:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 449
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Хлапе попива мъдрост от сър Антъни Хопкинс

Не бива да се смята, че "Сърца в Атлантида" има нещо общо с изгубения континент или с високобюджетния анимационен филм по темата, излязъл наскоро. Така се нарича сборник с разкази на Стивън Кинг. Режисьорът на филма Скот Хикс ("Блясък", "Кедри в снега") е използвал името му, защото "Сърца в Атлантида" обединява сюжетите на два разказа от нея. Историята изобщо не изглежда закърпена, а е удивително хомогенна. Хикс е един от най-големите естети сред режисьорите в наши дни, дори понякога да принася смисленото развитие на филмите си в жертва на красотата на екрана.

Ценното присъствие в "Сърца в Атлантида" е това на сър Антъни Хопкинс.

Той е странник, който изневиделица влиза в живота на вдовица и малък син. И лека-полека го променя. Малкият Антон Елчин, виж, няма класата на връстника си Хейли Джоуел Осмънт, но ролята му е да попива леко свръхестествената атмосфера и мъдростта на пришълеца. Всъщност сюжетът се оказва политически - годината е 1960, студената война е в разгара си и ФБР преследва Хопкинс, защото паранормалните му възможности са им полза срещу комунистите.

"Сърца в Атлантида" обаче е толкова тих и съзерцателен филм, че конспиративната нишка се оказва щастливо изтикана на заден план.
569
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД