:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,774
Активни 214
Страници 24,408
За един ден 1,302,066
32-годишен мъж застреля дъщеря си и бившата си приятелка и се самоуби

Двойно убийство потресе Велико Търново

Ревност е вероятната причина за кървавата драма
Великотърновец застреля 9-годишната си дъщеря и бившата си приятелка, след което се самоуби. Трагедията се разиграла при битов скандал в сряда в 20.20 ч. пред гарсониера на втория етаж в блок на ул. "Симеон Велики" в кв. "Триъгълника", където живеела жената.

Тя е бивша негова приятелка, с която известно време живеели заедно. И двамата са разведени и имали по една дъщеря от предишните си бракове.

На входната врата 32-годишният Цветан Радев изстрелял 3 куршума в 34-годишната Мима Маринова с незаконния си пистолет Валтер. Жената починала на място. Нейната дъщеря - 8-годишната Елизабет, станала неволен свидетел на убийството на майка си. Останала невредима, защото по това време била в затворена стая и убиецът не я е видял.

Съседи са позвънили в полицията почти веднага след чутите изстрели.

Цветан успял да избяга и отпътувал в неизвестна посока с личния си "Нисан Микра". Полицията започнала издирване из целия град и околностите. В операцията се включила и групата за бързи действия. Едва на сутринта около 8 ч. колата е забелязана в района на сметище за строителни отпадъци край село Леденик на около 3 км от В. Търново. Когато полицаите приближили автомобила, отвътре проехтял изстрел. Радев бил открит с огнестрелна рана в главата, а на задната седалка полицаите намерили мъртво момиченце. Оказало се, че това е 9-годишната му дъщеря Даниела. Детето е било застреляно от баща си около 6 ч. сутринта в същата кола, установил съдебен лекар. Криминалисти изясняват къде е бил през нощта разбеснелият се мъж и защо детето е било с него.

Радев издъхнал в болницата във В. Търново около 9 ч., без да дойде в съзнание.

Ревност е най-вероятният мотив за кървавата саморазправа, казват полицаите.

Съпругата на Цветан от първия брак работи в Гърция и за Даниела се грижели той и неговите родители от с. Церова кория. Убиецът е с чисто съдебно досие, но срещу него в СДВР имало жалба за измама.

Мима Маринова карала известно време такси. След като се разделили през миналата година с Цветан, тя заминала на работа в Кипър. Завърнала се наскоро и заживяла с друг мъж. Мима два пъти подавала жалби срещу бившия си приятел за системен тормоз. Миналия месец той бил официално предупреден и се подписал, че няма да безпокои жената.

Това е вторият инцидент с трагичен изход при битова драма от началото на годината във Велико Търново. На 4 януари в центъра на града съпруг намушка с нож жена си, с която били в развод, и се самоуби, като скочи от Стамболовия мост в Янтра.
1663
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД