След това (не е обяснено добре, но предполагам) операторите и микрофоните слизат долу. Тиквата се присеща нещо обаче и ги вика пак горе за допълнителни изцепки (става въпрос за камерите и микрофоните, журналистите - майната им). Никой обаче не му се разкарва вече и Той слиза долу на пресконференция "видимо ядосан" (знаем ги тези пресконференции, дето при първия въпрос прекъсват).
Галфонска история!!!
Че те на Цецо филмите по-интересни....

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД