:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 44
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Премиерът се грижел за тренинга и на военните пилоти

Аню Ангелов
След като обясни, че дава самолетите на правителствения Авиоотряд 28 "на който ги поиска", за да наберат пилотите им необходимите им часове във въздуха, сега се оказва, че премиерът Бойко Борисов и неговите министри вършат същата услуга и на летците от бойната авиация. Това се разбра от изказване на военния министър Аню Ангелов.

Според документ на МО, цитиран от Медиапул, т.г. премиерът и негови министри са ползвали на два пъти военнотранспортния самолет "Спартан" и 12 пъти вертолета "Кугър". "Спартан"-ът е летял два пъти по искане на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. За тези полети са отишли 251 569 лв., които са били планирани за осигуряването на бойната подготовка на ВВС, и все още не са разплатени от Министерския съвет и другите ведомства, възползвали се от услугите. Поемането на тези разходи от МО е довело до недостиг на пари за авиационно гориво и резервни части за летателната техника, твърди се в документа.

"Това е плюс за министерството, в смисъл такъв - и без това летци на транспортни самолети и вертолети трябва да летят. Те изпълняват определен нальот, имат свой план. Този определен нальот и план те го правят - дали ще има пътници и пасажери, или няма да има, те са длъжни да го направят, за това получават заплата", оправда Аню Ангелов отдаването на военни самолети за ВИП полети. По същия начин обясни преди месец полетът на любимия отбор на премиера Борисов "Витоша "-Бистрица и генералният директор на Авиоотряд 28 Пенчо Пенчев.

Ангелов не знае дали правителството е изплатило въпросните 251 хил. лв. на неговото ведомство. Парите обаче нямало да отидат в МО, тъй като това са "допълнителни приходи, които отиват в държавния бюджет".

----НЕИЗВЕСТНИ

От БСП обвиниха премиера, че си е създал "паралелен Авиоотряд 28". Червените представиха справка от МО, според която военните са извършили 47 специални задачи по реда на заповед на министъра на отбраната. Сред тях е и осигуряването на въздушен транспорт на правителствени делегации. Не се посочва обаче на колко пъти и при какви обстоятелства.
29
3600
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
29
 Видими 
28 Септември 2012 20:20
"Това е плюс за министерството, в смисъл такъв - и без това летци на транспортни самолети и вертолети трябва да летят. Те изпълняват определен нальот, имат свой план. Този определен нальот и план те го правят - дали ще има пътници и пасажери, или няма да има, те са длъжни да го направят, за това получават заплата", оправда Аню Ангелов отдаването на военни самолети за ВИП полети.
Смешницииии.Ама що така и така трябва да фъркат - имам малко багаж за местене - има-няма на 200 км.Та ако е удобно де ... ако може - ай да фръкнем набързо,а? Аз ще почерпя бе
28 Септември 2012 20:33
сега се оказва, че премиерът Бойко Борисов и неговите министри вършат същата услуга и на летците от бойната авиация.
...на кого ги предоставя летците?
§ 22 - до Видин? Или пък Русе?
"Пълно-празно"?
28 Септември 2012 20:54
Не го мъчете тоз военен министър, пенсионирайте го. Върнете николка, тук ще е по-малко вреден.
28 Септември 2012 21:25
ПРЕМИЕРЪТ.................

"Той нямаше никакъв орден на гърдите си.Носеше само куртка.
Нямаше нужда от нищо.Той имаше всичко!"
28 Септември 2012 21:26
Колегата наДървингов, требе да е наясно, че наш Батман е в състояние да по(вдига) самолетите на сите съседни държави , освен нашата ,в постоянна бойна готовност!
28 Септември 2012 21:43
Премиерът се грижел за тренинга и на военните пилоти


Премиерът по-добре да се погрижи за собствения си тренинг, че нещо е пуснал шкембе, по-голямо от моето, а е по-нисък и по-млад
28 Септември 2012 21:58
Командире, а как върви тренингът на ЗРВ и ПВО? Да вземат и те да потренират малко, а?
28 Септември 2012 22:10
Странни военни полети?
Уж тиквите хайлязуват с държавна пара.
А камуфлаж?
А нелегални затвори на ЦРУ на територията?
28 Септември 2012 22:19
Не го мъчете тоз военен министър, пенсионирайте го. Върнете николка, тук ще е по-малко вреден.


А если завтра война? И двамата първи ще са в противоядрения бункер.

Николка може би първи ще се евакуира нейде под хълмовете на Ершалаим. Да не напомням, че току-виж, още сега обявил обявил война на Сирия, Иран, Русия...
28 Септември 2012 22:49
Дядката съвсем се оля - между тренировъчни полети с отработване на елементи на атака, измъкване, летене в строй и пр. и полети за превоз на тикви, тигри, брокери и пр. има огромна разлика. Ама за да оправде шефа си Аню е готов на всякакви лъжи и излагации. Интересно след година дали ще има същото поведение, като почне да дава обяснения пред съда за далверите в МО по нареждане на Тиквата.
28 Септември 2012 23:40
dabedabe,че как може да пенсионираш за втори път пенсионер?? Бае ти Аню отдааавна си е пенсинер :за трудов стаж и възраст
28 Септември 2012 23:42
komar1
28 Сеп 2012 23:40


28 Септември 2012 23:50
вижте сега ..Боко като завърши дисертацията си на тема Половият живот на хамстерите в обстановката на предбаканския климатичен пояс тогава ще се заеме с обучението на военни летци. А има и насрочена среща с републиканския шампион по кърлинг. Последните дни тренираше само бутане на камънаци по лед. Целия минсъвет беше строен с метли в ръка да лъска леда отпреде.
28 Септември 2012 23:57
..тоз Министер на войната има вид на чичо на който винаги би му отстъпил място в трамвая. Там зад ватмана отляво.
29 Септември 2012 01:26
Дедо Аню е палячо!!! Не отива на стар човек като него да позволява тиквеници да го правят за смях на врабчетата. Може ли човек на 70 г. да говори смехотворни неща
29 Септември 2012 08:00
Мдаааа, грижата за човека е важна, а не законите...
Премиерът ни е хванат по бели гащи за н-ти път най-нагло да нарушава законите, хванат и в престъпление- подписал документ с невярно съдържание/ разрешение за полет три дни след извършване на полета/, но след като прокуратурата демонстративно не реагира, защо да не е нагъл. И министърът му също.
Да предположим за момент, че въпросният полет бе завършил с катастрофа. Щеше да се окаже, че летците на своя глава са натоварили тигрите и са литнали.
Каквито и да ги плещиш, когато в една държава някой е над законите , това не е държава, подлизурко!
29 Септември 2012 08:32
Централна таксиметрова служба (известна в обществото като 24-та авиобаза) е извършила много повече "правителствени" полети от споменатите в статията. И когато се смеехме на Путин, че като кара Лада Калина, в ескорта има още една резервна, ББ го правеше с два въртолета - единият го вози от Бургас за Мадан, а вторият - резерва на Безмер. А за тренировката - возят го от полковник нагоре, а младите летци люпят семки на беседката, защото са отменени планираните поледи по липса на машини. Толкоз.
29 Септември 2012 08:59
Как се тренират - като возят футболистите един по един до стадионите ли?
29 Септември 2012 10:33
"Това е плюс за министерството, в смисъл такъв - и без това летци на транспортни самолети и вертолети трябва да летят."

Тоя и л@йна ще яде само да го оставят още малко да се опитва да дига самолета, "в смисъл такъв" -
29 Септември 2012 10:41
Ами летец си е човекът Беше в БКП, после кацна при Александър Томов,след това прелетя и кацна в "Коалиция на розата", сега е кацнал в ГЕРБ
29 Септември 2012 11:32
"Това е плюс за министерството, в смисъл такъв - и без това летци на транспортни самолети и вертолети трябва да летят."
Представете си лилето - да не си оди на стоп, как се вози в изтребител - с ускорения - няколко ЖЕ - положителни и отрицателни, и как се люлее по виражите, та чак самолетчето се занася, току се обажда - "по-полека че изпуснах да вида между храстите, онези двамата кво правят, ако може да се върнеш пак и да поспреш за малко над тях, че да им пазим сянка.."..
29 Септември 2012 11:35
Да предположим за момент, че въпросният полет бе завършил с катастрофа. Щеше да се окаже, че летците на своя глава са натоварили тигрите и са литнали.
Ами може и затова да не е оформено предварително, както пише - ако стане фал - Той не е знаел, да разследват службите, да докладват, пък...ще видим....както с доклада за стрелеца-убиец от Ловеч - Бившият(вече) полицай, затова и вероятно няма вътрешна проверка - защото ВЕЧЕ не е полицай...
29 Септември 2012 15:15
не може един министър на отбраната да се изразява по такъв начин.
защото зад думите явно има поведение, което не подлежи на коментар.

и/или удивително тъпо подбран екип, който не умее да пази министерството и министъра си от глупости.
29 Септември 2012 17:44
и/или удивително тъпо подбран екип, който не умее да пази министерството и министъра си от глупости.
Това е. Можеха да му подготвят версията, че чрез тези полети са изпълнени предварително планирани упражнения за тренировки за полети по маршрут. То и така би трябвало да бъде - да има предварително планиране за поддържане на натренираността. Това планиране да е осигурено ресурсно. Тогава и въпросът за заплащането няма да е толкова важен. Важно е да се знае какво е свършено при тези полети извън тренировката на екипажите. Ако е нещо важно държавно - халал да са им полетите. В крайна сметка всички са доволни - и едните, че летят и поддържат натренираност, и другите, че са свършили някаква полезна работа. Но ако е за угаждане на прищевки и капризи, както беше с тигрите, значи пак са се окакали...
29 Септември 2012 18:03
Летец, Натисни тук
30 Септември 2012 00:02
От БСП обвиниха премиера, че си е създал "паралелен Авиоотряд 28". Червените представиха справка от МО, според която военните са извършили 47 специални задачи по реда на заповед на министъра на отбраната.

Тия са страхотни циркаджии, дори помиярите не лаят по всеки на улицата, тези обаче пропуск нямат!
30 Септември 2012 10:32
Пилот без нальот не е пилот!
Да възстановяват и L-39 и да летят.
За несведущите тавагишчи задунайци -
C-27J Spartan предлага само спартански условия, НО
като пилотите не летяха достатъчно се случиха аварии,
които струваха НАИСТИНА СКЪПО!
30 Септември 2012 11:05
Знаете ли, че:
Има наредба на Министъра на отбраната за ползване на военно-транспортни самолети от МО, МВР, МС и други ведомства. Първата такава е подписана от Добри Джуров. Имаше тогава специално звено за целта с 2 Ту-134, при това с гражданска регистрация: LZ TUP и LZ TUT. ЦСКА със Стоичков летяха с такъв военен самолет за мача с Барселона.
Костов летя до Скопие с военен Ан-26.
Царят-премиер летя до Прибалтийските републики на официално посещение с военен самолет. Командирът беше същият, който преди година успешно приводни самолета си край Либървил, Габон.
Първанов на няколко пъти летя до Багдад за среща с контингента ни там с военен Ан-26.
Светът не почва от вчера. Военно-транспортни самолети и вертолети са ползвани редовно от всички държавни ведомства и това е нормално. Ненормално е съществуването на такова чудо като Отряд 28. Никъде по света го няма.
30 Септември 2012 11:20
Действително ГЕРБерасткото крадителство на Боко създава измамно впечатление за отбор от "технократи", "професори" и млади калинки. А всъщност е един пенсионерски клуб по интереси. Всички които някога са носили пагон със сигурност са пенсионери, щот освен крадливи и алчни, са свикнали да цоцат държавата още от пионерските години. Такива като дедо Аню с белата коса и тройна гуша, АлоВаньо със склонност да се обажда на ЕГН-ета за да угоди на Шефа, д-р Борисов и д-р Цветанов, практически силовите ведомства са в ръцете на пенсионери, както и целия МС.
Ако ПП ГЕРБ не беше трети-четвърти ешалон на БКП, първата производна БСП отдавна да се беше разсмърдяла и да изпъди всички пенсионери от държавна работа, с което да предизвика парламентарна криза. Но плановете на палавата столетница в лицето на БСПДПСГЕРБАТАКАСДСДСБ са съвсем други.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД