:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 262
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Данъчни от ЕС щурмуват Гърция

Атина събрала едва 956 млн. евро от данъци през миналата година
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Полицаи са отцепили сградата на данъчната администрация в богаташкото предградие на Атина "Агиа Параскеви", където нахлу въоръжен пенсионер и стреля в тавана. Инцидентът се размина без пострадали, а възрастният мъж се предаде на органите на реда.
Стотици данъчни експерти от ЕС отиват в Гърция, за да помагат на местните власти да се борят с укриването на данъци от богаташите и от компаниите, съобщи електронното издание "ЮрАктив". Това се налага, след като заключението в доклада на работната група за Гърция е, че неплатените данъци остават сериозен проблем и важен приоритет. Според документа над 60 млрд. евро налози не са платили компании и граждани, но едва 8 млрд. евро се смятат за събираеми.

Брюксел вече изпрати в Атина експерти от 12 държави - членки на ЕС, които трябва да помагат на местните си колеги, но предстои да пристигнат още. През 2011 г. в гръцката държавна хазна са влезли едва 956 млн. евро, става ясно от публикувания доклад на командированите в Атина евроексперти. Заключението им е, че е необходимо "да се подобри събирането на налозите, както и да се засили борбата с укриването на данъци".

Германия е изготвила списък със 160 данъчни - някои от които пенсионери, - които доброволно са се съгласили да участват в мисията. Датски и френски експерти, които в момента са командировани в Гърция, помагат при събирането на задълженията от богаташите. Ръководителят на групата Хорст Райхенбах подчерта, че присъствието на евроекспертите в Гърция трябва да се приема като "израз на европейската солидарност". Специалистите на ЕК ще останат в страната толкова, колкото Атина поиска. "ЕК и страните от ЕС са готови да продължат да подкрепят Гърция толкова дълго, колкото тя поиска", подчерта Райхенбах, като допълни, че през следващите две години има още много работа, която предстои да бъде свършена.

Гръцкото правителство се готви да сключи международни споразумения със страните членки от ЕС, за да не позволят на гърци да влагат парите си в имоти в чужбина, като по този начин избегнат плащането на данъци в родината си, става ясно от доклада на работната група.

СПАСЕНИЕ

Гърция вчера трябваше да получи първия транш от 5.9 милиарда евро от втория спасителен пакет, одобрен от Еврогрупата, предаде радио "Атина", цитирано от БНР. Ще бъдат деблокирани и 25 млрд. евро от Европейския фонд за финансова стабилност, които ще отидат за подпомагане на банковия сектор в Гърция.

Финансовият министър на Гърция Евангелос Венизелос се оттегли от поста си, след като през уикенда бе избран за лидер на ПАСОК. Все още не е избран нов финансов министър.
16
1509
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
16
 Видими 
19 Март 2012 20:24
Започва "ескалацията" , за разлика от онази във Виетнам безкръвна , че и дано ...
19 Март 2012 21:38
Ръководителят на групата Хорст Райхенбах подчерта, че присъствието на евроекспертите в Гърция трябва да се приема като "израз на европейската солидарност".

По ми прилича на Пражката пролет 68. Отзивчиви и солидарни другарчета
19 Март 2012 22:47
за да не позволят на гърци да влагат парите си в имоти в чужбина, като по този начин избегнат плащането на данъци в родината си


Загубени в превода или загубени в глупостта ?

Кой глупак експерт може да забрани продажби на имоти на едни граждани на общността в който поиска регион на същата общност. Неква дебилия ми се чини...

Как точно няма да им позволят да правят с парите си, точно каквото си поискат?
19 Март 2012 22:57
Като замениш "гърци" с "данъчни длъжници" става ясно.
19 Март 2012 23:37
Статията представя една много сладка загриженост за гърците. А ето какво пише Игнасио Рамонет в “ МОНД ДИПЛОМАТИК“
21 ФЕВРУАРИ 2012 г. ще се помни в Гърция като Деня на голямата капитулация. На този ден в замяна на едно обещание за втори финансов спасителен план гръцкото правителство прие унизителните условия, изисквани от „европейския клан“, оглавен от Германия – драконовски орязвания на публичните разходи, намаление на минималната заплата и на пенсиите, уволнение на 150 хиляди държавни чиновници, увеличение на цените и повсеместни приватизации. Никаква полза от четирите години шокова терапия и от тежките социални жертви. Никаква полза от това, че гърците се подчиниха на държавния финансов преврат, чрез който Берлин без никакво демократично допитване наложи банкера Лукас Пападемос (бивш зам.-председател на Европейската централна банка) за премиер на едно правителство, съставено от социалдемократи, консерватори и крайна десница.
Натисни тук
20 Март 2012 02:16
Е кой ги кара да капитулират ?
Да беа теглили една ПМ на целата кондика , да си беха подпалили парламенто и да си къркаха сега узо на сенка.
20 Март 2012 06:23
Ръководителят на групата Хорст Райхенбах подчерта

Некой Райхенау и некой Лист требват.
Да видим ТОГАЗ дали САМО 8 000 000 000 са "събираеми".
То сигурно според гърците и единствена яхта се води неприкосновена...
20 Март 2012 06:41
За яхтите не знам , ама за басейните - сигурно.
Полани ги беха изтипосали на гугъл-ърто неколко хиляди изнемогващи бедняци неплащащи евренце данък с малки басейнченца зад къщенцата покрай Атина.
Е , тая свърши.
20 Март 2012 10:29
При всеки транш примката ще се затяга все повече и повече. Бавна и мъчителна смърт.
20 Март 2012 12:08
Германия е изготвила списък със 160 данъчни - някои от които пенсионери, - които доброволно са се съгласили да участват в мисията.


Това най-готино
20 Март 2012 12:35
Сега очаквам да има групи доброволци от български данъчни -пенсионери, да се включат и те в проверката
20 Март 2012 14:03
За бирници, юристи и икономисти(вкл.банкери) по една яка сопа и бой.
20 Март 2012 14:42
Котка,

Недей да изпадаш в банални крайности. Виж онзи ден как от актуализация на списъците с пенсионерите и инвалидите отпаднаха едни незнам колко десетки хиляди мъртви души. Какво са ти виновни данъчните, освен ако нямаш предвид това, че очевидно тези в Гърция са си барали ушите от освобождението насам?
20 Март 2012 15:06
Само мачкане на кърлежите от банките и бирниците!
20 Март 2012 18:03
Тука, тука да ги пратят!
21 Март 2012 20:33
Никаква полза от това, че гърците се подчиниха на държавния финансов преврат, чрез който Берлин без никакво демократично допитване наложи банкера Лукас

Спартак,

Колонизираният било както някога чрез саби и щикове, било както сега чрез "зона свободна от полети", чрез цветно "демократизиране", чрез "пролетно" милитаризиране или пък чрез дебитното поробване - той си е все колонизиран. Гърците не са с нашата тежка дементност, изначално-образователна и медийно ескалирано генерирана. Те прекрасно знаят, че от първия до последния, както и всеки следващ транш ще бъде единствено за гарантиране колониалната лепта на поробителя. Три транша да се дават, а единият да се опрощава - това само увеличава лептата. Крайно обидно за всеки нормален грамотен човек е това да се нарича помощ. Целта на това словоблудство са нашите мозъци - тоест да бъдем доведени до нивото на аборигени за да поискаме и ние от нищото да възникнат едни пари, които ние обаче от труда си ще връщаме векове за напред. Всъщност не можейки да си връщаме дори и само лихвите. Това е Гърция. Това е европейската политика - брутален криминален акт, политико-медийно пакетиран като помощ. Най-жалкото, и щеше да бъде смешно, ако не беше толкова страшно, е че етиологията на явлението тръгва от т.н. демокрация, поставяща начело най-корумпираните, после освобождаваща ги от отговорност и за компрадорството, и за абсолютно всякакъв вид национално предателство. Членове сме били на ЕС и НАТО - ай сектир. Покрай тази тъпня все още не е стартирал единствено канибализма - всичко друго вече е факт. Сега остава да чакаме например "ощастливяваща " ни директива, за ощастливители да се признават единствено петлите, при което и те, и кокошите яйца ще станат по уолстрийтски "златни".
Спекулата до ниво на динозавризирано хищничество е основният закон на банковокорпоративния тоталитализъм. Крайният резултат постигнат от неговата "велика" подлога, Горбачов, е този. "Берлинската стена" никога не е била дуварът между два квартала, а раздел между две цивилизации. Невероятен позор за цялото човечество е, че не я опази.
От една страна трудовите ни усилия се ограбват с изначалната инфлация чрез дългово генерирани измислени пари които не са ценностен еквивалент на нещо съществуващо: тоест налице е финансова левкемия . От друга страна ограбването се извършва чрез нетрудово потребяващи свръхпотребители, които са нищо полезно не създаващи, а са най-образно казано властващите над всички нас: хищници. Което, колкото и да е прикрито, е варварство, а спрямо финансовата система е инфаркт.
Колониалната лепта на такива като Гърция ли? Ами тя и в очите на глупка, и в ръцете на националния предател е била черешката на тортата. А всъщност е зловещо бетониране на всяка предадена държава към непреодолимия бардак на банковокорпоративния тоталитаризъм.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД