:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 241
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

САЩ спират парите на Египет заради протестите

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Войници от силите на НАТО в Афганистан и местни полицаи оглеждат кола, пострадала при вчерашния самоубийствен атентат в Кабул.
САЩ са прекратили преговорите с Египет за предоставяне на регулярната финансова помощ заради антиамериканските протести срещу филма, който обижда пророка Мохамед, съобщи в. "Вашингтон пост", цитирайки анонимен източник от администрацията на президента Барак Обама. Вашингтон предвиждаше да отпише $1 млрд. от дълга на Египет и да предостави милиони долари друг вид помощ. Годишната финансова помощ за Египет бе около 1.5 милиарда долара в миналото. В Египет влиятелният салафитски богослов Ахмед Ашуш издаде фетва със смъртна присъда за създателите на филма "Невинността на мюсюлманите".

В Афганистан жена камикадзе се самовзриви в отмъщение за филма до автобус с чужденци край летището в Кабул, при което загинаха 12 души. Сред тях са осем южноафриканци, един киргизстанец и трима афганистанци. Повечето от чужденците работили за частна авиационна компания. Мюсюлмански лидери от Пакистан призоваха за приемането на международен закон срещу богохулството и оскверняването на религиозни символи. В Русия пък може да бъде блокиран достъпът до популярната услуга за видеосподеляне YouTube заради отказа на фирмата собственик Google да свали филма, съобщи министърът на информацията Николай Никифоров в блога си. Това може да се случи около 3-5 ноември след влизането в сила на закона за списъка на забранени интернет сайтове. В понеделник руската прокуратура призна антиислямския филм "Невинността на мюсюлманите" за екстремистки, а сенаторът Руслан Гатаров го сравни с детско порно. Засега достъпът до цялото съдържание на филма е забранен в Афганистан, Пакистан и Бангладеш.

7
1062
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
19 Септември 2012 01:17
За какви глупости на некакав малумник се стигна до това тргично положение.
19 Септември 2012 01:38
Мюсюлмански лидери от Пакистан призоваха за приемането на международен закон срещу богохулството и оскверняването на религиозни символи.

Те тия може да спасят пирамидите от разрушаване.
За съжаление афганистанските будистките статуи вече са в миналото..
19 Септември 2012 21:13






Еее, лъсна ли истината за "Арабската пролет"? Значи ,ако върви по начертания от нас път ще даваме пари, малко кривне ли-спираме парите. Щото ний за туй ли я инспирирахме тази пролет.Пък някои си мислеха ,че едни прозападно настроени младежи я правят.
19 Септември 2012 21:43
То па едни пари...доларът е пътник, така че на САЩ да не им знаят много устата.
22 Септември 2012 23:39
Протестите в Бенгази са показател, че либийците няма да приемат тирания, според САЩ
22 септември 2012
САЩ смятат, че агресията спрямо ислямските екстремисти в Бенгази е ясен знак, че либийците нямат намерение да позволят на екстремистите да доминират в страната, съобщава Ройтерс.
„За нас е ясно, че либийския народ няма да замени тиранията на един диктатор с тирания на групировка, както и че либийците не са съгласни няколко екстремисти да говорят от името на целия народ”, заявява говорителят на Белия дом, Джош Ърнест.
23 Септември 2012 00:59
.
24 Септември 2012 01:32
Правилно, макар половинчато - САЩ трябва незабавно да спре всякаква "помощ", но особено военна, за ислямистките режими, вкл. Турция и Пакистан.

Колкото до долара, той безспорно е най-калпавата валута... с изключение на всички останали.

Арабската "пролет"... в Тунис и Египет имаше хлебни бунтове, в Либия - стар междуплеменен конфликт, в Сирия (и Бахрейн) - стар междурелигиозен конфликт и т.н. Навсякъде, къде се смени властта, дойдоха ислямистите - единствената организирана народна сила. Колкото по-"демократична" е смяната на режима (колкото по-истински са изборите), толкова по-сигурно идват на власт ислямистите. Народът ги иска. В арабските страни няма никаква реална почва за "демокрация" от западен тип.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД