:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 428
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Жозе Дирсеу
На 10 години затвор бе осъден

"сивият кардинал" на предишния бразилски президент Лула да Силва, предаде Би Би Си. 66-годишният Жозе Дирсеу бе признат за виновен, че е ръководил широка система за купуване на гласове на депутати в парламента от страна на Работническата партия по време на първия мандат на Лула да Силва. Партията плащала месечно определена сума на депутати, за да подкрепят закони, които я облагодетелстват. Това бе най-големият процес за корупция, гледан някога от Върховния съд на Бразилия. Съдът постанови също той да плати глоба от 350 000 долара. Жозе Дирсеу оглавяваше президентската канцелария от 2003 до 2005 г.



Дружини от казаци ще патрулират в Москва,

за да следят за спазването на обществения ред, съобщи в. "Известия". Планира се във всеки столичен район да има по една дружина от минимум 50 души. Първоначално патрулирането ще започне в самия център на руската столица, където задачата им е да спират незаконната търговия. Пълномощията на казаците обаче няма да включват проверка на документите или задържане на нарушителите. Те ще получат специални разрешителни и карти за безплатен градски транспорт, ще патрулират в специфичните си униформи. В московската казаческа дружина има около 9000 души.



Български джебчийки са залели Белград,

където върлуват най-успешно в градския транспорт или търговските центрове, алармира в. "Блиц". "Арестувахме българки, които идваха в Белград да се занимават с джебчийство. Те се възползват и от закона, защото при арестуването им не отиват в затвора, а им се налага неколкогодишна забрана за влизане в Сърбия и имат няколко дни да напуснат страната. Тези няколко дни са бонус за тях, защото могат да ограбят стотина граждани", заяви Александър Митрович, шеф на полицията в Белград.

604
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД