:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 265
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Накратко

Контузия на варненския кмет отложи дело

срещу Владимир Атанасов - министър на образованието в правителството на Симеон Сакскобургготски. Той е обвинен в сключване на неизгодни сделки с държавни имоти в Златни пясъци, с което държавата е ощетена с 450 хил. лв.

Като свидетел вчера трябваше да бъде разпитан варненският кмет Кирил Йорданов. Той обаче не се яви, тъй като паднал от мотор и си счупил ключицата. Съдът изслуша Георги Велчев, брат на бившия финансов министър Милен Велчев. "Краун хотелс", управлявана от Велчев, получава две сгради частна държавна собственост и правото на строеж, припомни "Медиапул". В замяна трябва да построи сграда за Икономическия университет във Варна, но не го прави, тъй като договорът е под условие. Вместо това построява два луксозни хотела. Следващото заседание на съда е насрочено за ноември.



Алексей Петров отново поиска освобождаване

от ареста на вчерашното дело по случая "Октопод", което се гледа в Софийския градски съд. Защитата на подсъдимия поиска изменение на мярката му от "задържане под стража" на "подписка" на базата на показанията, дадени от брата на Петров Огнян Петров и от секретарката му Вяра Петрова. Влошеното здравословно състояние на Алексей Петров, който има дискова херния, е другата причина защитата му да поиска по-лека мярка, припомни "Фокус". До редакционното приключване на броя съдът не беше взел решение по искането. На 6 август съдът остави Петров в ареста, тъй като прецени, че е въздействал на някои от свидетелите. На 21 август Софийският апелативен съд потвърди определението.



Защитата настоя за прекратяване на процеса срещу "Килърите"

заради неточности в обвинителния акт, но окръжният съд в Шумен отхвърли искането, съобщи БНТ. Адвокатите твърдят, че не са посочени времето, мястото, начинът, мотивът за организиране на групата, извършвала "мокрите" поръчки. Прокурорът Ася Петрова определи твърденията като неверни. Подсъдими по делото "Килърите" са Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Васко Кеца, Янко Попов-Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев. В понеделник свидетел заяви, че шуменският бизнесмен Румен Рачев, който беше убит през 2009 г., е правил видеозаписи на публични личности в хотелския си комплекс, за да ги изнудва.





















754
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД