:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,002,175
Активни 437
Страници 98
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Ериберто Ласкано, с прякор "Ел Ласка"
Лидер на мексиканския наркокартел "Сетас"

бе убит при престрелка със силите на реда в северния щат Коауила, близо до границата със САЩ, предадоха агенциите. Ериберто Ласкано (с прякор Ел Ласка) е сред най-издирваните от Мексико наркотрафиканти и за залавянето му бе обявена награда от 2.6 млн. долара, към които Вашингтон добави още 5 млн. долара. Властите в Мексико вчера очакваха окончателните резултати да потвърдят, че убитият е точно Ласкано. Смъртта му ще е голяма победа за мексиканските правоохранителни органи в борбата им с наркокартелите. Картелът "Сетас" стои зад серия от най-дръзките нападения срещу затвори в страната, масови кланета и др.



Корумпирана съдийка от Върховния касационен съд на Румъния

бе осъдена на 4 г. затвор при строг режим, предаде БГНЕС. Мария Давид бе обвинена, че през 2009 г. е получила подкупи на стойност над 200 000 евро от бизнесмен, осъден на първа инстанция на затвор заради данъчни измами. Тя обещала в замяна на това да се намеси в негова полза пред съдии от Апелативния съд в Плоещ. През февруари, когато друг съд трябвало да се произнесе по иск на същия този бизнесмен, Давид поискала още 110 000 евро, като уверила, че ще ги даде на съдиите, гледащи делото му. Тя била заловена на местопрестъплението и й била наложена мярка задържане под стража. Това е втори съдия от Върховния касационен съд, осъден за корупция, след Флорин Костиниу, който през юни получи присъда от 3 г. затвор условно заради това, че се намесил пред свои колеги в полза на бизнесмен с проблеми с правосъдието.



Сирийската армия навлезе



в бунтовническия квартал "Халдие" на централния град Хомс, съобщи официалната държавна телевизия. Според Сирийската обсерватория за човешките права верните на режима на Башар Асад войници са напреднали, но още не са установили контрол върху напълно разрушения център на квартала. Армията поднови вчера бомбардировките срещу центъра на Хомс, където бунтовниците са се укрепили от четири месеца. Междувременно две коли бомби бяха взривени пред комплекса на разузнаването на сирийските военновъздушни сили в покрайнините на столицата Дамаск. Броят на жертвите до късно снощи не бе установен, но според очевидци става дума за "десетки". Отговорност за атентата пое въоръжената ислямистка групировка "Ан Нусра".

















597
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД