:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 257
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Мними полицаи задигнаха над 1 млн. лв. от инкасо бус

Вътрешен министър и главен секретар се чудят защо автомобилът не бил на главен път
Седмица след като двама души отмъкнаха 200 хил. лв. от банков клон, петима въоръжени и маскирани като полицаи обраха инкасо автомобил. Обирът е извършен около 19.30 ч. в сряда в близост до севлиевското село Петко Славейково. Все още не е ясно какъв е размерът на задигнатата сума, но тя е от трезори на банки. Според неофициална информация колата е возела около 2 млн. лв. оборот от търговски обекти в областта. Часове след обира вътрешният министър Цветан Цветанов обясни, че може да се говори за сума от поне 1 млн. лв. Обирът е бил организиран като полицейска операция и никой от преминаващите шофьори не се е усъмнил.

Инкасо автомобилът се е движел от Севлиево към Ловеч. От страничен път в района на селото е излязъл бус, който се блъснал в него и го блокирал. От буса изскочили двама въоръжени и маскирани като полицаи мъже. След минути при инкасо автомобила дошли още две коли, от които излезли останалите нападатели. С ъглошлайф мъжете изрязали дупка в превозващия парите автомобил и взели два чувала, пълни с банкноти. Шофьорът на инкасото и неговият колега не са пострадали. По думите на вътрешния министър обирът е бил извършен за около 10 минути.

Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 около 15 минути по-късно. "Предприети са заградителни действия от четири областни дирекции на МВР - Ловеч, Габрово, Плевен и Велико Търново", съобщиха вчера от вътрешното ведомство и увериха, че в издирването на обирджиите е включен голям ресурс. Последователно и вътрешният министър, и главният секретар на МВР Калин Георгиев попитаха защо инкасо автомобилът се е движел по второкласен път, след като има изисквания при превоз на пари да се минава само по магистрали и първокласни пътища. "Абсолютно необяснимо е за нас какво търси инкасовият автомобил на мястото, където е извършен въоръженият грабеж", заяви главният секретар. Той добави, че обирджиите са били въоръжени с късо стрелково оръжие и са имали жилетки с надпис "Полиция". "Това не означава, че са били полицаи", уточни Георгиев.

В късния следобед от МВР съобщиха, че се извършва втори оглед на мястото и се очаква след разпита на служителите от инкасото да стане ясно защо са минали по този път. "Нормално е всички да насочват внимание към този факт, тълкувайки, че шофьорите са имали някаква уговорка с тези, които са взели парите, но засега това са само предположения", коментира окръжният прокурор на Габрово Милчо Генджов. До редакционното приключване на броя от вътрешното ведомство не казаха дали е разкрита някаква договорка между служителите и обирджиите.
9
1790
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
12 Април 2012 18:57
Октоподът с пречупения гръбнак неорганизирано посегнал с пипало...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Блогът на Генек

12 Април 2012 19:00
"Това не означава, че са били полицаи", уточни Георгиев.
Ама не означава,че и не са били полицаи

12 Април 2012 20:42
Засега са полицаи-дрешки,надпис,тежко въоръжение...
12 Април 2012 20:48
Вътрешен министър и главен секретар се чудят защо автомобилът не бил на главен път

А не се ли чудят защо е пренасял пари ? Тъпанари !
13 Април 2012 10:08
Не били мними, а мнителни.
Защото не вярвали, че ЦЦ ще им увеличи заплатите и решили само да свършата неговата работа.
13 Април 2012 10:15
13 Април 2012 13:37
Нещо много зачестиха напоследък банковите обири! Време е бат Бойко и Цвъцко пак да се събират нощем и да координират издирването!
13 Април 2012 16:05
Паисий,
с багери май...
----------------------
Блогът на Генек
15 Април 2012 22:31
Мними, мними,.....колко да са мними? Ако са мними ще ги хванат, обаче ако не са тц,тц...
Нещо много зачестиха напоследък банковите обири!
Паисий, власт се задържа с много пари, след като няма нищо друго. Избори идват. От първия ден във власта са започнали окопаването, но вече се закопаха. За всяко нещо се иска акъл, не само мерак.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД