:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 354
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Съдия получи 5 г. затвор заради подкуп

На 5 години затвор бе осъден вчера бившият съдия от окръжния съд във Велико Търново Славчо Петков. Софийският градски съд го призна за виновен в това, че е поискал 25 хил. лв. подкуп, за да "реши" проблемите на подсъдим. Магистратът бе задържан преди 2 години след получаване на 6 хил. лв. Преди това Петков получил по 5 хил. лв. на две срещи. Според основния свидетел по делото - Емил Шопов, съдията му поискал парите, за да реши проблемите с дело за кражба на 10 тона нафта край Свищов. Двамата се познавали от срещите си в казина във Велико Търново, а Петков бил част от тричленния състав, който гледал делото за кражбата.

Според присъдата той няма право да заема магистратска длъжност за срок от 8 години и да упражнява юридическа професия. Освен това ще трябва да плати 7 хил. лв. глоба, както и цялата поискана като подкуп сума. Вчера председателят на съдебния състав Андрей Ангелов се мотивира, че показанията на Шопов съвпадали напълно със СРС-тата по делото. След като чу присъдата си, Петков коментира, че е изумен как е възможно съдът да вярва на "един криминално проявен престъпник". Той твърди, че е дал като заем на Шопов въпросните 26 хил. лв. и просто си ги вземал обратно. Съдия Ангелов обаче определи тази теза като "житейски недостоверна" и посочи, че не би могло да се хване вяра на хипотеза, в която магистрат може да има финансови взаимоотношения с човек, който е подсъдим по негово дело.





3
1071
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
30 Май 2012 22:38
Така е , Ваша Чест !!! ...
31 Май 2012 15:16
На този съдия трябва за винаги да се отнеме правото да упражнява тази професия.
Не се ли полагаше някаква клетва от юристите?
31 Май 2012 16:24
Хайде на хаириля да е - днес окръжни, утре апелативни, а вдруги ден върховни съдии (и проукрори) да го последват, където им е мястото.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД