:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 405
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

45 жълти отложиха сделката с дълга

Втората сделка по замяна на част от външния дълг ще се забави поне седмица заради 45 депутати от НДСВ. Заради ратификацията на договора с посредниците по сделката парламентът удължи работния си ден и отложи парламентарния контрол, но се оказа, че няма кворум. Присъстваха общо 109 депутати. От 115-те царски избраници налице бяха само 70. След неуспешно издирване и привикване на депутатите по мобилните телефони парламентарният шеф Огнян Герджиков прекъсна заседанието.

"Занапред няма да внасяме такова важно предложение в петък, 13-и", пошегува се финансовият министър Милен Велчев.

Това не било знак, че депутатите не одобряват сделката.

Според финансовия министър въпреки всичко представянето на операцията пред инвеститорите може да почне още в понеделник, а самата замяна да остане за по-другата седмица. Междувременно депутатите приеха предварително дневния ред за извънредно заседание във вторник, в който липсва ратификацията. Най-ранната възможност за гласуването остава сряда. "Тогава ще предложим това да бъде първа точка, за да може още същия ден президентът да подпише указа. "Държавен вестник" ще го публикува в петък", обясни шефът на бюджетната комисия Иван Искров.

"Това е разпад на парламентарната им група и поредната демонстрация на управленска немощ", коментира бившият финансов министър Муравей Радев.
618
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД