:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,691,453
Активни 362
Страници 10,071
За един ден 1,302,066
СУМО

Харумафуджи става йокозуна в петък

Церемонията по издигането на монголския сумист Харумафуджи в най-високия ранг - йокозуна, ще се състои в петък в шинтоисткия храм Мейджи в японската столица Токио. Вчера комитетът по избор на "велик шампион" утвърди препоръката на комитета на съдиите, а официалното решение ще бъде взето утре от борда на директорите на професионалната асоциация (JSA). Борецът от Улан Батор изпълни всички условия на старейшините, като спечели две поредни Купи на Императора с по 15 победи в турнир.

28-годишният Харумафуджи, чието рождено име е Даваанямин Бямбадорж, ще стане 70-ият йокозуна в хилядолетната история на сумото и едва 5-ият чужденец сред тях. Прецедента сътвори хаваецът Акебоно през 1993 г., а след него върха в йерархията са изкачвали още само сънародникът му Мусашимару (1999) и монголците Асашорю (2003) и Хакухо (2007). Любопитното е, че Харумафуджи е най-лекият чужденец, който става йокозуна - само 133 кг.
588
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД