:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 261
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ексхумират Джузепе Гарибалди

Наследниците на Гарибалди подозират, че тялото му е изчезнало.
Потомците на националния герой на Италия Джузепе Гарибалди се съгласиха останките му да бъдат ексхумирани. Това бе съобщено от правнучката му Анита Гарибалди. Тя предполага, че тялото отдавна не е в гробницата. "В края на септември ще отворим саркофага и ще погледнем дали действително е там вътре", каза тя на съвместна пресконференция с председателя на Националния комитет за запазване на историческото, културното и природното наследство на Италия. Решението за изваждането на тялото бе взето след продължили близо 2 години спорове и преговори с останалите роднини на Гарибалди. Самата Анита аргументира молбата си с желанието на самия Гарибалди. "Той е искал да го кремират. Това съм прочела лично в завещанието му. А това желание не е било изпълнено", казва Анита Гарибалди. Би Би Си съобщи, че министерството на културата на Италия е одобрило ексхумацията. След тази процедура се предполага, че ще бъде търсено съвпадение с образци на ДНК на потомците на революционера.

Гарибалди умира на 2 юни 1882 г. 10 дни по-късно тялото му е балсамирано и погребано във фамилната гробница на италианския остров Капрера, близо до северните брегове на Сардиния.
767
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД