:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,691,494
Активни 361
Страници 10,112
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Ремита

постигнаха най-добрите български шахматисти в неделя. Антоанета Стефанова се съгласи на равенство с белите фигури на 35-ия ход срещу Батхуяг Мунгунтуул (Мон) в VII кръг на турнира Гран при за жени в Анкара (Тур) и вече заема 10-о място с актив от 1.5 т. Лидер е Хумпи Конеру (Инд) с 6 т. Веселин Топалов пък сключи примирие с белите фигури на 37-ия ход срещу Рустам Касимджанов (Узб) в III кръг на турнира Гран при в Лондон (Анг). С 15 т. българинът е 5-и във временното класиране, а начело е Борис Гелфанд (Изр) с 2 т.



95-о място

сред 122-ма финиширали зае най-предно класираният български състезател в общия старт на световното първенство по колоездене на шосе във Валкенбург (Хол). Стефан Христов измина 269 км за 6:19.36 ч. и изостана на 8:55 мин. от шампиона Филип Жилбер (Бел). Със същото време 109-и се нареди Георги Георгиев, а както и на олимпиадата в Лондон '12 Мартин Грашев не завърши. Сребърния медал заслужи Едвалд Боасон Хаген (Нор, +4 сек.), а с бронза остана Алехандро Валверде (Исп, +5 сек.).



Интрига

внесоха двата софийски участника във Финалната четворка на националния шампионат по бейзбол - "Атлетик" и "НСА-Лъвове". През уикенда столичани се изправиха за по 2 мача съответно срещу шампиона "Бизони" и вицешампиона "Девълс" и измъкнаха по един успех срещу двата неизменни фаворита. "Атлетите" надделяха със 7:6 като гости в Благоевград и паднаха с 9:10 в 11 ининга като домакини, а "лъвовете" биха с 10:6 в Дупница и бяха разгромени с 8:21 за 7 ининга в София.
562
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД