:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 216
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Унгарците поискаха президентът да си ходи

Пал Шмит
Хиляди унгарци призоваха през уикенда президента Пал Шмит да подаде оставка заради скандала с докторската му дисертация, предадоха агенциите. Протестиращите, събрали се на хълма около президентския дворец в Будапеща, скандираха: "Пал Шмит, събери си багажа". Митингът последва интервю с Шмит по държавната телевизия късно в петък, в което той се опълчи на призивите да напусне поста, въпреки че ден по-рано бе лишен от докторската си степен след вихрещия се вече месец скандал с плагиатството.

Опозиционните партии в парламента - социалистите, "зелените либерали" и крайнодясната Йоббик демонстрираха рядко единство в натиска си срещу 69-годишния Шмит да се оттегли. Според унгарското законодателство Шмит, който е най-непопулярният унгарски президент след падането на комунизма, може да бъде отстранен само след гласуване в парламента с мнозинство от две трети. "Това означава, че само опозицията не може да свали президента, но все пак може да направи скандала твърде неприятен за правителството, ако реши да инициира свалянето му в парламента", заяви унгарският политолог Золтан Кисели. "Това ще принуди правителството да защитава президента в парламента и по този начин то ще поеме скандала върху себе си", допълни той.



2
780
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
01 Април 2012 22:59
Кога ще ги стигнем хунгарите?
02 Април 2012 12:03
И тях ли ще догонваме?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД