:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 490
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БОК протестира официално срещу грешка на организаторите

В официалната програма на игрите са пропуснати първите участия на български спортисти
Българският олимпийски комитет (БОК) изпрати официално искане до организаторите на олимпиадата в Лондон за корекция на данните в официалната интернет програма на игрите. В нея е отбелязано, че български спортисти за първи път са участвали в олимпийски игри през 1924 г. в Париж. А неоспоримите факти сочат, че българи е имало още на първите игри - в Атина през 1896 г.

Само преди седмица в София бе представен уникален документ, съхраняван в дирекция "Централен държавен архив". Той представлява Постановление на Министерския съвет от 5 април 1896 г., което разрешава на Министерството на народното просвещение да командирова за участие в олимпиадата в Атина учителите Тодор Йончев, Шарл Шампо, Димитър Илиев и Панайот Белев и студента Иван Пенчов. Документът недвусмислено доказва мястото на България като една от малкото държави съучредителки и участнички във възстановените олимпийски игри. Постановлението е подкрепено и от фотоалбум със снимки на участниците. Той е подготвен от Алберт Майер, официален фотограф на немската делегация на игрите, който го подарява на княз Фердинанд I.

В базата данни на информационната система в Лондон има и други несъответствия относно нашите участия, като например това, че Ваня Гешева е спечелила 3 медала в Мексико през 1968 г., а не каквито са фактите - в Сеул 1988 г.

В същото време в културния център на посолството ни в Лондон беше открита изложба на художника Васил Стоев. Той бе награден с най-висшето отличие на БОК, което му бе връчено от генералния секретар на организацията Белчо Горанов. В отговор на това Стоев обеща да подари една от картините си на първия български медалист ог игрите в Лондон.



694
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД