:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,001,968
Активни 386
Страници 38,977
За един ден 1,302,066

Оправдаха подсъдимите за убийството на ямболската адвокатка

Всички подсъдими по едно от най-заплетените дела през последните години - за зверското убийство на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, бяха оневинени вчера от Софийския градски съд. Тя беше открита в дома си в София, съсечена със сатър през 2000 г. и оттогава смъртта й е обвита във всякакви версии и обвинения, включващи участия и съучастия дори на висши прокурори.

В понеделник прокуратурата поиска по 25 години затвор за тримата подсъдими - Орлин Аврамов, Пламен Калайджиев и бившата му съпруга Димитринка Атанасова, срещу която делото се гледа задочно, защото е във Великобритания. В пледоарията си прокурорът Милко Момчев посочи като основен мотив за убийството личните отношение между адвокатката и тримата подсъдими. Държавното обвинение поддържаше тезата, че тримата като съизвършители са убили младата жена и затова поиска наказание към средния размер, предвиден в закона.

"Дали съм виновен или не, ще прецени съдът, а не прокуратурата. Нямам нищо общо с убийството. Не е вярно, че ние с Надежда сме се мразили. Възмутен съм от това, не е вярно. Моля съдът да ме признае за невинен", каза в последната си дума пред съда подсъдимият Пламен Калайджиев. Орлин Аврамов пък заяви, че невинността му била доказана още през 2000 г., когато свидетелите са обяснили, че той не е бил в София по времето на убийството. Аврамов твърди и че по делото има редица абсурди. По време на пледоариите стана ясно още, че подсъдимата Димитринка Атанасова е получавала заплахи и затова се страхува да се върне в България. Адвокатът й посочи, че убитият прокурор Николай Колев събирал всякаква изобличаваща информация за бившия главен прокурор Никола Филчев. Атанасова също била запозната с нея и се притеснявала, че Филчев би могъл да й направи нещо. Освен това имала раково заболяване и в момента получавала най-доброто лечение, докато в България животът й би бил застрашен. Великобритания няколко пъти отказа Атанасова да бъде предадена, за да участва в делото.

Прокуратурата твърдеше, че в убийството като помагач е участвал и разстреляният през 2002 г. висш военен прокурор Николай Колев. Съпругата му, която също е прокурор - Нанка Колева, отдавна твърди, че бившият главен прокурор Никола Филчев е бил замесен в трагедията. Тя дори обяви само преди ден пред съда, че той й признал лично това. Подобна теза беше лансирана многократно през годините. Самият Филчев обаче твърди, че това било невъзможно, защото в момента на убийството не бил в България и летял за Либия.

Прокуратурата има правото да протестира оправдателните присъди пред Софийския апелативен съд.







3
1502
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
09 Октомври 2012 22:21
То, убийството, е извършено от извън земни. Не могат да бъдат намерени и доставени в съда....Това казват адвокатите и си вземат парите. Вярват им съдиите и всичко е ОК.....Темида е в транс....
09 Октомври 2012 23:23
Смрад!!
Щом един отявлен малоумник може да стане главен прокурор и един прочел Винету до 7-ма страница през целия си живор премиер какво друго да очакваме от полиция, прокуратура и съд..
10 Октомври 2012 02:41
Всъщност убийство няма. Щом няма убиец, значи няма и убита. И Борилски не беше убит, нъл тъй?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД