:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 500
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Всичко е съотносително

В пъти, в пъти повече!

***
Така ми дожале, като легна Патриарха и повече не стана. Истински свят човек - толкова пъти ми е пожелавал успех! В пъти, в пъти повече, отколкото на предишните. Това няма кой да го оцени, но все пак стопля голямото ми сърце.

А то не е лесно да го разтопиш моето сърце - като айсберг е! И ако може да развия тази картинна мисъл - десет калорифера трябва да го духат десет часа, за да омекне малко от малко това мое ледено сърце.

Сърце! Навремето имах приятели, любов...

Сега приятели нямам, а дамско бельо в спалнята ми има в пъти, в пъти по-малко, отколкото при Станишко. Какво си говорим?! Неговото безочие вече е очеизбождащо. Той не се умори да прави пиар от личния си живот. Родил Станишко - медийна кампания; предложил брак на пиарката си - медийна кампания. И въпреки това - без никакви кампании и прочие - още от едно време в пъти повече публикации се правят за мене.

Ами ренегатите? Колко гербави кметове са минали към друга партия? А колко кметове от други партии изгербавяха? В пъти, в пъти повече, дебили ниедни! Детелинка в Добрич, Кирил Варненски... Тоест исках да кажа - Кирил Йорданов от Варна - и той беше ужким с лява политрезба, пък нещо обърна винта. Кирил Варненски беше някакъв мутрополит с Линкълн, но без Ролекс... Ма да не се отклонявам и аз като Цецо - тоя като отвори скоба, става течение, няма кой да затвори. После му правят масажи в Института по психология на МВР.

Та за кметовете ренегати ми беше думата - още един влезе в правата вяра. На Съединение честният кмет, бивш червенушко, внезапно разцъфтял и осъзнал гербавата си същност. Подал този прекрасен човек молба за членство при нас - добре дошъл, братко, заповядай при нас. И колко са отстъпниците от ГЕРБ спрямо идващите при мен блудни членове? В пъти, в пъти по-малко! Станишко разправя вчера врели-некипели шменти капели, че го бил натиснал някой кмета на Съединение да мине към нас. Къде бе, шушляк, на кого ги разправяш тия?! В нашата партия не натискаме мъже и даже ме критикуват за тая работа, хомофоб ми викат, макар че аз съм един хомо еректус. На латински това означава, че имам еректилна хиперфункция - в пъти по-функционален секач имам от който и да било отделно взет комуноид. Не се хваля, аз така си говоря.

Кво друго да вземем за сравнение?

Каквото и да вземем - в пъти, в пъти повече вземания имаме, например от организираната престъпност.

Един пример. Идва при мен един човек с възможности, който знае, че жегата е по петите му. Носи куфарче и ми вика:

- Има ли начин да се оправим, че кофти се получава, а аз мога да помогна на партията и на вас лично.

Викам му - добре си дошъл, остави куфарчето ей там, пък ще видим. Куфарчето прибирам, но на другия ден баретите са при човека - аз не съм като предишните, безкомпромисен съм. Който иска - да вярва, това не може да се докаже. Слава Началнику, поне мойта честна дума е световноизвестно колко тежи и колко струва.

_________

*Иво Балев

2
1511
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
14 Ноември 2012 07:56
Иво - 3 пъти.
14 Ноември 2012 11:58
Не три пъти!В пъти, в пъти повече!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД