:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 344
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Федерер изравни рекорд на Надал

Пиронкова допусна втора поредна унизителна загуба на тенис корта
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Шампионката Серена Уилямс (вляво) и подгласничката й Виктория Азаренка позират с трофеите си след финала на тенис турнира в Мадрид (Исп, 3 млн. евро). Американката победи белорускинята с 6:1, 6:3 и спечели за 7-и път от 8 мача срещу настоящата №1 в света.
Роджър Федерер спечели титлата на тенис турнира "Мастърс" в Мадрид (Исп, 4 млн. евро). На финала в неделя 30-годишният швейцарец обърна Томаш Бердих (Чех) с 3:6, 7:5, 7:5 и така измести вечния си съперник Рафаел Надал от второто място в световната ранглиста. Лидер остава сърбинът Новак Джокович, а испанецът вече е №3. И двамата фаворити отпаднаха рано-рано от надпреварата на синия клей миналата седмица - съответно на 1/4-финал и в III кръг.

С триумфа си на противоречивата настилка Федерер изравни рекорда на Надал от 20 титли в сериите "Мастърс". Освен това носителят на рекордните 16 титли от Големия шлем е тенисистът с най-много победи в турнирите от втората най-престижна верига - 258. Общо титлата е 74-та във визитката на Роджър, а само в Мадрид е трета след 2006 и 2009 г. Любопитното е, че преди 6 г. състезанието в испанската столица се провеждаше на твърда настилка, а преди 3 г. - на традиционния червен клей.

"Беше тежък турнир с ужасен жребий за мен. Но се справих и съм щастлив - сподели Федерер. - Томаш игра много добре. Сигурен съм, че ще се срещнем още много пъти и ще изиграем още качествени мачове като този."



РЕЗИЛ

Първата ракета на България в женския тенис Цветана Пиронкова отпадна още в I кръг на елитния турнир на червен корт в Рим (Ит, $2.1 млн.). Пловдивчанката, която е 44-та в ранглистата, бе разбита с 0:6, 1:6 от заемащата 58-о място в света Ваня Кинг (САЩ). 24-годишната българка взе единствения си гейм при 0:5 във II сет и се спаси от първата в кариерата си загуба на нула. Това бе второ поредно кошмарно поражение на Цвети след 0:6, 2:6 срещу Анабел Медина Гаригес (Исп) на старта на основната схема в Мадрид по-миналия уикенд.
859
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД