:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,002,331
Активни 452
Страници 254
За един ден 1,302,066

Букурещ обвини Лондон в дискриминация

"Изявлението на високопоставен британски чиновник за намерението да бъдат въведени ограничения за румънците и българите противоречи на основополагащия принцип на ЕС - свободното придвижване на гражданите и тяхната интеграция в обществото", посочва румънското външно министерство в изявление, цитирано от "Росийская газета". В Букурещ смятат, че подобни думи не съответстват на принципите на единна Европа. Изявлението е реакция на позицията на британския вътрешен министър Тереза Мей за преглед на правото на свободно движение на работна сила в ЕС, изразена и пред в. "Сънди таймс".

Тереза Мей не е споменавала България и Румъния в интервюто си, заяви временно управляващата посолството на Великобритания Катрин Барбър, съобщиха от МВнР в София.

Българите и румънците все по-трудно намират работа във Великобритания, тъй като е регистриран спад на заетостта им през последната година, призна и ЕК. В отговор на въпрос на евродепутата Ивайло Калфин еврокомисарят по заетостта Ласло Андор съветва българите, които срещат трудности при кандидатстване за работа във Великобритания, да се обръщат към местните съдилища.

Междувременно говорителят на ЕК по въпросите на социалната политика Джонатан Тод заяви, че Великобритания никога не е искала промяна на европейските договори, която да допуска ограничаване на свободното движение на работници.
3
952
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
10 Октомври 2012 05:28
Отново чужди управляващи доказват, че имат топки, за разлика от нашите евнуси - тикви, плевни, юдейчета и пр.
10 Октомври 2012 10:25
Външната ни политика се ръководи от неграмотния Рапон, от комунистическото отроче, дето лижеше краката на Хубавото Наде - Никито Младенов и от Чехлю, дето само за клъстери и хъбове знае да плямпа. Та тези тримата топки нямат, но досега доказаха, че навсякъде ходят с оголени задници!
10 Октомври 2012 19:40
Румъния се готви за избори, другари.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД