:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 242
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Държавата ще глоби фирмите за зимното чистене, но не знае с колко

Фирмите, които отговарят за поддържането на републиканските пътища, ще бъдат глобени, ако се докаже, че не са в пълна готовност за чистенето на снега. Пътната агенция обаче не знае с колко, но санкциите ще текат от 5 ноември, стана ясно от отговора й. От АПИ обясниха пред "Сега", че фирмите отчитат свършената работа до 10-то число на следващия месец, т.е. в средата на декември ще стане ясно какви ще са глобите за този месец. Отличниците пък ще бъдат поощрени с бонуси. Коефициентът, с който държавата ще ги награди, е 0.6 от цената на километър за чистене на снега.

Срокът, в който фирмите трябваше да докажат готовността си за зимата, бе удължен за трети път - до утре. "Срокът, който сме дали за окончателно окомплектоване на машини с материали, е 15 ноември. След тази дата санкциите ще бъдат значително по-високи от тези от 5 до 15 ноември", разясни шефът на Пътната агенция Лазар Лазаров пред БНТ. От АПИ обясниха още, че заради благоприятното време част от техниката е по строителните обекти. Според данните във всички области фирмите са си набавили шофьори, което бе проблем във Враца, Плевен, Варна.

По първокласните пътища няма да се хвърля пясък, а ще се използват само химикали. "Това е от гледна точка на безопасността. Както знаем, когато настилката е сравнително суха, наличието на пясък по пътното платно е също толкова опасно, колкото и ледът", каза Лазаров.



652
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД