:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 288
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Кръстоносният поход на калинките

***
Коленопреклонно възвание до Партията. Още не са затихнали венцеславните слова и не са изсъхнали букетите върху блаженопочившия Патриарх, а наченаха брожения и борби срамни. Люде от забвението изпълзяха хищно да поискат своето от снагата на вярата. Защото хилядолетната наша църква е дяволски нереформирана. А в това провиждаме нашето звание и длъжност свята по усмотрение вътрешно и убеждение твърдо. Да възстановим ръководната роля на Партията в духовната сфера. За да поправим тая въпиюща безчеловечна несправедливост, нека, братя, да променим революционно Устава!

Ние питаме смирено - под каква причина и защо измежду високите клирици отсуствуват жени? Едни монахини клети нижат гоблени и тук-таме по някоя игуменка любезна. Нима за предстоятелите не важат евродирективите? А вижте католиците си имат жена Папеса Йоана - Бонифацио Бембо даже я рисува малко бременна. А ний за по-долни ли ще се преброим?

Бокобоязливите наши смиренонастоятелни предложения за Патриархка Българска излагаме ниже:



- Първа по ранг и заслуги е угодната Нему и нас Фльора Сарафска, веща в имотосъбиранието и любородна на финикийските знаци. Достопочтенна в спестителството и постоянстваща в превелико трошене на кинти. Но дълго принадлежала Нему - Бокочововека, Той влезе при нея и я позна още миналото столетие. Тази почтена матрона нине се явява независима от съжитие-битие с Бокочовека, така че може да стане невеста на Боконачалника. Во имя Отца, Сина и Святаго дима от пурата Му - достойна е за Патриаршеския престол тая рабиня!

- Фиданка Законознайница, фея с мащабно присуствие по образ и дух, вдъхваща истое доверие, като тухлений кенеф. Безподобна в себеотрицание и апостолска дързост. Страшилница иста, възсияла нерукотворно и нотариално чрез народно вишегласие с мисия и длъжност. Ратница за гербавата вяра, закрилница на безукорни кадийки. Во имя Отца, Сина и Святаго дима от пурата Му - достойна е за Патриаршеския престол тая рабиня!

- Мента Фискалновеща Бюджетобъзикаща, радетелствующа на ползу роду и народу. Притворночужда и безхитростна в стремлението за порядък и ред свише. Исто милосърдна към рабите божии и тяхното блаженство. Стражница на всяко послание Негово из задкулисието. Отличница в добротворието с ум, постоянство и разум. Во имя Отца, Сина и Святаго дима от пурата Му - достойна е за Патриаршеския престол тая рабиня!

- Лиана Друмотворка, иженарицаема от людете Магистралката. Пътепоказателница на смирените друмници. Веща по асфалтополагането и уговарянето на арнаутски битум - кога арнаутите я видели в гръб, паднали ничком и пратили влъхви при Бокочовека, та обещали всичкия битум на Лиана Друмотворка да харижат. Магистралката тоже е помазана с европейско благоволение, но знае Кому е обязана - яко гербава евхаристинка. Взискателна в стремлението да простре пръст във вярната посока на предвижението народно за радост и благоговение общо. Во имя Отца, Сина и Святаго дима от пурата Му - достойна е за Патриаршеския престол тая рабиня!

Данче - Безсребърницата, наречена тъй поради пустотата в градската хазна. Тя е ревностна в заемите, народоизвестна с послушание Нему и постоянство в нищоправенето. Царица на празната сказка. Изкусна в пустословие великое. Познайница на всички столичани в повече. Рицарка на благоприсъщието и сияйно - добротворна с лъчезарие на отразената Му светлина. Предстоятелка градска с вяра, надежда и любов без изкушение. Во имя Отца, Сина и Святаго дима от пурата Му - достойна е за Патриаршеския престол тая рабиня!



По исто убеждение и доброзорие ний обявляваме кръстоносен поход на калинките в тази благоустановена институция на Божията благодат. С партийно чинопоклонничество сме склонни да съдействуваме на благопосочените от нас достойни жени при възкачението им на светия престол.

А понеже и защото таз наша мисия ще бъде изложена на отрицание и противостояние великое от недоброжелателни негодници и богохулци от Троедупестата коалиция, тъй щото същите се стремят да обсебят лично вярата за собствена корист, ний, лицеоткритите, смирено молим Него да вземе делата присърце. Благосклонно да отправи взор към нашето смирение и да се разпореди, тъй щото да се сдобием и ний с една Патриархка, та с умение и умиление да постави вярата ни в ред. Оставаме с вяра и упование за разбиране...
 Папеса Йоана - малко бременна.
2
1680
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
14 Ноември 2012 07:52
Хубави имена
14 Ноември 2012 14:57
И днес, за пореден път го казвам, в-к СЕГА доказва, че в годините на т.н. преход, т.е. на реставрация на дивия и варварски капитализъм, най-доброто, което се случва на българската журналистика е работата на отдел "ПОСЛЕ". Като започнем с гениалния Комарницки и свършим с "Прелета над печата". Днес и другите журналистически творения са в абсолютен синхрон! Великолепно! Страница, на която, аз, с 16 години журналистическа дейност /от редник до полковник - без връзки и попътен вятър/ свалям шапка!
Да сте живи, да сте здрави! Продължавайте така, МАЙСТОРИ! "Сейте сеячи, сега ви е времето!" "Спасители на България", може би, някога ще ви наричат!?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД