:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 637
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Джордж Буш
Бившият президент на САЩ Джордж Буш предлагал на Иран

през 2004 г. преки преговори по ядрената програма, съобщи британският в. "Индипендънт". Той се позовава на разкритие, направено пред иранското сп. "Мернамех" от Хасан Ровхани, тогавашен ръководител на иранския Върховен съвет за национална сигурност. След като през 2003 г. Вашингтон отхвърли предложение на Техеран за преговори с довода, че "ние не разговаряме със злото", година по-късно президентът Джордж Буш променил политическата линия. През пролетта на 2004 г. тогавашният ръководител на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Мохамед Барадей, който изпълняваше и посреднически функции между Запада и Иран, пристига във Вашингтон, за да убеди САЩ да се включат в преговори с Иран, водени по това време от европейското трио Великобритания, Франция и Германия. За изненада на Барадей президентът Буш казал: "Защо да не решим всички проблеми помежду ни", имайки предвид САЩ и Иран. Буш дори предложи Иран да изпрати в САЩ официален представител с "пълната власт" да се договори "по всички въпроси". Барадей бил толкова изненадан, че веднага се обадил на Ровхани, искайки от него незабавна среща в Техеран. Впоследствие обаче предложението на Буш е отхвърлено от Върховния аятолах Хаменей.



Огромни мечки нападат хора

на полуостров Камчатка, руският Далечен изток, предаде РИА "Новости". Близо до крайните къщи на град Вилючинск бе убит мъж от няколко мечки, които са търсили храна. След трагедията полицаи тръгнали по дирите на стръвниците и ги застреляли. Местните жители засипват властите със съобщения за нашествието от дивите животни, сред които и женска с малките си. Тази година мечките се появиха по-рано в района поради липса на естествена храна - растенията не са прораснали достатъчно, а сьомгата още не е дошла да хвърли хайвера си. Камчатската кафява мечка е един от най-големите подвидове в света. Теглото на самеца достига 700 килограма, а височината - три метра. На полуострова има над 18 хиляди от тези хищници.

900
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД