:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 264
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Грузия готова за руска помощ срещу терористите

300-400 бунтовници се готвели в Панкинското дефиле
Грузия е готова да приеме помощ от Русия в борбата с терористите в Панкинското дефиле, но само ако руснаците участват в международни сили, заяви вчера зам.-председателят на грузинския парламент Вахтанг Рчеулишвили, цитиран от НТВ.

Според него Москва "напълно основателно е обезпокоена от присъствието на екстремисти на територията на Грузия" и руските претенции са справедливи. В сряда президентът Владимир Путин отправи ултиматум към Грузия да предприеме действия срещу терористите, завзели дефилето. Според Рчеулишвили някои от пунктовете от заявлението на Путин "могат да се осъществят незабавно".

Цитиран от Ройтерс представител на Държавния департамент на САЩ предупреди, че Вашингтон е против едностранни действия на Русия срещу Грузия. Опитът на Москва да използва вълшебната дума "тероризъм", за да си развърже ръцете, не успя, коментира сайтът "Грани".

В Панкинското дефиле има 300-400 терористи, твърди руският зам. главен прокурор Сергей Фридинский. Те се обучават в лагери за подготовка на различни полеви командири, сред които убитият Хатаб, Шамил Басаев, Руслан Гелаев и др. Турските и арабските наемници преобладавали в тези въоръжени формирования. Бойците се учели да боравят с взривове и "практически всички видове оръжие", сочи Фридинский.

Според руската Главна прокуратура екстремистите получават помощ от представители на грузинските митнически власти, граничари и военни офицери. За това свидетелствали на разпитите екстремистите, задържани в Чечения.

Руската Дума подкрепи вчера с голямо мнозинство ултиматума на президента Путин за Грузия, който съдържа заплаха за използване на военна сила, ако грузинските власти не прекратят навлизането на терористи в Русия от грузинска територия. Парламентът предложи правителството да преразгледа помощта за Грузия, включително и доставката на горива на преференциални цени.
3
618
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
14 Септември 2002 09:17
Що ли съм тъпо парче?
14 Септември 2002 09:31
Значи, когато САЩ ще нападат Афганистан и Ирак- но проблемс! А когато Русия иска да очисти Панкийското дефиле от рязна бандитска измет- не сме съгласни!
Путин постъпи глупаво! Трябваше да си трае, и в момента когато американците
нападнат Ирак, те да нападнат бандюгите! Както стана в Косово!
14 Септември 2002 15:12
USA imat jeljazna logika: " Na Rim vsichko e pozvoleno , na varvarite - nishto ! " . Ot istorijata znaem kak zavyrshi Rim !
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД