:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 31
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
КОМЕНТАР

А сега накъде?

Ще проверим дали има нещо и под дъното, което стигнахме
Българският футбол се нуждаеше от това, което се случи в сряда и четвъртък. Шамарът върху водещите ни отбори е силен, но болката ще отмине скоро. Срамът обаче остава. Срам от това, че за пореден път станахме за смях във футболната Европа. И че този път наистина достигнахме дъното.

По-важното в случая е какво ще направим сега. За съжаление, тенденцията е да започнем да копаем надолу, вместо да се опитваме да се отблъснем нагоре. Защото хората в българските клубове отдавна са загубили всякаква реална представа за собствените си способности и продължават да се самозаблуждават. Поне това личи и от изявленията им след поредицата кошмарни мачове.

"Мисля да се откажа, но съм отговорен човек", каза Тодор Батков след резила на "Левски" в Сараево. Всъщност това е нещо, което адвокатът отдавна трябваше да направи, колкото и да не му се иска. Под негово ръководство "сините" играха в Шампионска лига, но и записаха загуби от всякакви анонимници в Европа. И както е тръгнало, ще продължат с тях.

Същият този футболен бос само преди седмица изтърси: "Какви са тези "Сараево", те идват с автобус, а ние пътуваме с правителствения самолет". Видяхме ги какви са, г-н Батков. Както видяхме и вашите футболисти, които смело може да се каже, че не стават. Ама за нищо не стават. До един.

Друг футболен отговорник - директорът в ЦСКА Венцислав Живков, и той бе много оригинален в четвъртък. "Надиграхме "Мура", ама нямахме късмет. Няма от какво да се срамувам, аз не съм играл на терена", изказа се той. Вярно е, не сте играл футбол и точно това ви е проблемът. За футбола трябват истински мъже със сърца, а такива вече няма. Нито сред играчите, нито сред ръководителите. Не може клуб с претенции и история като ЦСКА да не успее да събере 18 играчи за мач от Европа. Само заради това шефовете трябва да ги е срам.

За "Лудогорец" може да има някакво оправдание със съдиите, но то остава на заден план. В Разград бяха приказки, закани и какво ли още не. Само че не бяха преценили едно - в слабото и корумпирано българско първенство е едно, а в Европа - съвсем друго. У нас шампионите така и не бяха поставени под сериозен натиск и това ги излъга. Защото се видя, че когато "Динамо" искаше да вкара гол, просто го правеше. А шампионите на България предимно гледаха. Или бавеха играта, както бе в края на втория мач.

Колкото до "Локомотив" (Пд) - тяхното участие в този турнир бе напълно излишно. Затова и няма смисъл да му се отделя внимание. За пловдивчани най-важно е сега да оцелеят като клуб, което не е много сигурно.

Общо взето - пълен кошмар. През август България няма да има представител в евротурнирите. Сега на следващите домакински мачове на "Левски" и ЦСКА ще има по 400-500 души, а привлечените през лятото Жоао Силва, Марсиньо, Нилсон, Спрокел и тем подобни ще играят в Гоце Делчев (нищо лично срещу новака в "А" група), Враца, Монтана и други градове на страната.

Всъщност всичко това може и да е за добро. Стига някой да се замисли и наистина да промени нещата. Лошото е, че май няма кой, защото на никой не му пука.
14
1252
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
27 Юли 2012 20:04
27 Юли 2012 20:14
И аз като Докич

В добавка, ако има в "Теми на форумците" - АПФГ 2012/2013 аз ще участвам, няма да я бойкотирам, защото добри и ентусиазирани хора организират такава тема. Но ще дам една единствена прогноза за всичките 30 кръга, и няма да съм последен. Като тръгне темата ще я разберете

Няма да гледам нито един мач от първенството на фамозната АПФГ, по телевизията разбира се, защото от живото гледане съм се отказал още преди 15 и повече години. Да си ги гледат ентусиасти, които разбират от символи
27 Юли 2012 20:15
Смехурковци . Българският клубен футбол "свършва" между Армията и Герена ... Ами не свършва. Българският клубен футбол е жив , и той е там , където има клубна публика ! А тя е в Пловдив. Нещата си идват на мястото. Скоро ще се разбере за каво става дума... Впрочем Лудогорец , въпреки всичките софийски злословия , показа най-добрият футбол в мачовете от ЕКТ и отпадането му е по-скоро комбинация от неопитност , наивност и груби съдийски тесли...
27 Юли 2012 20:33
И че този път наистина достигнахме дъното.

Ами не, още не сме. Отборите ни отпаднаха във втория кръг.. Има мегдан да отпаднат вкупом още в първия.
27 Юли 2012 20:44
Впрочем Лудогорец , въпреки всичките софийски злословия , показа най-добрият футбол в мачовете от ЕКТ


Съгласен.

Под Пловдивски футбол ти Мукти разбираш единствено "Ботев" - чекай, чекай малко, да видим какви ще ги засвириш след година

Нали си във Францата от скоро, как можа да се откъснеш толкова бързо от родната действителност Щом си там, свържи се с Докич, макар и левскар, човекът е читав. С него имаме футболни противоречия на родно ниво, ама само формални на ниво цвят(поне така мисля) Та Докич ще те открехне, ако си забравил




ПП Този пост да не се смята за реклама, и цитираното от мен лице да не се самозабравя
27 Юли 2012 20:53
Молим ти се Цанев , не изпадай и ти в смешната роля , все едно че живеем на Марс ... На 19 часа път с колата съм. Светът е малък , а от единия край на ЕС до другия е колкото от Ню-Йорк до Чикаго. "Откъсване" имате само в главите и щампите за работещите в ЕС... Впрочем в съседен град доскоро имахме приятели софиянци , пичът върл левскар . От него понаучих доста неща за кухнята...Жалко че се прибраха в София. Едва ли ще е задълго , като се вижда каква "продукция" се гледа на Герена...
27 Юли 2012 21:13
Футбола в БГ е на умиране, това е ясно, или по-точно футбола такъв какъвто го разбират соц. грандовете и такъв какъвто ги устройва тях е мъртъв. За да го съживиме е необходимо да се следва МОДЕЛА, ама на някой хора главите не им увират и не искат да разберат. Високопарни и изпразнени от съдържание епитети, като "евробойци", "грандове", "убийци на еврошампиони", и пр. алабализми няма да помогнат. Чужденци, комисионни, баснословни заплати...забрави! Школите, базите..там е истината. Иначе...правата лопата и копане на дъното до припадък.
27 Юли 2012 21:20
Чужденци, комисионни, баснословни заплати...забрави! Школите, базите..там е истината. Иначе...правата лопата и копане на дъното до припадък.


Е тук не мога да не кажа, че съм съгласен
27 Юли 2012 21:42
Първите и поледните два абзаца са убийствено точни.
Даже и 500 човека са им много на някои мачове, а парите които им дават на играчите - мани, мани...
27 Юли 2012 23:42
Чат за моя сметка. Нищо напротив
Мисля и не греша, че за този сезон двата пишман гранда вече записаха рекордните си публики. Оттук-нататък всяко минаване на "хилядата на Гарибалди" би било супер успех. Дет казва народната поговорка, всяко зло за добро. И без това в тази криза вояж с цел следене на мач в чужбина на любимият отбор би ми дошъл върло нанагорно. А и евентуалното идване наесен в България по никакъв начин няма да е свързано с програмата на А група. Нацтима и тях отдавна съм ги отсвирил като гледане на живо. Те, такива ми ти работи.
27 Юли 2012 23:57
До октомври от разораните 67 декара ще се оформят 5 зелени стадиона


Бившият стадион Герена в Коматево вече е лунен пейзаж. Камиони и багери ровят всеки ден и изравняват терена.

Стотина тополи паднаха по-рано, а някогашната ракиджийница се изнесе, за да отстъпи място на бъдещия хотел.

Планини от хумус са натрупани отстрани, пръстта се извозва към базата на “Градини и паркове”, за да се използва при озеленяване на градски площи, обясниха служители на фирмата изпълнител ИПС Инфраструктури.

За тревата на стадионите хумус не е нужен - основата трябва да е песъчлива, казаха хората от обекта. Ежедневно базата на ПФК Ботев се кръстосва от 4 до 40 камиона, според дневния график. Отделно от това край шосето е изровен траншей, който, според изпълнителите, е за поставянето на ограда.

За да се нивелира теренът, копаехме на места до 2 метра дълбочина, посочиха строителите. В момента на мястото, където след време ще има 5 стадиона и една многофункционална спортна площадка, се работи подземната инфраструктура - дренажи, кабели, тръби.

Строителството на обекта ще бъде на три етапа. Първият трябва да приключи до октомври. Тогава ще са готови игрищата с чимово покритие.

На втория етап ще се изградят паркингът и трибуните. Трибуни ще има само при единия от стадионите. Третият етап ще обхване изграждането на СПА хотела.

От ИПС Инфраструктури - фирмата, която на магистралата до Цалапица има стотици билбордове, не се намери вчера отговорник, който да съобщи сроковете за приключване на отделните етапи.

На 13 юни бе направена с шампанско и фойерверки първа копка на огромната база на футболния клуб в Коматево. Инвеститорът съобщи, че тя ще струва 8.5 милиона лева и няма да има аналог в България.

В проекта са предвидени трибуни с 2000 седалки, паркинг за 90 автомобила и 6 автобуса и СПА хотел.
Ето това е МОДЕЛА който трябва да се следва, плюс факта че прякора на Ц. Василев даден му от феновете е Невидимия. Не медийна звезда като Коко, Тодар или доста други сайбии.

28 Юли 2012 00:07
Два отбора със сигурност ще имат зрители в изобилие. БОТЕВ и Лудогорец. При едните се следва доста професионален(и скъп) модел на работа присъщ на отбори от зап. Европа с голям бюджет...дали ще е по силите и джоба на К. Домусчиев...бъдещето ще покаже. Ботев започва нещо съвсем ново за нашите ширини, липсващо поне през последните 25 години- детско юношеските формации, базата и любовта и удовлетворението от играта. Аз съм абсолютен привърженик на втория модел защото е по-дългосрочен и поставя здрави основи на които в бъдеще ще може да се гради.
28 Юли 2012 00:34
Беше тъжно да се гледа Левски вчера. Толкова тъжно колкото и ЦСКА, които успяха да загубят от отбор по-анонимен дори от тяхната любима Олимпия Любляна!
Левски беше трагичен във всяко звено, от защитата до пълната липса на идеи и изпълнители в атака. И ако ЦСКА могат да съжаляват за пропуснатите си положения, то Левски не създаде нито едно такова, а и дузпата беше повече от подарък! Жалки и долни.
Лудогорец се биха сами с лайнарското си поведение на терена след изгонването на онзи пълен глупак Марсиньо! А ЛОКО, ами хайде да сме честни, кой от другите наши отбори щеше да направи нещо повече срещу холандски тим?
Колкото до Мустакатков, строителя на къщички за пиленца, Митьо Селския, Банев, Чалгата и прочие измет от времето на ранния преход - докато в БГ държавата и футбола са част от мафията, спорт няма да има! С мутри за премиер и вътрешен министър и едър бизнес, който е по произход мафиотски - за къде сме тръгнали? В България футболните отбори са паравани за пране на пари и за укриване на доходи и данъци. Левски е параван за лицето Чорни, в Литекс вече започва да се вижда кой какво е строил и укривал, въобще от единия до другия край на футбола в БГ са мутра до мутра. Запитайте се защо в БГ да си футболен собственик-президент е толкова смъртоносно и защо в Европа (а може би и по света) няма друга държава, в която толкова много от тези радетели за БГ спорт да биват отстрелвани като глигани на пусия?!
28 Юли 2012 14:42
Още не сме стигнали дъното.... Тепърва ни чакат отпадания от аматьорски отбори в 1-ви предварителен кръг. Справка: Ред Бул - Дюделанж
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД