:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,002,097
Активни 409
Страници 20
За един ден 1,302,066

София впрегна пазарите да правят иновации

Столичната община е изготвила проект за ново сдружение, с което ще усвои 400 000 лв. по проект на ОП "Конкурентоспособност". Сдружението се сформира с подвеждащото име "Столична агенция за насърчаване на иновативния бизнес". Противно на заглавието му, в него влизат столични общински фирми, които никога не са проявявали иновативен характер - "Софийски имоти", пазарите "Изток", "Юг", "Запад", "Север", "Възраждане", които ще участват с по 20 000 лв. капитал. "Интер Експо и Конгресен център" влиза с 11 000 лв., а 9000 лв. е участието на общината, Столичната агенция за приватизация, Общинския фонд за малки и средни предприятия и фондация "Асоциация за развитие на София". Останалите 260 000 лв. идват от оперативната програма.

"Парите ще стигнат за работата на агенцията, организиране на събития, участия в бизнес изложения през следващите 2 г.", обясни пред "Сега" Николай Стойнев от ГЕРБ. Според него дружествата са избрани по критериите на оперативната програма, според които фирмите трябва да имат общ интерес за насърчаване на бизнеса. Това обаче са от малкото общински фирми с добри финансови показатели.

Персоналът на новото звено ще е само от четирима. В контролния съвет ще влязат 7 общински съветници. Всяка фирма ще има по един представител в общото събрание. Управител по предложение на ГЕРБ ще е зам.-кметът по финансите. Според Стойнев съветниците няма да вземат пари за участието си в странната структура. Той даде любопитно обяснение за задачите й: "Какъвто и бизнес да иска човек да започне, в агенцията ще получи базова информация като например какви документи са му необходими, къде има подходящи общински терени. Агенцията ще улеснява работата между инвеститора и общината".
2
862
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
09 Октомври 2012 20:23
Има едни пари за харчене...
-----------------------------------------
Блогът на Генек
09 Октомври 2012 20:36
организиране на събития, участия в бизнес изложения през следващите 2 г
Обичам събитията ядене и пиене на корем с последващо бизнес излагане по медиите. А след две години ... само леш ...и предишните са виновни.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД