:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 173
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ФОРМУЛА 1

Двама пилоти бяха наказани след състезанието в Сингапур

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Шампионът в последните две години Себастиан Фетел (в средата) празнува със своя екип в "Ред Бул" победа №23 в кариерата си, след която излезе втори в първенството, изоставайки от лидера Фернандо Алонсо ("Ферари") с 29 точки.
Двама пилоти получиха наказания след края на състезанието за Голямата награда на Сингапур, 14-и кръг от шампионата във Формула 1.

Марк Уебър загуби точката, за която със зъби и нокти успя да се пребори, след като към времето му стюардите добавиха 20 секунди. Причината е, че австралиецът със своя "Ред Бул" е напуснал очертанията на пистата, докато е изпреварвал Камуи Кобаяши (Яп, "Заубер"). Така съотборникът на победителя Себастиан Фетел отива 11-и в крайното класиране. Точката за 10-о място взeма съотборникът на Кобаяши - Серхио Перес (Мек).

Наказан бе и 7-кратният шампион Михаел Шумахер. Пилотът на "Мерцедес" ще стартира с 10 места по-назад от извоюваното на квалификациите за следващото състезание - за Голямата награда на Япония на пистата "Сузука" (7 октомври). Германецът катастрофира в болида на "Торо Росо", каран от Жан Ерик Верн (Фр), след като изгуби контрол над колата си при спиране. Самият Шуми обяви, че причината за удара е техническа неизправност, така че сблъсъкът е бил "неизбежен".

Същевременно организаторите на състезанието в Сингапур подписаха нов договор с валидност следващите 5 години, с което подсигуриха на трасето в града-държава домакинство на още 5 състезания от Формула 1. Правителството се е ангажирало с покриване на 60% от разходите (общо около $122 млн.) за този период.

"На всички ни харесва тук и съм много, много доволен. Ще останем още пет години", каза притежателят на търговските права на F1 Бърни Екълстоун.

А вторият министър на търговията и индустрията на Сингапур - С. Исуаран, обясни: "Правителството проучи много внимателно разходите и ползите от състезанието. Формула 1 е полезна за Сингапур. Тя спомага Сингапур да стане световен град с динамичен начин на живот. Състезанието е привлякло над 150 000 чужди туристи през последните 4 години, които са похарчили около 140-150 млн. сингапурски долара ($120-130 млн.)".
695
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД