:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 393
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кабинетът си правел оглушки за измамите с европари

Германия забеляза рязък спад в желанието на правителството да сътрудничи при случаи на измами със средства от фондове
Марио Николов
Има рязък спад в желанието на българските власти да сътрудничат при разследването на измами с европейски пари. Това заяви шефът на дирекция в Германската митническа криминална служба Петер Келер. Той направи изказването си в Европейския парламент по време на изслушване, посветено на корупцията и измамите, съобщи сайтът на българския евродепутат Ивайло Калфин.

Според Келер липсата на желание за сътрудничество се е появила с идването на власт на кабинета "Борисов". Германецът посочи като пример делото за източване на 7.5 млн. евро от програма САПАРД чрез закупуване на стари машини и декларирането им като нови. "След идването на новото правителство през юли 2009 г. и присъдата от 12 г. през юли 2010 г., която беше издадена на един от обвинените - Марио Николов, констатираме рязък спад в желанието за сътрудничество от страна на България", коментира Келер.

Само преди няколко дни Апелативният съд отмени втора присъда на бизнесмена Марио Николов. В изказването си Келер припомни, че сочените за съучастници в схемата от германска страна са били осъдени и вече са излежали присъдите си, а Николов продължава да е на свобода.

Делото САПАРД е едно от десетте, които ЕК наблюдава с особено внимание. Освен за източването Марио Николов бе осъден на първа инстанция и за изпиране на парите. По това дело той бе подсъдим заедно с пернишкия бизнесмен Людмил Стойков, но последният бе обявен за невинен. Още преди да се произнесе съдът, се заговори, че делото е минирано, тъй като бившият председател на Софийския градски съд, понастоящем шеф на Върховния административен съд - Георги Колев, е преписал едно към едно обвинителния акт в мотивите си и не е аргументирал присъдата си.

Преди няколко дни Апелативният съд отмени и осъдителната присъда на Николов по другото дело - за пране на пари. Председателят на съдебния състав Калин Калпакчиев, който наскоро бе избран за член на Висшия съдебен съвет, коментира, че делото е опорочено с внасянето на два обвинителни акта от прокуратурата.





19
2652
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
19
 Видими 
25 Септември 2012 19:40
Ами след като вие почнахте да си правите оглушки за Шенген и така да не позволявате на Боко да постигне дори и най-лесната си външнополитическа цел, а на българите - да се почувстват пълноценни европейци, то какво ви учудва, че "липсата на желание за сътрудничество се е появила с идването на власт на кабинета "Борисов"".
25 Септември 2012 19:59
липсата на желание за сътрудничество се е появила с идването на власт на кабинета "Борисов".

Нормално е.Как си представят "Баш мафиотът срещу братоците си?"
25 Септември 2012 21:21
"
След идването на новото правителство през юли 2009 г. и присъдата от 12 г. през юли 2010 г., която беше издадена на един от обвинените - Марио Николов, констатираме рязък спад в желанието за сътрудничество от страна на България", коментира Келер.

Само преди няколко дни Апелативният съд отмени втора присъда на бизнесмена Марио Николов. В изказването си Келер припомни, че сочените за съучастници в схемата от германска страна са били осъдени и вече са излежали присъдите си, а Николов продължава да е на свобода.

Браво! Червен боклук се хвали пред Европа, че доказателствата срещу червен боклук, събрани по време на управление на червени боклуци се били оказали негодни. И за това не били виновни червените боклуци, барабар с боклукчийския си спонсор, а друг им се таковал в гащите, разбийш ли... Тц, тц, тц!
Атанасе, аз казвАх ли ти? А ти - Нанев, та Нанев.
25 Септември 2012 21:25
Алинчо, мамин! И твоята не е лесна. Освен червени боклуци, какво друго сънуваш? Може би розови мишки...
Търсил ли си специализирана помощ?
25 Септември 2012 21:28
Атанасе, аз казвАх ли ти? А ти - Нанев, та Нанев.

Др. Цвинок що дреме бе?
Да вземе годни доказателства от Меркел и да го осъдят
25 Септември 2012 21:52
Естествено. Народът казва "Оплели се като свински черва".
25 Септември 2012 23:11
Търсил ли си специализирана помощ?


Смяташ ли, че ще помогне?
26 Септември 2012 01:10
В изказването си Келер припомни, че сочените за съучастници в схемата от германска страна са били осъдени и вече са излежали присъдите си, а Николов продължава да е на свобода.


А този какво си мисли, че Али Бабуин ще сеповлече по акъла на дойчовците и ще започне да осъжда ефективно най-добрите си приятели? Как ще стане работата бре гусине?
26 Септември 2012 09:24
Германия забеляза рязък спад в желанието на правителството да сътрудничи при случаи на измами със средства от фондове
Ествествено, то комисионните на управляващите не се губят, независимо дали ще ги получават от усвоените еврофондове или от конкурентните им капитали на родната олигархия и мафия.
26 Септември 2012 10:30
Rogatia, а при тебе под земята да не е синьо положението?
Танасе, Цвък не може да вземе доказателства от Меркел. Доказателствата е трябвало да ги вземе Министър Михаил Миков. Или другия, оня дето щеше да докарва Формула 1 в България. Предния път, мисля, че го обясних като да ме разбереш.
26 Септември 2012 10:32
За сметка на това пък рязко му се повиши желанието на правителството да участва у далаверата,щото му замириса,че нема да има друг мандат
26 Септември 2012 10:45
"Според Келер липсата на желание за сътрудничество се е появила с идването на власт на кабинета "Борисов"." Този журналист сега от тройната коалиция ли е, или си е заблуден просто по природа? Как може да обвинява най- успешното ни правителство по усвояване на еврофондове и по борба с организираната престъпност за прикриване на измамите с европари. Ако е така ние защо непрекъсснато рапортуваме на Меркел и тя ни приема рапортите? Журналистът обвинява ли индиректно Меркел за прикриване на измами с европари в България? Ние отчитаме, че работим отлично с германските служби и германските служби не отричат факта, тогава немският журналист обвинява ли немските служби в съучастие за измам с европаеи? В този ред на мисли възниква въпросът - всъюност журналистът кого обвинява България, или Германия?
26 Септември 2012 11:06
Никакъв журналист. Това са съчинения на кандидатът за президент др. Калфин, завалията.
Още преди да се произнесе съдът, се заговори, че делото е минирано, тъй като бившият председател на Софийския градски съд, понастоящем шеф на Върховния административен съд - Георги Колев, е преписал едно към едно обвинителния акт в мотивите си и не е аргументирал присъдата си.

E за това става въпрос. Червените са започнали другарския съд срещу спонсора си Николов за да имитират дейност за пред Европа, и отлично са знаели, че той няма да бъде осъден, поради калпаво свършена работа на българския съд, или следствие. Сега да вземат да внесат и вот на недоверие по този въпрос.
26 Септември 2012 11:48
Митът за доброто усвояване на фондовете рухна още когато ЕП ни съобщи, че от 14-15 място по усвояване на евросредства при Станишев, правителството на Борисов ни е смъкнало до 25-тото предпоследно място. Преди две седмици продължи да се развенчава, след като стана известно, че ще загубим общо 2 млрд. лв. по "Програмата за развитие на селските райони" и по ОП "Регионално развитие". Това е просто черешката на тортата.
26 Септември 2012 12:10
Мутропожарникарина и разбойниците му са символ на едно идиотско управление, характеризиращо се с левашки импровизации на парче, платен шум в слугинските медии и дебилна имитация на дейност.
26 Септември 2012 12:57
Ей, моят човек пак го изтипосали във вестника.
Бе вие не разбрахте ли, кои ги осъждат и кои ги оправдават.
Съдиите и прокурорите обичат когато има богат подсъдим !
Тях голтака не ги радва, защото от него няма келепир.
И оставете настрана политиката.
Това тук е само бизнес.
Взел Кольо, дал Кольо.
Пито платено.
От нас !
26 Септември 2012 14:54
Германия забеляза рязък спад в желанието на правителството да сътрудничи при случаи на измами със средства от фондове


Ех, страдат по Калинка... Къде са по 400-500 сигнала, пък сега - хич... Рязък си е спада...

Пък и нали затова назначиха Томислав Дончев и първите му изявления баха, че ние сами си набиваме канчетата пред ОЛАФ....
26 Септември 2012 16:18
Като чета писанията на някои "антикомунисти" почвам да се съмнявам имало ли е в България БКП и членувал ли е Бойко там.
27 Септември 2012 09:04
Четете какво ще каже Шефът на ОЛАФ Джовани Кеслер. В прав тект няма да изрежда хванатите далавери за 100-тици милиони, но със сигурност ще намекне.
Това се потвърждава от 2-3 наши министърчета, които само при новината, че ще има срещи /и с Главния прокуроро/, си признаха за 100 милиона, които можело да се наложи да връщаме.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД