:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,690,965
Активни 383
Страници 9,583
За един ден 1,302,066

Болт повежда световна офанзива срещу МОК

Ямайският атлет ще се бори за правото на олимпийците да получават спонсорски пари по време на игрите
Шесткратният олимпийски шампион в спринта Юсейн Болт се присъедини към група американски атлети, които подеха офанзива срещу правилото в хартата на МОК, забраняващо на спортистите да рекламират продуктите и услугите на своите лични спонсори непосредствено преди и по време на олимпийски игри. Ямаецът ще бъде сред водещите лица в кампанията, в която се включват още сънародниците му Йохан Блейк и Шели-Ан Фрейзър-Прайс, американците Саня Ричардс-Рос и Бърнард Лагат, кениецът Дейвид Рудиша.

Инициативата бе подкрепена и от президента на асоциацията на атлетите в САЩ (TFAA) Хадевис Робинсън, който заяви: "Ако искаме нашият спорт да се развива, трябва да установим общ глас сред атлетите по света и се надявам, че той ще бъде чут."

Търсената поправка в хартата е в прословутото правило 40, заради което в дните след олимпиадата в Лондон '12 се заговори, че най-титулуваният олимпиец в историята - плувецът Майкъл Фелпс, може да бъде лишен от част от медалите си заради неспазването му. Към края на игрите ликът на американеца се появи в реклама на френската модна къща "Луи Вюитон", която не е сред спонсорите на МОК, и този факт я вкарва в своеобразния забранителен списък на ползващите олимпийски физиономии.

"Не планираме дори да дискутираме неща като стачки. Не искаме това, не това е нашата цел - подчерта Робинсън. - Просто искаме да намерим още начини професионалистите в нашия спорт да печелят повече пари. А не обратното."

Гледната точка на спортистите обобщи олимпийската шампионка на 400 м Ричардс-Рос: "Много лекоатлети са нископлатени и трябва да работят на две или дори три места, за да могат изобщо да тренират. А това, което ме кара да се амбицирам още повече сега, е, че виждам колко много пари генерират олимпийските игри. Лично аз се справям относително добре с помощта на страхотни спонсори, но за повечето от колегите ми реалността е друга и това е обезсърчаващо."
483
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД