:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 263
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Прокуратурата ще търси актуалните адреси на братя Галеви

Прокуратурата ще трябва да издири актуалните адреси на изчезналите Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като братя Галеви, ако иска имуществото им да бъде конфискувано. Това реши вчера Върховният касационен съд (ВКС) и отказа да даде ход на делото за отнемане собствеността на дупнишките бизнесмени.

Не е ясно как държавното обвинение ще се справи с тази задача, тъй като двамата са в неизвестност от няколко месеца и макар да се издирват от всички полицейски служби в света, засега няма резултат. Братя Галеви изчезнаха, след като ВКС потвърди ефективните им присъди за рекет, изнудване и ръководене на престъпна група и реши, че Галев трябва да лежи 5 години, а Христов - 4. Впоследствие спецпрокуратурата ги обвини задочно в пране на пари.

Възобновяване на процеса бе поискано от бившия главен прокурор Борис Велчев, тъй като според решението на Софийския апелативен съд от юли м.г. държавата трябва да конфискува 1/3 от имуществото на Галев и 1/4 от това на Христов. Според Велчев обаче не е посочено какво точно подлежи на отнемане и затова той иска връщане на делото на апелативните съдии. В същото време обаче ВКС счита, че ако двамата не присъстват на съдебните заседания, се нарушава правото им на защита и разпореди да се издирят актуалните адреси, за да ги призове. Тъй като по това дело няма и упълномощени защитници, процесът бе отложен за неопределено време.





8
1063
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
14 Ноември 2012 01:52
Пълен т@шак!
14 Ноември 2012 08:13
Добрата новина е, че братя Галеви вече нямат актуален адрес в България.
Това хич не е малко.
14 Ноември 2012 10:18
Освен актуален, "братята" имат и СЪДЕБЕН адрес- адресът на адвокатите им!
Няма пречки "братята" да бъдат призовани чрез адвокатите им или адвокатите им да ги представляват(освен ако "братята" желаят лично да се явят- но трябва да го заявят и да се явят!)!
Пълна глупост(или нещо друго?!) е, искането на Прокуратурата(на бившия гл. прокурор) да бъде уточнено(посочено) какво точно по вид имущество на " експерти-Оценители оценят имуществото, всичко, каквото и да е то по вид, до 1/3 от имуществото може да блъде конфискувано! И няма нужда от становище или съгласие на "братята" относно вида на предстоящото за конфискуване тяхно имущество! И това го знае всеки съдия-изпълнител!!
14 Ноември 2012 11:29
А отговорност от тези, които ги пуснаха да избягат защо не търсят? Едно осъдително дело срещу афиширани мафиоти има с влязла в сила присъда и те оставиха осъдените да избягат...?! Защо не се търси отговорност на съучастниците?
14 Ноември 2012 11:43
Да вземат да проверят и в тоалетните на съда,може преди време Бегалеви да са го надраскали с химикалка на вратата на мъжката тоалетна
14 Ноември 2012 11:48
Значи, ако се установят адресите или местонахождението им, то те ще бъдат поканени в съда за да защитят имуществото си, но не и прибрани да излежат присъдите си?
14 Ноември 2012 11:54
Ай сиктир бе драги зрители
14 Ноември 2012 13:40
Това да не е, някъкав сценарии за сапунка на МВР-то?!
Цецко, проверил ли е всичките си апартаменти? Да не се, прикриват там "братята"?!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД