:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,002,129
Активни 423
Страници 52
За един ден 1,302,066

БЧК обяви 11 октомври за ден на Перник

Със серия инициативи за набиране на средства за пострадалите от земетресението през май, организирани от доброволците на БЧК, ще бъде отбелязан денят за Перник - 11 октомври. На ключови места в областните градове утре ще има касички за набиране на средства. В София те ще бъдат разположени от 16 ч. до 18.30 ч. в подлеза на Софийския университет "Св. Климент Охридски", в градинката пред НДК до паметника на Фритьоф Нансен, в Докторската градина и на входа на Борисовата градина до езерото "Ариана".

Много училища са заявили желание да се включат в инициативата за подпомагане на пострадалите чрез клубовете на младежкия Червен кръст. В 12.55 ч. децата ще се съберат в училищните дворове, за да изпратят есемес в подкрепа на кампанията на номер 1255. От БЧК призовават в този час всички българи да дарят левче чрез съобщение. От 29 септември има и фейсбук страница "България помага на Перник", на която всеки може да види драмата на перничани и да се подсети, че може да помогне с един есемес където и да е.

По решение на обществения съвет към БЧК кампанията за подпомагане на хората, останали без дом, се удължава до 18 октомври. Към момента в банковата сметка са събрани по-малко от 716 000 лв., като 700 000 лв. от тях са от ГЕРБ и 10 000 лв. от БЧК. Изпратените есемеси са 7816, но сумата от тях ще стане ясна след плащането на сметките. В същото време над 160 души все още живеят по фургони, а сглобяемите къщички, които трябва да се построят за домакинствата в най-тежко състояние, се оказаха между 30 000 лв. и 65 000 лв. според големината вместо очакваните 15-30 хил. лв. По първоначални оценки ще трябват поне 3 млн. лв за нови домове.
757
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД