:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 392
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Аферата "Петреъс" повлече US командващ в Афганистан

В американското консулство в Бенгази тайно били затворени членове на либийските милиции, твърди любовницата на бившия шеф на ЦРУ
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Американският ген. Джон Алън, който командва силите на НАТО и САЩ в Афганистан (вляво), също се оказа замесен в аферата "Петреъс". Той наследи през юли 2011 г. ген. Дейвид Петреъс (вдясно) на най-висшия команден пост в Афганистан.
Високопоставеният американски генерал Джон Алън, командващ силите на НАТО и САЩ в Афганистан, се оказа замесен в аферата "Петреъс", съобщи в. "Вашингтон пост", като цитира високопоставен представител от Пентагона. ФБР открило в хода на разследването на скандала между 20 000 и 30 000 страници потенциално "неуместни" имейли между генерала и Джил Кели - семейната приятелка на Дейвид Петреъс и жената, оплакала се във ФБР от заплашителните писма от любовницата на бившия вече шеф на ЦРУ Пола Бродуел. Джон Алън наследи Петреъс на най-висшия команден пост в Афганистан през юли 2011 г. Американският министър на отбраната Леон Панета е уведомен за новите разкрития по аферата, но обяви, че докато тече проверката, Алън остава в Афганистан. Президентът на САЩ Барак Обама обаче оттегли номинацията на генерал Алън за нов върховен главнокомандващ на силите на НАТО, която бе издигната на 10 ноември.Той трябваше да замени адмирал Джеймс Ставридис през пролетта на 2013 г.

Междувременно агенти на ФБР претърсиха жилището на Пола Бродуел в Шарлот, Северна Каролина. Говорителка на бюрото отказа да обясни причината за обиска. Агент на ФБР, работил по разследването на аферата, е бил отстранен от случая, защото се оказал прекалено обсебен и започнал да се държи странно, разкри в. "Уолстрийт джърнъл". Агентът, чието име не се споменава, започнал да изпраща свои полуголи снимки на Джил Кели.

В. "Дейли телеграф" разкри вчера, че в лекция в университета в Денвър в края на октомври Бродуел намекнала, че разполага с данни от вътрешен източник, че в американското консулство в Бенгази били затворени членове на либийските милиции. Те се намирали в нещо като затвор на ЦРУ. От институцията заявиха, че твърденията на Бродуел са "безпочвени". Ако обаче се окажат верни, това ще бъде в разрез с решението на Барак Обама от 2009 г., с което той лиши ЦРУ от правото да задържа хора в тайни затвори, коментира изданието. Комисия в Конгреса ще проведе изслушване в четвъртък за разследването на нападението в Бенгази. Дейвид Петреъс е призован да се яви, въпреки че все още не е ясно дали ще свидетелства. Официалната версия за нападението над консулството в Бенгази, при което загина американският посланик в Либия Кристофър Стивънс, е, че нападението е извършено в знак на протест срещу антиислямски филм, охулващ пророка Мохамед.
4
1193
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
13 Ноември 2012 20:48
Забелязал съм, че след поредния "П." скандал, американците правят някоя война.
14 Ноември 2012 07:20
Тия двете мацки ми приличат на китайки с пластична операция.
14 Ноември 2012 08:39
Ако малката глава можеше да мисли щяхме да живеем в един по-добър свят.
14 Ноември 2012 09:52
По РТ писаха, че този скандал е предизвикан за да се прикрие друг политически скандал.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД