:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 206
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕС не обявява "Хизбула" за терористи заради България

Френският посланик в Израел разкри, че Брюксел все още чака резултатите от разследването на атентата в Бургас
Снимка: БГНЕС
Израелски парамедици помагат на жена, ранена при атентата на летището в Бургас през юли т.г. САЩ и Израел обвиняват "Хизбула" за атентата, отнел живота на петима израелски граждани и на един българин.
Ключов фактор за решението на Евросъюза дали да включи ливанската шиитска организация "Хизбула" в списъка си с терористични организации ще бъде резултатът от разследването на самоубийствения атентат в Бургас през юли, при който загинаха петима израелски туристи и българският шофьор на автобуса. Това заяви френският посланик Кристоф Биго в Израел в интервю за израелския в. "Джерусалем пост". "Британските ни приятели биха искали да включим военното крило на "Хизбула" в списъка с терористични организации", заяви Биго и допълни, че "основен елемент за това решение ще бъде резултатът от разследването в България". Той посочи, че властите в София все още не са съобщили резултати от разследването и ЕС трябва да почака, докато приключи този процес.

Американското и израелското разузнаване смятат, че самоубийственият атентат в Бургас е съвместна операция между шиитската "Хизбула" и режима в Иран. В. "Ню Йорк таймс" съобщи, че израелското разузнаване е засякло телефонни разговори между Ливан и Бургас месеци преди бомбения атентат. САЩ включиха "Хизбула" в списъка си с терористични организации през 1995 г. Нежеланието на Европа да последва американския пример накара съветника на президента Барак Обама по въпросите на националната сигурност и борбата с тероризма Джон Бренън публично да разкритикува европейците в края на октомври. "Ако не обявим "Хизбула" за терористична организация, ще защитаваме по-трудно нашите страни и гражданите ни", заяви той в ирландската столица Дъблин. Бренън обясни, че настоящото положение усложнява усилията за прилагане на законите заради проблемите, свързани с повдигането на обвинения в тероризъм срещу заподозрени членове на "Хизбула".

България на този етап официално не споделя версията на Израел, подкрепяна от САЩ и Великобритания, че зад атаката стоят Иран и "Хизбула". До момента МВР е разпространило само фотороботите на двама души, които се предполага, че са свързани с атентатите, но все още не са идентифицирани. В понеделник вътрешният министър Цветан Цветанов каза, че "имаме достатъчно информация, която ни дава основание да имаме предположения за извършителите и за групировката, която е извършила терористичния акт, но към настоящия момент нямаме безспорни доказателства, които да могат публично да бъдат оповестени".
 Кристоф Биго
7
1423
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
13 Ноември 2012 20:17
МОСАД беше повече от уверен че българските политици ще клъвнат на гола кукичка и ще заиграят по свирката на евреите.Така наречен ия институт за специални задачи си организира атентата за да се повод за удар и разграбване на Иран.И забележете,само защото Иран се опитва да защитава палестинската кауза.Евреите избиха няколко милиона палестинци и сега подобие на фащистите при Хитлер се опитват проведат политика на ОКОНЧАТЕЛНО РЕШЕНИЕ- демек избиване на всички палестинци или пртогонването им от земите им.С блокадата на Газа се опитват да създадат най голрмия концентрационен лагер по подобие на тоя във Варщщава през 1939=1944 гтод.Евреите най добре ще направят да се приберат в родината си и да спрат да впюват с всичките си комщии!
14 Ноември 2012 09:48
Това е политически натиск и намеса във вътрешните ни работи !
14 Ноември 2012 11:22
Евреите избиха няколко милиона палестинци

ако не и няколко милиарда
14 Ноември 2012 14:19
ЕС не обявява "Хизбула" за терористи заради България

Това го разбрахме преди НЯКОЛКО дена! Или тук се кефят на престояли новини?
14 Ноември 2012 14:29
Ами това е политически въпрос. Дано поне сега отговорните за това политици да се окажат на ниво. В момента някой май иска да използва България за да си "избмие ръцете". Дано поне този ход да го "изиграят" по професионален начин. Дано да го обмислят добре.Къде са дипломатите? Има ли в момента професионалисти? Но като гледам всички други решения които се вземат от правителството...Не виждам никакви основания това да се различава с разум, професионализъм, като се вземат предвид последиците.
14 Ноември 2012 15:49
Пилат Понтийски пасти да яде,не може да им стъпи и на малкия пръст на тия от Брюксел
15 Ноември 2012 07:45
Нежеланието на Европа да последва американския пример накара съветника на президента Барак Обама по въпросите на националната сигурност и борбата с тероризма Джон Бренън публично да разкритикува европейците в края на октомври.
Много нагли взеха да стават . Ей тъй без доказателства. Ако не се броят телефонните обаждания засечни от Израел за доказателства
В. "Ню Йорк таймс" съобщи, че израелското разузнаване е засякло телефонни разговори между Ливан и Бургас месеци преди бомбения атентат

"Ако не обявим "Хизбула" за терористична организация, ще защитаваме по-трудно нашите страни и гражданите ни", заяви той в ирландската столица Дъблин. Бренън обясни, че настоящото положение усложнява усилията за прилагане на законите заради проблемите, свързани с повдигането на обвинения в тероризъм срещу заподозрени членове на "Хизбула"
Лошо. Може да спретнат пореден атентат у Еуропата и да набедят Хисбула.
Хисбула води война с държавата разсипала собствената им държава. Те нямат ракети и спътници , нито безпилотни самолети. Единственото им оръжие е терора. Другия вариант е белия байрак и постепенно загиване на народа им. Нормалните хора ги разбират. Само ненормалниците с податливи на медийни лъжи мозъци, не вдяват това.
На бас че накрая нашите ще клекнат на натиска на САЩ. Ще клекнат и Еуропейците. И ще стане каквото Израел, чрез машата си САЩ, каже.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД