:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 428,226,753
Активни 84
Страници 15,706
За един ден 1,302,066
ПАНАИР

Вторият мозък на "Сега" се напъна в Бургас

Част от тези читатели, които общуват в Интернет-форума на вестника, се срещнаха. Виртуалното и реалното се сблъскаха в кръчмата "Куцата медуза". Чу се!
СНИМКИ: АВТОРЪТ

----

Ти, читателю, който по икономически, образователни или принципни съображения не влазяш в Интернет, а предпочиташ хартията, трябва да знаеш едно нещо. Освен хартиен "Сега" има и виртуален "Сега", който се чете в Мрежата от десетки хиляди интелигентни хора тук и по света. Тези хора не само четат, ами и пишат под статиите каквото, когато и както си щат... Най-често пишат под псевдоним - nick се казва. Едни разсъждават, други анализират официалните дописници и тутакси ги подлагат на унищожителна критика, трети се анализират и критикуват помежду си. А четвърти (разнополови!) и до флирт го докарват.

Представителна извадка от тези умни хора се събра в Бургас с цел чисто физическо опознаване. Тази извадка не само се опозна, ами се наяде, напи и наспа.

И аз бях там, още не мога да повярвам.

----

Инициаторите на срещата - Don, Архангел Михаил, Sasoss и Simplified Solutions, бяха употребили виртуален чар и ентусиазъм, за да сберат участници. Бесния пък, като бургазлия, радушно послужи за гид и домакин. Don честно каза, че не би се учудил и на пълен провал - все пак само полуанонимни думи върху монитор бяха силата, накарала хората да пропътуват стотици километри, да похарчат време и пари, за да се срещнат с някакви nick-ове. Ами ако зад някой от тези nick-овесе крие зъл маниак с агресивни помисли?Ами ако инициаторът е просто лош шегобиец?

Оказа се, че всичко е симпатично и честно. Оказа се, че надошлите форумци са хора възпитани и много по-умерени от своите постинги...

Още в началото се разбрахме: понеже част от хубостта на електронната дискусия е в размитата идентичност на участниците, ние ще съхраним една дискретност в този си материал. Дори под снимките, драги читателю, няма да разкриваме истинските имена на участниците, а само ще индикираме техните фамозни nick-ове.

Правим това, защото; 1) Както се изясни, тези прочути форумци имат не една и две поклоннички. И 2); Въпросните напористи поклоннички често атакуват електронните капацитети с недвусмислени и невиртуални мераци.

Та понеже е видно, че форумците в голямата си част са млади по възраст и дух мъже, отличаващи се не само с атрактивен ум, ами със сносна външност и непренебрежими финансови възможности,ние милостиво ще омъгльосаме тяхната самоличност -само и само да избегнем скубане на коси и други грозни конкуренции между поклонничките.

За участие във форума пристигнаха следните крупни форумни авторитети: Разбирачев, Архангел Михаил, Sasoss, PICKWICK, Ngoro, Бесния, Магаренцето Йори, Сгугню, booya, Don. Свои поздрави и поддръжка изпратиха още мнозина, но по обясними причини само присъстващите станаха обект на деликатното редакционно любопитство. Една единствена дама - картезианката PICKWICK, се престраши да кръстоса интелектуална рапира с останалите участници, но за да пресече в зародиш дори възможността за евентуални невиртуални домогвания, тя веднага представи съпруга си - бдителния Ngoro.

Домакинката Simplified Solutions, уви, бе пратена в командировка и не успя да се включи в срещата, но задочно получи искрената благодарност на форумците за участието си в организацията. Тя осигури най-важното - мястото за жива и интензивна дискусия в предразполагаща обстановка. Бидейки бойна другарка с Михал - собственик на кръчмето "Куцата медуза", любителката на опростени решения се бе погрижила чорбаджията да е благосклонен. Доброжелателността си Михал прояви не само спрямо безконтролния принос на нови и нестандартни идеи в уютното заведение, ами и към приноса на несанкционирани шишета. И двата приноса добре послужиха за усилване на дискусионния темперамент, свети Никола да поживи Simplified, кръчмаря Михал и "Медузата" му...Разбирачев бе довел жена си и щерка си9-годишната чаровница Камелия единствена не се бе докосвала още до опасните свободи на Интернет-форума. Тя затова гледаше живо и учудено приповдигнатите чичковци и слушаше с нарастващо недоумение буйната им гълчава. Детето навреме разбра, че от форумните маниаци няма да дочака полезно за себе си информационно послание, и се оттегли с майка си към по-спокойни забави... Затова пък таткото Разбирачев се впи с още по-голяма стръв в интелектуалните предизвикателства на компанията и в съпътстващите ги храни и напитки...

Общо взето, Форумът бе определен от всички като място за изискано бягство от действителността, като интелектуално убежище, като нова възможност за изграждане на среда. Живо бе обсъдена личността на някои отсъстващи фигури -фамозния душманин на световното жидомасонство Чолии колумниста Дайнов. Чоли бе идентифициран като бивш състезател и шампион по спортно ориентиране, известен с огромната си енергия и прякора "Конникът без глава". А Евгений Дайнов признателният Форум реши да поздрави с успешно издържания изпит пред КАТ.

На първоначалната опознавателна среща в хотел "Приморец" се дискутираха най-вече орг.въпроси - похвален бе администраторът Sand за добре конструирания форум, а Don разказа как е дошла идеята за срещата - от един бас. Той се бил обзаложил още през пролетта кой ще надвие в СДС от двете Михайлови, и заложил на Екатерина. Изгубилият трябвало да черпи в географски подходяща точка. И от дума на дума от един бас се дошло до Първа Национална Среща на форумците на "Сега" в Бургас...Така стават заговорите и превратитеКато казахме за заговори и преврати, то не можем да отминем спонтанно възникналата на по-късен етап в "Медузата" идея да се създаде политическа формация. Форумци не можаха да стигнат до единомислие само за името на въпросната формация. Двата основни варианта за наименование бяха "Не ни е дошло още времето" и "Рано ни е". Сгугню и Бесния по едно време решиха да правят Йори министър-председател, на което последният се запъна като на мост, и категорически отказа. В една по-напреднала фаза на семинара, около полунощ, Бесния бе налегнат от угризения и достоевщини...

- Братя форумци! - обяви драматично той - Искам да се покая. Да знаете, веднъж ми беше станало нещо в главата, много бях избеснял, и написах едни големи черти във форума. Всички ме псувахте тогава, и викахте: "Бесен, стесни го!"

- Ти ли беше тоя, бре! - изреваха дружно форумците. Ала сетне се размислиха, и досущ в стил Йордан-Йовкова човещина се трогнаха и просълзиха: - Простен си, братко, всекиму може да се случи!Зачекна се и въпросът где е разликатамежду официалните труженици на вестника - журналистите, и неофициалните - тоест самите форумци. Стана ясно, че и едната, и другата страна хем си влияят и обогатяват взаимно, хем си имат своите съответни особености. Предимствата и недостатъците на двата лагера могат да се обобщят така:ПРЕДИМСТВА НА ФОРУМЕЦА:- Може да си пише каквото ще.

- Може и да не пише.НЕДОСТАТЪЦИ:- Не му плащат.ПРЕДИМСТВА НА ЖУРНАЛИСТА:- Плащат му.НЕДОСТАТЪЦИ:- Не може да си пише каквото ще.

- Ще не ще, трябва да пише.

- Понякога го съдят и бият.Не остана нито един въпрос, незасегнат от будната форумна мисъл, но тесни са страниците на вестника, читателю, за да осветлим всичко.

Почти до френетизъм достигна спорът между два форумни радикала що е евроинтеграцията за нас. Единият викаше, че тя е събуване на гащите и намазване с вазелин. Другият беше готов да стигне до бой, само и само да наложи своето мнение, което отричаше втората част на постулата, а именно - вазелина. Тежко и проницателно, като арабски шейх, се изказваше Разбирачев, отсечено и афористично - като гастролиращ гуру, вещаеше Йори, мило и аргументирано - като протестантско пасторско семейство, артикулираха Pickwick и Ngoro, жлъчно, чак саркастично жилеше Бесния, внушително и авторитетно боботеше Don, находчиво репликираше Booya, със стихийна всеобхватност се разливаха Архангел Михаил и sasoss, а язвителният Сгугню беше запалителен като тулски фишек...

Не само с идеи бе миниран мирният спор на форумци. Случи се, че късно посреднощ, когато част от тях се прибираха покрай бургаската гара на път за хотел "Приморец", бяха подгонени от мургави и петимни за платен обмен на комуникация дами... За чест на форумци трябва да кажем, че удържаха на напора на грубата физиология и съхраниха виртуалната си самодостатъчност, както и кесиите си...На другия ден сутринта, с натежали от мисли чела,но с организационно задоволство в очите, форумци отчетоха срещата като светло начало и решиха следващата сбирка да е в зала 1 на НДК, или поне в нещо не по-лошо от "Медузата".

- И внимавай какво пишеш - угрижено заръча форумец на пратеника на "Сега".

- Абе пиши си там, каквото и да напишеш, ще го оплюем - успокои пратеника друг.----каре-----

Обща лироепическа резолюция, приета от всички участници на сутринта, когато главата вика: Майчице!, а духът вика: Тате...Куцата Медуза

Сгушена нейде в края на лятото, една куца медуза, самотна и изоставена от ласкавите си ухажори след безкрайния празник, начерта следните писмена на плажа в Бургас:НЕКОИ СЪОБРАЖЕНИЯ

(подслушани с любов)1. Участниците благодарят на Архангела, Don и sasoss за организацията на срещата и за домакинството на Бесния.

2. Срещата констатира:

- правилното съчетание е композиция на живо и виртуално пиене. Рязката смяна на стила води до продължителни физиологически реакции на следващото утро.

- разликата между измислени и реални характери на участвалите в срещата е в пъти по-малка от разликата между обещано и изпълнено на една средностатистическа българска политическа партия.

- хубавите хора на тази земя са все българи, независимо къде се намират. Използваме случая да поздравим всички, които мислено бяха с нас и ни поздравиха - Devil, Iezuit, Doctora, beni, king, neznaesht, Atila и много други

- за всеки един от разглежданите въпроси участниците констатираха:" Кой, ако не ние, кога, ако не сега?" Това общо настроение не сработи само в един случай - когато сервитьорката донесе сметката.

- участниците отхвърлиха единодушно като инсинуация твърдението на представителя на редакцията, че в началото вестникът е съществувал без помощта на форума. Беше му спряна мастиката, тъй като всяка измислица трябва да съдържа поне минимален елемент реалистичност.P. S. Тези записки бяха прочетени по време на последната разходка по пясъка и веднага записани. Само некой - не видяхме кой - промълви: Пить надо меньше!Частен доклад на Бесния в стил оня виц за Чапаев и Петка в библиотеката- Don като основен организатор бе въодушевен от новината, че докато тече важното мероприятие, няма да бъдат начислявани лихви върху стойността на употребените материали;

- Архангел Михаил и Sasoss като две форумни братчета решиха категорично и отговорно, че трябва много сериозно да се поработи върху образователните проблеми (тъй като просветата куцала като медуза), и немедлено струпаха цяла камара книжки и книжа пред себе си и се захванаха с наука;

- Техният пример на ученолюбие се оказа силно заразителен и за болшинството останали - Пики, Йори (наблягащ върху теориите за самара и самарянството) и моя милост (природозащитните теми за мравките и обувките);

- Booya скромно надничаше в литературата на Sas и от време на време с нескрито любопитство контролираше транспортните тежнения, свързани с допълнителните учебни материали, като сегиз-тогиз даваше и сведения за цената на транспорта. Увеличение не бе допуснато!

- Върха на обсъждането достигнаха Разбирачев и Сгугню. Противно на описаното в статията, след извършените дължими плащания, бе върнато надвзетото, което двете форумни братлета решиха да употребят за ползване на допълнителна литература в първата все още отворена библиотека вдясно или вляво - не се разбра дообразовали ли са се един срещу друг;

- В заключение форумното братство на практика доказа, че при добра организация, единомислие и единодействие може да се гипсира дори кракът на куца медуза!Индивидуално обобщение на Сгугню в стил административен фундаментализъмДето има една приказка - срещата мина в дух на конструктивност и взаимно сътрудничество!

Взети бяха принципни решения от общонационална значимост!

Обсъдени бяха въпроси от най-разностранен характер, активно беше развита дискусията, плоскостта на дебата беше задълбочена и смислово съдържателна. Дадоха се някои радикални предложения и се очертаха системно контрапунктовете, симбиотично се съчетаха вижданията и тезите!

Органично бяха развити бъдещите насоки на действията, набелязаха се основните трасета на комуникативността!

Оценките са силно положителни, очакванията занапред са ярко позитивни!

--------
 
Първа опознавателна среща в кафенето на хотел "Приморец": Я, ние сме били живи и симпатични, бе!
 
Както форумци подхождаха на интериора в "Медузата", така и интериорът подхождаше на форумци - интелект, морал и естетика се бяха омесили в превъзходен коктейл, който, неизвестно защо, миришеше на мастика.
 
Обща наздравица за пребъдване на форумното братство. По молба на Сгугню - последния вляво, уточняваме - той пие сода в момента.
 
Масата натежа от дим, мисли, посуда и преглътнати постинги...
 
По едно време някои нарипаха...
 
Дон и Архангела гледат в бъдещето на форума - и планират нови срещи.
 
Ревът на Йори и цигулката над него не са мелодия за всяко ухо - те са концерт за избрани.
12
3148
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
04 Септември 2012 01:16
Интересно,какво роди вторият мозък на "Сега"?
Няма да е лошо да се преброим 10 години по късно.
Вашето мнение?
04 Септември 2012 01:22
Не знам какво роди вторият мозък на СЕГА, ама от сбирките му по-нататък нищо хубаво не се роди. Е, присъстващите са изключение, както винаги, от фотографираната група повече от половината са били и на по-тесни сбирки в следващите 5-6 години. И нагарча, и сладни от спомените. Живот, неговата....
04 Септември 2012 01:50
НДК-то ще ни е тясно - няма да ни побере.

Но пък може да бъде организирана една среща abroad с участие на живущите в чужбина форумци. Пътуването на форумците от България може да уредим с правителствения самолет. Щом може да превозва футболисти защо да не може за извози и форумното братство? Предлагам Манерко да уреди формалностите, щото с Тиквоний се имат. А Ловкия ще уреди БФС да плати фактурата - нали има връзки в спорта...Ако неще се запецне, то редакцията на в.Сега може да...таквоз...даде някой и друг лев за каузата. Какво са някакви 20-30 хиляди лева?

Остава да се уточни мястото на срещата. Хм?

П.П. Дон бил много симпатичен И в реалния живот.
04 Септември 2012 01:53
половината са били и на по-тесни сбирки в следващите 5-6 години


?!?!
04 Септември 2012 01:59
По-тесни - в най-благородния смисъл на думата, тоест не съвсем общофорумни, а на определени подмножества, също така представителни.
04 Септември 2012 02:13
О, ставало дума за среща преди 10 години.
04 Септември 2012 15:09

Не знам какво роди вторият мозък на СЕГА, ама от сбирките му по-нататък нищо хубаво не се роди

Не можа да се стърпи, хей.
Нито дойде на сбирката, нито поздрави след това, ама на - нищо хубво не се родило. Десет годин - една и съща песна.

След малко отплувам. Като се върна - тогава ще се разправяме.
06 Септември 2012 19:00
Ха, не съм дошла! Че аз тогаз не бях сегашник, аз бях мониторец.
А Куцата медуза следва едва след 2 години култовата сбирка Дъблин, с еминентни мониторци, имена и в сегашното бг политическо и медийно пространство.
Моя милост бе от основните организатори, ако не и основният генератор, само дето кръчмата не бе избрана от мен.
Видяла жабата....
06 Септември 2012 19:44
Добре де, стисках се, стисках се - не удържам вече, мъчи ме един въпрос - що няма предишни мнения под тая тема?
06 Септември 2012 19:50
Има 8 (ОСЕМ) преди твоето, Кайли. Как да няма. Не се стискай повече - втората врата, вляво.
06 Септември 2012 23:58
Кайли,привет!
Натисни тук Тук можеш да се запознаеш с мнения с десетгодишна давност.
Бъди здрава!
07 Септември 2012 10:02
Ахааааа...е това е вече друго нещо.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД