:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 329
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

София ще ремонтира Женския пазар с европейски пари

След като кметството взе решение за цялостен ремонт на Женския пазар преди няколко години, но не го направи заради липсата на пари, реконструкцията най-накрая може да се завърши с европейско финансиране.

Ремонтът на Женския пазар и подземния паркинг към него, както и спортна зала с ледена пързалка в кв. "Младост" и цветна борса в "Пазари-север" са проектите, с които Столичната община ще кандидатства пред Фонда за устойчиво градско развитие. В него има 50 млн. лв., които са само за столицата. Половината пари са по линия на финансовия инструмент JESSICA, а останалите - от фонд ФЛАГ. Тези проекти са в най-напреднала фаза - за Женския пазар например до 3 месеца трябва да е готов работният проект, каза кметът Йорданка Фандъкова. Идейният проект предвиждаше мястото да има ателиета за занаяти, цветна борса, кафенета и подземен паркинг.

Подобен фонд има и за останалите 6 големи града, като за тях сумата е общо 100 млн. лв. Парите могат да се използват до 2015 г. Целта е в следващия програмен период 2014-2020 г. ресурсът да бъде поне удвоен.
3
1915
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
31 Май 2012 13:42
добре, браво, да не се окаже после, че пак парите ги няма, а и нищо не е направено
31 Май 2012 13:46
Правят каквото правят, с каквито и да е пари,важното е циганите с контрабандните цигари да останат, че те са нашата социална помощ на пушачите.
31 Май 2012 15:30
За кой път ще реализират проект за този пазар ? Май е 3 или 4 ремонт след 2003 г. И всеки път е все по-лошо - от място с много и не-лоша стока сега е станало само безумни сергии с още по-безумни цени за продаваното качество. И на въпрос "Защо" ти се казва, че наемите са се качили, защото трябвало да се изплзща поредния ремонт. Аз вече не стъпвам там, а преди ми беше основно място за пазаруване на плодове и зеленчуци в по-големи количества (като за цяла седмица).
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД