:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 328
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Атанасова търси пари за 20% скок на заплатите в Бърза помощ

"Правя всичко възможно от 1 юни да бъдат увеличени заплатите на всички работещи в "Спешна помощ" с 20%", обяви пред bТV здравният министър Десислава Атанасова. "Трудно е в условията на икономическа криза, но търся резерви от бюджета на МЗ, мисля, че съм намерила разчетите", допълни тя.

Още при назначаването си на поста Атанасова обеща скок на възнагражденията в Бърза помощ, които понастоящем са между 500 и 700 лв. за лекарите и 450-500 лв. за сестрите. Тя първо щеше да търси допълнително пари от финансовото министерство, а при отказ мислеше да вземе средствата от бюджета на МЗ за капиталови разходи, т.е. от парите за ремонти и апаратура на държавните болници. Явно понастоящем Атанасова е получила отказ от вицепремиера Симеон Дянков. Не е ясно и какви вътрешни компенсации могат да се направят, защото преди седмица на заседанието на правителството самата Атанасова обяви, че МЗ няма възможност да пренасочи средства от бюджета си за други разходи. Така тя обясни на Дянков и премиера Бойко Борисов защо МЗ не може да осигури 5 млн. лв. допълнително за фонда за лечение на деца. Преди седмица кабинетът отмени лимита за лечение на деца в чужбина, но отказа да отпусне повече пари за тази цел и въпросът откъде ще дойдат средствата остана висящ.

Атанасова посъветва директорите на болници да преговарят директно с компаниите, ако цените на онколекарствата, които купуват, са високи.
1
1000
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
16 Април 2012 14:58
Поредната калинка назначена за министър в едно от най-тежките министерства.Не знае горката какво да прави,и нищо чудно,юристконсултка в една провинциална болница.Явно скамейката на ГЕРБ с резервни кадри е твърде къса.Аман от недоразумения.Връщане на старата система с централно финансиране на сектор,след като се направят някои необходими промени.Отпада нуждата от НЗОК и РЗОК,което освобождава голям финансов ресурс/2700 чиновници работят в системата на здравната каса/.Отпадат бордовете в болниците които също получават не малки заплати.И стига с това оправдание,че няма пари.Пари има, но искат и ги получават някои хора.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД