:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,770
Активни 213
Страници 24,404
За един ден 1,302,066
НА ВИСОКО РАВНИЩЕ

Лучано Бенетон откри нов бутик в София

Италианецът за втори път идва у нас, визитата му пак продължи няколко часа
Лучано Бенетон пристигна в София вчера. Поводът бе официалното прерязване на лентите на новия бутик "Бенетон" в столицата. Магазинът с внушителни размери събра стотици софиянци на бул. "Витоша", които се наслаждаваха на дефилиращите манекенки с новите облекла на "Бенетон" и "Сисли".

Лучано Бенетон кацна на летище София в 14 ч. След ревюто италианецът се отправи към НДК, за да участва в "Шоуто на Слави". Тази сутрин бе полетът му обратно към Италия.

Това е второто посещение на Бенетон в България. Първата му визита също беше кратка. Модният магнат дойде на 19 септември 2000 г. и остана в София само за 4 часа, през които разгледа бутиците на фирмата си у нас, откри детския магазин на "Бенетон", срещна се с кмета Софиянски и с журналисти.

Лучано Бенетон е роден през 1935 г. в бедно семейство в град Тревизо, Италия. Влиза в модата като продавач на дрехи. По-късно със сестра си Джулиана започват да плетат пуловери. Първата колекция с марката "Бенетон" включва блузи от чепкана вълна в ярки и шокиращи цветове. Оттам идва и логото "Обединени цветове на Бенетон" (United Colors of Benetton).

Днес фирмата е една от най-големите модни империи в света. Има над 6000 магазина в 120 държави и прави милиарди долари годишен оборот. Според списание "Форбс" от 1998 г. Лучано Бенетон е в челната двайсетица на най-богатите хора в света със състояние от 4,7 млрд. долара, водейки пред банкерите Ротшилд и Рокфелер с по 1,8 милиарда долара и председателя на руския газов монополист "Газпром" Рем Вяхирев (1,4 млрд. долара).

Успехът на "Бенетон" до голяма степен се дължи и на шокиращите рекламни кампании, дело на известния милански фотограф Оливиеро Тоскани. През 1984 г. се появява първият постер с деца от всички раси. През 1989 г. излиза снимката на бебето Джуси, направена секунди след раждането, преди още да е прерязана пъпната връв, а две години по-късно свещеник и монахиня се целуват пред Миланската катедрала. Самият Лучано Бенетон също се снима за рекламите на фирмата си, при това чисто гол, с мотото "Голата истина". Днес подобни постери привличат вниманието към другата марка на италианеца - "Сисли".

Освен моден магнат Бенетон е бивш сенатор на италианската република (1992-1994 г.) и бивш собственик на тим от Формула 1. Една от страстите му е колекционирането на автомобили. Притежава уникални модели "Ролс-Ройс", "Ягуар", "Бентли", "Алфа Ромео Джулиета", "Порше" и др. 67-годишният италианец има два брака и четири деца.
3096
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД