:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 278
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

В Девин искат филиал на Правителствена болница

Въпреки че управляващите смятат, че проблемът с протестите заради закритата болница в Девин е овладян, въпросът явно е далеч от решаване. "Община Девин предлага списък от три предпочитани държавни болници, сред които държавата да избере да открие болничен филиал в града", предвижда решение на общинския съвет, цитирано от Медиапул. Общинарите искат в града да има филиал на университетската болница "Свети Георги" в Пловдив, на Военната или на Правителствената болница в София.

"Решението е продиктувано от думите на вицепремиера Симеон Дянков, че община Девин може да посочи на коя болница да се открие дъщерно дружество", коментира общинският съветник Диана Чаушева. Според нея с посочените три болници общинарите са водили предварителни разговори, но окончателното решение за болничния филиал ще се вземе от здравното министерство.

Общинската болница в Девин беше закрита заради 2 млн. лв. дългове. След серия протести на местните хора от МЗ и МФ предложиха да се разкрие филиал на държавна болница, който да поеме функциите на старото лечебно заведение, но без дълговете и пасивите му. Обикновено като вариант здравният министър Десислава Атанасова сочеше в Девин да има филиал на болницата в Смолян. Местните склониха на част от идеята, но явно искат да имат филиал на някоя от най-елитните болници в страната.

6
1041
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
13 Ноември 2012 20:27
"Решението е продиктувано от думите на вицепремиера Симеон Дянков, че община Девин може да посочи на коя болница да се открие дъщерно дружество", коментира общинският съветник Диана Чаушева. Според нея с посочените три болници общинарите са водили предварителни разговори, но окончателното решение за болничния филиал ще се вземе от здравното министерство

Дянков пак ги е обещавал едни......ся пак ще има увъртания,,,,и предните са виновни,ахахахахаах
13 Ноември 2012 21:17
Прави са девинци - щом, поне на теория, може всеки българин да прескочи до предпочитана от него болница в татковината, защо да не може да си избере филиал на кой точно хоспитал да бъде разкрит в града му? Особено разлика няма.
Но на тяхно място бих поискал още нещо - всеки депутат да ползва болнична помощ в избирателния си район или в родния си град.
Щото битието определяло съзнанието, а за един бит двама недотаковани давали...
14 Ноември 2012 02:00
samweims
14 Ноември 2012 09:27
а процент от хонорара на хидроенергетика не искат ли ?
14 Ноември 2012 11:34
А защо не преместят в Девин правителствена болница? Ако някой политик се разболее и случаят е спешен- ще го карат със самолети- все едно, че е футболист. И пилотите ще имат часове за летене и в Девин ще има нормална за западните стандарти болница, а и богоизбраните ще почувстват пряко резултатите от законотворчството си... Само плюсове и нито един минус. Защо не се приложи тази идея? Кой е против Правителствена болница да е в Девин- при избирателите.
14 Ноември 2012 11:46
Девинци показват на правителството колко всъщност са трагично-жалки нещата в държавата ни,не че вярват че някой ще направи такъв филиал.Искането им е "риторично" но съвсем официално
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД