:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 557
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Писмо от "България" 1

Европейският любовник

Това за европейския любовник го чух по телевизията и се учудих. Като стар телевизионер аз съм последният, който трябва да се учудва. Зная, че от екрана какви ли не хора казват какво ли не. Дори помня годините, когато още нямахме телевизия, а американците имаха, и то от достатъчно дълго време, за да нарекат телевизора the idiot box - идиотската кутия.

Но все пак се учудих, понеже това за европейския любовник го каза не някой от простеещите тв водещи и събеседници. Каза го човек, с когото ние можем да не сме съгласни, но не можем да отречем, че неговите възгледи са част от духовния пейзаж на континента. Каза го философът Бернар-Анри Леви. Ето цялата история:

Телевизорът може да е "идиотската кутия", но при футболен мач телевизията е незаменима. Макар че не съм запалянко, в четвъртък, на 29 септември 2005 включих телевизора, понеже четири български футболни отбора щяха да се срещнат с европейски клубове. Докато превключвах каналите, попаднах на Евронюз. Според мен това е един от най-стилните канали и - ако не греша - единственият, в който има репортажи без коментар. Изглежда, в Евронюз са наясно със зрителската алергия към телевизионния брътвеж.

И тъй, в дните, когато се изостряше спорът дали с Турция да се преговаря за пълноправно членство или за привилегировано партньорство, както бе поискала Австрия, на екрана се появи медиатичният черноризец (mais oui, il est tres mediatique!).

Появи се в черен блузон, спомена за предразсъдъка към средновековния завоевател и аз наострих уши - ей сега ще припомни как едно време виенчани, щом видели, че турците вдигат обсадата, изпекли кифлички с форма на полумесец.

Излъгах се. Други вече бяха припомнили произхода на виенските кроасани; нещо по-оригинално трябваше.

И, на прекрасен френски с voiceover (симултанен превод на английски) черноризецът заговори за "европейския любовник", привличащ Румъния, България, Хърватия, Турция.

Пак наострих уши. Но и в дублажа на английски прозвуча отчетливо "Европейския любовник".

Какъв прост преводач! - казах си. - Бърка amant (любовник) с aimant (магнит). Философът сигурно е казал, че европейският магнит привлича Румъния, България, Хърватия и Турция, пък преводачът казва европейският любовник.

Е, да, ама не, дето викаше Петко. Преводачът си беше на мястото. Философът обясни, че европейският любовник е vertueux - добродетелен - и че той привлича разпътните, поощрява ги към демократични добродетели.

Пък аз все си мисля, че и демокрацията, и всяка друга система е толкова добродетелна, колкото са добродетелни хората, които я правят. Но никого не задължавам да мисли като мен.

За България турската кандидатура има и добри, и лоши страни. Ще се изострят турските апетити към съвместно усвояване на европейските фондове за България (1,5 млрд. евро) и към съвместни производства на стоки (маркирани Made in Europe). Всичко това с оглед на интервала, в който България (може би) вече ще е, а Турция няма да е в ЕС.

В този интервал е вероятно турският евроскептицизъм да надмине българския. Не толкова заради натиска на европейския любовник Турция добродетелно да отстъпи по въпроси като кипърския, кюрдския, арменския геноцид и пр. А защото поне в две отношения турците бяха преди нас:

- Те ходеха като гастарбайтери във времето, когато ние бяхме зад желязната завеса, но едно от предварителните условия (и турците бяха принудени да го приемат) бе (временна) бариера те да отиват да работят в ЕС (an open-ended halt of Turkish workers into the EU).

- Турските стоки са по-конкурентоспособни от нашите, но, преглъщайки европейските правила, Турция губи част от конкурентоспособността си.

През 1925 Мустафа Кемал Ататюрк казал: "Ей, будали! Не правете джамии, ами фабрики! В Бурса например ще ги строите на безплатна земя."

Турция отмени подобни насърчения и субсидии, защото те са несъвместими с правилата в ЕС.

Освен това към 2008 г. ЕС ще трябва да вдигне ограниченията за вноса на китайски текстил. Турският текстилец работи за $ 675 месечно, китайският - за $ 38 -$ 75. Киро на кирия.

Заявената преди 40 години турска кандидатура за ЕС (тогава се казваше Общият пазар) има подкрепата на САЩ. И Турция заслужава тази подкрепа заради своята роля през изтеклите четири десетилетия.

Но Турция няма да получи икономически подаръци. Нито политически - за Кипър, кюрдите и признаването на арменския геноцид, въпреки че там, поровиш ли се, стигаш до ролята на немските военни съветници.

Нима единственият възможен подарък на европейския любовник за Турция е мълчаливото му съгласие със САЩ да продължи ретурцизирането на България?
227
4727
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
227
 Видими 
04 Октомври 2005 21:34
че те отдавна усвояват всички инвестиции за България от ЕС- питаите ефендито меди доган, ако не вярвате
04 Октомври 2005 21:45
Ееее, най-после се издаде!
Sorry, пич...
Това е последното доказателство, че България и Румъния ще бъдат приети в ЕС!
Също както стана с NATO!
....
Искаш, не искаш, т'ва е положението
Останалото е ... мълчание...
04 Октомври 2005 21:49
Aко само знаехте какво ви пита Димитри, години наред нямаше да сетите спокойствие.
04 Октомври 2005 22:00
За водката?
Или за кайвето

Редактирано от - OLDMAD на 04/10/2005 г/ 22:00:59

04 Октомври 2005 22:03
България ще има повече полза, ако Турция бъде приета в ЕС и то по-скоро. А Д.И. да ме извини, обаче много неправилно (и нарочно) поставя последния си въпрос. Нечестно.
04 Октомври 2005 22:23
Ами, Димитри, съвсем в реда на нещата си е Европчо да бъде оцветен като либовник там...в края на краищата, то нали либенето си един вид възвишена взаимопомощ? Аз, таковата на теб, пък ти таковата на мен.
Ние отдавна сме си любители на либенето и аз, лично, не виждам нищо лошо в това. В края на краищата, кой иска да кукува самотно и да му хващата оная работа паяжина, нали?
За разлика от предишните любовници, обаче, Европчо, ще те заведе на ресторан' там...ще ти държи вратата като влизаш, ще ти викне едно аперативче, салатка там, после я тройка, я четворка ако си много гладна, па накрая и десертче мо'еш да изкяриш...щото помниш как беше при бая ти Ивана: Агафия, раздевайся!...дигай краката и...хопа-хопа...няма финес значи, нито маниерност. Или па оня обрязания, дето ще те пъхне у харема да нижеш като улава ситен маргарит, да си чакаш реда ( ако ти дойде изобщо) и да се отдаваш на непривични забавления с "колежките" и евнусите.
Просташка работа, ти викам...то и туй ебане и онуй...ама друго си е, значи...там букетче, целуване на ръка, разни възвишености...а бе европейската работа си е европейска и туй то.
04 Октомври 2005 22:23
Едно време специялист по Балканите ми каза, че в Турция имало 3% грамотни и 97% неграмотни, в България било обратното, ама и в двете страни управлявали малцинствата.
Турця има дългосрочна имперска визия и БГ, за сажаление, заема там мястото на подчинена територия и врата кам Европа. Именно със съгласето на ЕС и Америка.
Как щеше да е хубаво Димитри да се окаже лош пророк....
04 Октомври 2005 22:28
Грациане,
ти наистина ли не вдяваш за какво иде реч?
04 Октомври 2005 22:35
Преди известно време...НАТО туй, НАТО онуй...дърлихме се доста..
И к'во? Влезнахме у НАТО-то...
Щото ни "вкараха"!
"...Няма не искам, няма недей..."!
Цъфнахме... и вързахме...налъмите!
...
Е, ся като влезнем у Европейския съюз, ще си берем ... налъмчета
Баре да бяха калдаръмчета...
04 Октомври 2005 22:39
Бре, Димитри каза нещо, което се е казвало хиляда пъти във форума. Само, че този път новото е, че САЩ най-вече ще са виновни за турцизацията на България. Че България, както казаха някои, се турцизира и е обречена на турцизация отдавна, а не от сега. И тя е обречена най-вече, защото се прокудват българите, а не, защото САЩ са направили сделка. Не му правят чест на Димитри такива инсинуации, но като имаме предвид миналото му, ще го приемем за нормално. Опразнената от българи България просто е място, където всеки ще се заселва, като предверие към Европа- турци, араби, китайци, всякакви.
Терция отдавна ни е превзела с турските стоки и куфарната търговия и затвори редица наши производства. Димитри да го е забелязал?
04 Октомври 2005 22:46
IO, то като стане дума за либов, па земем и се отплеснем натам...и не ми дреме много за к'во ставало дума. Та като прочетох "ЛЮБОВНИК" и като ме хвана онова абстрактното мислене и като ме завлече в тия ми ти дебри тилилейски...а бе, мани, мани...направо :

Надолу, надолу по склона,
надолу ме води нагона.

(както се казва в една моя стара песен )
А иначе, не си ли съгласна с мен? Или ти си падаш по "по-натюрел" отношения? ( хей...има си и такива хора, в края на краищата...няма нищо лошо в това, между впрочем)
04 Октомври 2005 22:46
Много ми е смешен Д.И., като прави сметката кое е изгодно на турците и кое не е. Смешен плач! Турците са достатхчно умни и патрйотични, за да си направят сами сметката (а не да им я прави Д.И. без крхчмаря). Те, за разлика от БГ, имат политици. А в БГ - само паплач скакалци.

Ако ЕУ смята че моге да мине без УСА или Турция - много се лхге. ЕУ изпада в пологението на жабата, дето вдигнала крак за да я подковат както вола.
04 Октомври 2005 22:49
фък... че кво... лошо ли пък ще ви е под крилото на падишаха...
04 Октомври 2005 23:02
IO, ти не беше ли онази другарка дето навремето припадаше по строително-математическия хумор на Поповски, душа? Ами нищо чудно, това да е причината да се пишеш еркек на гол тумбак. То и Димчо обичаше така да се изхвърля и да се прави на герой на социалистическия труд, ни в клин ни в ръкав...а то прифаща, шъ знайш...
А колкото до онова, дето викаш че било отминал етап...ами айде, душко, ела да си говорим за Шекспир и за строителственни успехи...то аз съм "безопасен" дето викаш...кажи ми само какъв ти беше адреса...и аз можем да наминем, ако не си много далеч.
04 Октомври 2005 23:11
Темата е за Димитри, Граци, и за нрава на Европа като жиголо, да не кажа мъжка *****.
Остави своите си напомпени самомнения! Кажи какво мислиш по въпроса!
04 Октомври 2005 23:12
Намесвам се тук само да кажа че това другото ЙО не съм аз. Знам че нямам никакви доказателства за това.
Но аз никога не бих произнесла думата "ебане" под Димитри Иванов без да поруменея от свян.
04 Октомври 2005 23:16
I just call to say I love you.
04 Октомври 2005 23:27
"Бай Брадър" начи, сичко на светло...
Че ще духаме...супата(чорбата е просташко, пардон...), това е ясно и на чинка ми от село.
Че ще се мъкнем на опашката на ЕС, също като гърците, около 10-15 години - това също е ясно!
Ама едно не е ясно - колко Евросъюза ще станат, като влезем ние и румънците

04 Октомври 2005 23:31
Честите посрамявания в леглото водят до превръщането на думата "ебане" в срамна дума.
04 Октомври 2005 23:43
>>><<<
Зуй, хареса ми тва "Терция", ама ако РБ мое да е квартия, а то ...пассссс
>>>>
Грац, ти се вреди маааму..аз колко време чекам така нещо...Бе да зеем да ти изтълкувам един ДИ
04 Октомври 2005 23:46
>>><><<<
Какво лошо има европейски правила да заважат у Азия бе, лошото ще е обратното.
04 Октомври 2005 23:48
Слънчо, ти днеска нямаш ли затъмнение
04 Октомври 2005 23:49
Тази мистерия около Европейския любовник и примадоната Турция, дето Димитри тънко е почесал, прилича на старата приказка за куртизанката Еманципация и нейният баща Пуританството . ЕС казва “чекайте да видим”, да ама момата веч е пристанала и вика “взех тъ!” Така и ще стане. Англичаните и до днешно време тропат с крак и не пускат булки в кръчмите /това в северен Йоркшир и тук таме по селата на Уелс/. Европейците само преди четири месеца се тръшнаха и казаха Не, не щем повече нови членки....Те ти сега нова песен...Туркиня се забрадила с европейското знаме в стил фередже и предупреждава, че след десет години фереджето /както индийското саари днес/ ще чупи рекордите на Шанел и Версаче. Неустоим е европейският любовник. Не е като балканджията, дето никой за него не ще и да чуе... И понеже стана дума за Европейския любовник, може ли някой от вас да ми каже щом на английски има три различни форми за госпожа
Mrs - Женена
Miss- Неомъжена
MS - Свободна/разведена/вдовица/разделена от половинката си,
Защо няма подобни и за мъжа? Например аз как да и кажа на тази, дето и пиша какъв съм? Защо мъжете са онеправдани и стоят векове “необзаведени” със съответните: господин, господинчо, парясник, изгори черга....А?
04 Октомври 2005 23:49
Тц, тц, тц, каква е тая мания за клониране в последно време? До сега разни Лъжефичовци ми се предлагаха като сексуални обекти, сега пък Лъжейовки пък се правят на палави хитрушки. А бе, я се земете в ръце, бе хора...толкова ли ви е скучен живота, та трябва да се радвате на такива поснотийки, като "обсебване на чужда личност"? Аз, разбирам панаири, ама това вашето си е направо кичозно.
А па те това с поруменяването хич, ама хич не мо'ем да го разберем. Ами дума, като дума, обрисуваща деяние извършвано от почти всички индивиди на тая планета. Като яденето, срането, пиенето и онанирането. Функция, бе...и при това водена от инстинкт...и като вземат някои да се втелясват: Ах, недей...мръсник, циник, вулгарен тип...и к'во ли още не... Робуват там на някаква си "викториянска" ли да я нарека, "пуританска" ли...не знам...логика, при която всичките онези съвсем естественни функции на здравия организъм трябва да бъдат забулени в някаква си "масонска секретност" и да не се говори за тях, даже и когато (айде пародийно да се придържаме към тяхната лексика) "оная работа" им влиза в тяхната "оная работа".
Значи деянието е ОК, ама да говориш за него - табу. Хммм...еба ти логиката.
Можеш значи да го поемеш във всичките си отверстия ( което си е в реда на нещата)...ама стане ли дума за споменаване...йок! Сакън! Изчервявам се, значи...смущавам се...и разни такива..."молим те, аго, недей ме" стойки.
Не е казано, че постоянно това трябва да ни е в устата, разбира се...но когато стане дума...вместо да си кажеш там като хората: Си ебало майката там...това ми ти, онова ми ти...ще трябва като някоя пансионна девица да използуваш глупави там някакви си алегории, от ония дето ти трябва половин час за да стоплиш за к'во става дума ( венчелистчета там, пчелички...и т.н.т) Пфффууйй. Ти не кради, не убивай, не лъжи...тия са срамни работи, а да си радваш телесата - виж, това си е напълно в реда на нещата. Вервай ми.
04 Октомври 2005 23:50
Грациан, любовта може да бъде не само сапрофитна, бартерна, НО и всеотдайна, безусловна. Прочети отново Достоевски, Маркес, или поне се разходи в Central Park
Преди 10-тина години един приятел се шегуваше - "Обединена България в Обединена Европа в рамките на Османска Империя".
Каква ирония - преди по-малко от 500 години Австрия е спряла при Мохач османското нашествие, сега пак последна се огъна...
04 Октомври 2005 23:52
Слънчо то за Терция хубаво, ма като влезе терчина в къщи и почне да прави "терц, терц", ние дека да одиме!
04 Октомври 2005 23:58
И ако бъдем честни, трябва да признаем - снощи Европа ни изостави.
Изтъргува ни. Не толкова румънците, колкото нас, българите.
С активното посредничество на Big Brother.
05 Октомври 2005 00:05
Ами, ами, Слънчо...вредил съм се, трънки...те тия като IO наистина ще чучнат и ще тръгнат да ти говорят за Шекспир, за комедия дел арте и ще ти демонстрират колко знаят латински до такава степен, че на теб ти се отщяват всякакви телесни съприкосновения и гледаш да се изсулиш преди да са почнали декламациите. Мани, мани...виждали сме и такива интелектуалки, дето се чудиш от к'ъв зор па ще трябва да ти доказват колко много са чели...ами хубаво че са чели, то тия работи се разбират от размяната на две-три думи...повече изобщо няма нужда...ама те...НЕ! Та не!... еба ти...трябва да си изкарат пълната програма - и за Томас Ман смешката, и да обсъдят последния албум на Ерик Клептън и да ти кажат колко много си падали по Достоевски...и ти трябва да седиш там, да слушаш и да викаш: "ДА БЕ, ДА...НАИСТИНА!"...така могат да ти сговнят момента с разни монолози относно колко тъпо било простолюдието, как не ги били разбирали, колко рядко се намирало сходна душа...а бе...бетер лексикон, мааму стара...и ти си викаш: Че'й с'а...ама ние че се ебеме ли или книги че четем заедно? и ти стане едно такова чоглаво и току се сетиш, че си забравил нещо важно и изхвърчаваш през вратата като Искренов ( ако се сещаш за онова крило на "Левски" от недалечното минало).
* * *
Момент, има любов разбира се...кой може (смее!) да го отрече това?...ама в случая си става дума само за чисто ебане. От онова профилактичното.
05 Октомври 2005 00:10
Объркал е медиаторът на френски "любовник" (amant) с "магнит"(aimant). Чудо голямо. Човещинка е, случва се на всеки. Освен това с франсетата никога не знаеш какво точно ти казват. Може да не е случайно че двете думи amant и aimant си приличат толкова много. Нищо чудно да имат един и същи произход. Любовникът е един вид сексуален магнит. И така върви, и иначе върви. Но не това е най-важното в случая. По-интересно е становището на ДИ, че подаръка на Турция е мълчаливото съгласие на европейския любовник със САЩ за "ретурцизирането" на България!?!? Демек САЩ искали България да се "ретурцизира", а Европа си траела.....Както винаги левият чип трескаво търси световната конспирация. Заговорът на тъмните сили, дяволските очички втренчени в него. Да им имам самочувствието на тия с левите чипове. Въобразяват си, че целия свят си няма друга работа освен да се втренчва в тях с цел да ги саботира. Комунистическа параноя. Истината е съвсем друга и, като обикновенно, е съвсем проста.
Дето има една приказка, това което сам си направиш, никой не може да ти го направи. Нито САЩ, нито Европа са ни виновни, че сме скапани и неорганизирани и че сме оставили политическата мафия на Доган бей да си развява опашката и да ни управлява. Той е толкова вреден за нас българите, колкото и за етническите турци. ДИ, като уж начетен журналист, вместо да отвори очите на хора, седнал да ми търси световни конспирации срещу България. И кой седи на дъното на конспирацията моля? Ами, как кой? САЩ!!! Кой друг. Едно време ДИ ги пускаше същите тези абракадабри по Всяка Неделя и ни плашеше със световната конспирация срещу нас. Да търсиш световна конспирация е все едно да търсиш под вола теле. Видяла жабата че подковават вола и тя вдигнала крак. Колкото и да е начетен и образован човек все пак не е застрахован да му се привиждат телета под воловете. Това изглежда е нормална аберация на левия чип.
05 Октомври 2005 00:11
Това говедо пак се отплесна по наклонената плоскост на пенсионерските си мераци.
Ти поне не пишеш тук за заплата бе, кажи, не те ли вълнува това, което пише ДИ?
05 Октомври 2005 00:18
>>><<<
Граци, по правилото на Щирлиц запомням само последните думи като ключови;
"профилактично ебане"...Струва ми се, че това е ключът към ЕУ, а после ще дойдат бартерите - две баклави за три кроасана...
05 Октомври 2005 00:20
Това говедо пак се отплесна по наклонената плоскост на пенсионерските си мерациАми а така де...какви са тия ми ти изчервявания там, свенливости...кажи си го както си знаеш:
Това говедо пак се отплесна по наклонената плоскост на пенсионерските си мераци

Тъй де, не ставаш за дама, да го еба...що требеше да ми руменнеш излишно и туй-онуй...а за мераците...майтапим се бе, душко...аз с такива като теб не си играйкам. Честно. Ти си в друга дивизия. Твоите яхачи са от по друго тесто. Знам, знам... както ти викам: Пунтирам се. ТРЯБВА ЛИ ДА ПОТРЕТЯ?

тц, тц, тц... с тия майтапи със зелени организми току ми излезнало име на стар курвар.Мани, мани...

05 Октомври 2005 00:24
>>><<<
Добре бе ЙО, земи ме светни преди легане за кво стаа дума, щото ДИ тртепери пред демокрацията и го кара енигматично и кръстословно, а ние си искаме ясно:
1.
2.
3
.Попълвай, голям кяр шйъ е за тая тъпа аудитория дето го чете ДИ и не знае откъде изгрява слънцето..
05 Октомври 2005 00:24
..Извинете, извън темата е, но превеждам тука едно писмо.. как е любовница на англииски... не, исках да кажа на френски... не, намерих, намерих
забравете.
:-)
05 Октомври 2005 00:26
Грациан постепенно се превръща в новото подобрено издание на Незнаещ!
05 Октомври 2005 00:27
>>>><<<
Перко, думата е Антена..
05 Октомври 2005 00:40
Копеле, а ти си си абцолютно същия. И такъв че си останеш завинаги...ама...дреме ти на кура...важното е че си се аресваш и обичаш, да го еба. Свиркай си и хич да не ти пука за мен...аз че си му берем гайлето. Нали? Какъвто съм си, такъв съм си...и последното за което ми пука, как си ме възприемал ти или па там който и да е било. Ако не ти харесва...ами подмини и толкоз...к'во толкова, в края на краищата...ама ти, както гледам освен характеризации на околните ( и то с тон на квартален отговорник) комай с друго почти нищо не си впечатлил аудиторията...е и с портрета с червените тиранти (виж как щях да забравим)...sorry, копеле, ама така си е. Ти оставяш впечетлението на един дърлящ се мърморко с високо самочувствие и толкоз...а видиш някого с капацитет и току го захапеш за крачола...не знам от к'ъв зор...ама не ми прави добро впечетление...знам че не ти дреме...ама да ти го кажа, за да не кажеш после: Ама, що не ми каза, ама защо туй, защо онуй. Просто издаваш вибрации на комунистическо хранениче с киселини....а и да не забравя: гле'й да не ти излезне някой цирей от притиснение за мен. Споко, брато.
Айде, наздраве и поздрави с "Revolution" - Eric Clapton
05 Октомври 2005 00:43

Днес Черното Негро е щастлив. Сутринта се събуди със шум на море в телефонната слушалка.
На обяд почна слънчевото затъмнение
А до вечерта цялата покъщнина потъна в мрак, прахоляк и сдаде багажа. От това на негрото му стана още по-кеф щото нит можеше някаква работа по кухнята да свърши, нит по градината, а за писането на пощенски картички /за което се беше цанил в близката бакалница срещу 3 пени на парче/, не можеше и дума да става.
Отдаде се на ум и разум, подпря лакти и се размечта...
Ееех, колко си му беше хубаво навремето в София писането на съчинения на ръка - те ти хартия, те ти писалка, ако се счупи - сменяш ги с нови от книжарничката на ъгъла. Струваха парчето 15 стотинки...Сега иди търси техници, уговаряй часове, срещи, поставяй диагнози, бъркай се надъ-ъ-ъ-ълбоко в джоба, а съседите ти гледат сеира, чешат се по главите и викат - таз е безпомощна жена, дайте да и намеривм помагач
Така Негрото се беше размечтал и разнежил, докато звънеца на кухненската печка не обяви, че и тя е сдала багажа. Е писна ми вече, от туй къща не става. Тъкмо да почне да сбира багажа и да звъни на една дружка в Йоркшир за подслон и хоп - хазяинът цъфна цел целеничък, оборудван от глава до пети с куфарчета, чантета, перодръжки и хомикалки и разбира се начаса извади 11 -тото джобче във вътрешния ръкав на десния крачол сгъната на четири домовата книга.
Негрото не си беше плащал от април и турнатото и на шега име "негърът на света" заплашваше да се превърне в самата действителност. Какво ви дължа, рече и понечи да отвори хладилника да почерпи една бира неканения. Вмиг се чу оглушителен трясък и след секунди на пода не беше останала и следа от тавана. Хазяинът лежеше в несвяст, а телефонът даваше глуха линия. Полиция и линейки нямаше скоро да им стъпи крака тук и негрото се хвана за багажа.
До вечерта се докопа криво-ляво до гарата, взе назаем пет лири от продавачката на цигари под предлог че банковата й карта стартира на другия ден и хвана влака за северната провинция. Във влака пътниците спяха, ядяха и пускаха газове. Р адиото предаваше новини, а след тях щеше да има музика. Щеше, ама влакът влезе в тунел и Негрото се унесе в дрямка. К ато сне събуди вече беше на гарата в Йорк.
Алън Бенет - исполинът на английската литература седеше върху дървеното си куфарче и четеше вестник през роговите си очила. Негрото веднага го разпозна! Кой не би разпознал Алън Бенет - еквивалентът на българския Чудомир, Радичков и Стратиев взети поотделно и всички ведно? Кой не би искал да има автограф от него....Затичасе Негрото и аха да стигне куфара с писателя върху него, раздаде се оглушителен гръм. Назад не беше останала и следа от влака.
Някой ходеше по краката на Негрото.
Събуди се
Котката Мокси точеше нокти по чаршафите, а радиото предаваше новини за приемането на Турция в ЕС. Беше 2007г. Навън имаше фойерверки.
Едно време им викаме салюти.
Едно време.
Когато писалката струваше 15 стотинки
Сега компютри
Трябва ти...
05 Октомври 2005 00:48
Но тук е настъпил някакъв любовен триъгълник от който аз се оттеглям като третата излишна за Грациан. Мисля обаче че първата също му е излишна и го предупреждавам за това. Правя го защото ми е симпатичен.
В тази връзка исках и аз да кажа нещо за присъединяването на България към Европейския Съюз с помощта на Турция обаче забравих мисълта си.
05 Октомври 2005 00:53
Карай да върви! Нищо по-страшно няма да ни направят турците, отколкото ние си правим сами.
05 Октомври 2005 00:55
То не беше триъгълник, а тройка и ти беше по средата. Можеш да останеш още малко.
05 Октомври 2005 01:01
SLUNCHO 6
/:/ "...Какво лошо има европейски правила да заважат у Азия бе, лошото ще е обратното."
..................
По принцип, НЯМА лошо, че Европейските правила ще важат и у Азия/и у Европата, едновременно!/!
ЛОШОТО е, че Принципът за приемане на Европейски Правила е "КОНСЕНСУС"!
Сиреч, може да дойде време, когато членът на ЕС-Турция, каже "Йок!" на някое новопредложено и нужно на европейците европейско правило- и то НЯМА да важи НЕ само в Азия, но и в Европа!!!
05 Октомври 2005 01:01
>>><<<
аничка
05 Октомври 2005 01:02
Във вестник Хюриет днес цитират няколко мнения на случайно запитани хора от улицата..Най ми хареса едно (Дай боже да излезе вярно)..Никога няма да ни приемат!Чакат ни 10-15 години ограничения , унижения , наставления и накрая *** отзад! (край на цитата)От неговите уста в Божиите уши!
05 Октомври 2005 01:08
Джимо се завръща към най-лошите си периоди на колумнист в Сега. Това действително е тъпа инсинуация:


Нима единственият възможен подарък на европейския любовник за Турция е мълчаливото му съгласие със САЩ да продължи ретурцизирането на България?


Не виждам защо Турците ще желаят да ретурцизират България като ще имат шанса да турцизират Франция, Германия, Холандия. Всеки разбира от добро, братята турци в това число.

Да не говорим, че ако тя ретурцизира България ние ще имаме шанса да ребългаризираме Беломорска Тракия.
След януари 2007 пък ще си върнем Кавала и македонците ще ни молят да си го вземем обратно.

Редактирано от - Нели на 05/10/2005 г/ 01:48:47

05 Октомври 2005 01:09
Ето тук е пойнта на Димитрий Иванов:

...Нима единственият възможен подарък на европейския любовник за Турция е мълчаливото му съгласие със САЩ да продължи ретурцизирането на България?

Следва да се замислим!
05 Октомври 2005 01:12
>>><<<
Айсблок,
като се замислим та какво? Аре сега!? Вeeече мислиммм..
05 Октомври 2005 01:17
>>>><><<<<
Нели, кво е виновен човека бе, той си каза - само едно мое мнение. Мнение!
ДИ си знае, че каквото и да му е мнението, некой все ште му дъвче цървула...
и той е в средата на тройката...
05 Октомври 2005 01:23
Ми Слънчо - недей мисли!!

Това е противопоказно. Както се и вижда от постинга със същият цитат пред моя. Още, зървайки ника, в самото началото знаех какво ще прочета. И не се излъгах.

Както и не се излъгах за останалите коментари - Нищо ново.....

.... Титаника е вдигнал кърмата си нагоре, а и лодките не са бол.

Дерзайте!
05 Октомври 2005 01:26
Слънчо, като колумнист от четен вестник Джимо няма право да пришпорва тъмните националистични страсти на необразованата тълпа. Той е достатъчно интелигентен да предвиди какво ще се роди от думите му. Смятам постъпката му за цинична и страхлива. Старае се да се хареса някому, за всеки случай. Прави това, което е правил цял живот, да превива гръб.

Човек за едното достойнство живее бе, Джимо. Що пръскаш, питам, отрова с псевдопроблеми в жилите на нищите духом?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД