:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,001,909
Активни 377
Страници 38,918
За един ден 1,302,066

Началници на полицията в Ловеч се отърваха с порицание

Четирима служители, сред които и от ръководството на областната полиция в Ловеч, ще бъдат наказани с порицание заради убийството на 25-годишната Ивелина Георгиева, съобщи БНТ.

Момичето беше застреляно от полицая Иво Маринов пред дискотека в града на 15 септември. Наказанията се случват, след като във вторник сутринта вътрешният министър се е срещнал с близките на Ивелина и с ръководството на областната дирекция на МВР.

Порицан е заместник-директорът на полицията. Прекият ръководител на Маринов и дежурните в нощта на 14 срещу 15 септември са наказани по-леко, но МВР не конкретизира с какво. Възможните варианти по закон са мъмрене и писмено предупреждение.

Вътрешна проверка е установила, че след подадения часове преди убийството сигнал от Ивелина Георгиева срещу полицая Иво Маринов, гласящ, че той я преследва по улиците на града с микробус, колегите му само са го предупредили да престане. Според правилата обаче е трябвало да го повикат на работното му място и да му отнемат оръжието.

25-годишната Ивелина Славчева беше застреляна с четири куршума от Иво Маринов. Впоследствие стана ясно, че момичето нееднократно е подавало жалби срещу Маринов, който я преследвал отдавна, но никой от началниците му не е взел мерки. Скандалното е, че сигнал срещу тормоза е имало дори във вечерта на убийството. След инцидента вътрешният министър Цветан Цветанов коментира, че сигналите не били "достатъчно остри", за да бъде уволнен Маринов. Отново постфактум се разбра, че полицаят е заплашвал и други жени от града.

В съобщението на МВР се казва още, че според близките на убитата "полицаите трябва да имат повече правомощия при получаването на жалби от гражданите, а ръководителите им - повече власт при упражняване на контрол върху подчинените си". Те са настояли още за въвеждане на допълнителни психологически тестове за служителите на вътрешното министерство.
6
1260
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
09 Октомври 2012 19:36
Гнус ме е от МВР-то на Цветанов.
Другари милиционери не заслужавате заплатите си. Надявам се да има граждански дела срещу всеки НЕ реагирал по случая с момичето съгласно закона.
Миналата година сигурно от РУП-Асеновград са се обадили на циганина Киро да престане със заплахите за убийство на мъжа от Катуница.
09 Октомври 2012 23:24
Миналата година сигурно от РУП-Асеновград са се обадили на циганина Киро да престане със заплахите за убийство на мъжа от Катуница.
Нямали са телефона му, имали са само сметката, от която са идвали бонусите...
10 Октомври 2012 07:52
Башбакана нали се пиня, че ако са виновни/а те са такива, щом са наказани/ лично ще отиде и ще ги разтури и закрие. Плашипутарник, явно Цвъ.Цвъ яко го е хванал за гръцмуля.
10 Октомври 2012 10:14
ще бъдат наказани с порицание заради убийството


По бай Тошово време щяха да бъдат уволнени на минутата. Отделно разследване до девето коляно, защо не са обърнали внимание на сигналите за заплаха от убийство.
После на съд. А извършителят, изобщо не мога да го мисля.Смъртната присъда беше в сила.Та така.Сега ги порицават,.. като в детската градина.После защо не си били на мястото полицаите.Ами как да стане с тези порицания..
10 Октомври 2012 11:47
порицание заради убийство

Какво да му коментираш.......
Затъваме....
все повече
Порицание???
10 Октомври 2012 16:00
Ушевите щели скоро пак да протестират, че заплатите им били ниски. И тези дето взимат не заслужават. Боклуци.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД