:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 236
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МЗ даде неясни обещания за заплатите в кръвните центрове

Здравният министър Десислава Атанасова се опита да тушира напрежението в кръвните центрове в страната, като обеща вчера увеличение на заплатите от 2013 г., но под доста голямо условие. "Полагат се големи усилия и се надяваме, че от следващата година чрез различни структурни промени в министерството на здравеопазването ще можем да осигурим още едно увеличение на възнагражденията", заяви министърът. Тя за пореден път обясни, че работата на кръвните центрове е въпрос на национална сигурност и призова персонала да не подават оставки.

Преди ден повечето работещи в кръвния център във Варна подадоха оставка в знак на протест срещу ниските възнаграждения и лошите условия на труд. Преди около месец същото направиха и колегите им в Стара Загора. Работещите в кръвните центрове искат увеличение на заплатите с 20%, считано със задна дата от 1 юли 2012 г., както и с 30% от началото на 2013 г. МЗ засега им дава 17 на сто, което компенсира само отнетите им с промяна в закона бонуси.



НА ЧЕТИРИ ОЧИ

Атанасова се срещна вчера с 52-годишната Дунка Сакалдашова от Якоруда, която от 10 г. чака бъбречна трансплантация. Министърът пое ангажимент да съдейства за обработването на документацията на жената в агенция по трансплантация, без да е ясно каква точно документация не е оправена за 10 г. Атанасова ще ходатайства на жената и заради ТЕЛК-ово решение, което тя обжалва. По основния проблем на жената - липсата на нов бъбрек, от МЗ не споменават нищо. За 2012 г. са регистрирани едва два трупни донора.
3
928
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
13 Ноември 2012 20:16
Тя за пореден път обясни, че работата на кръвните центрове е въпрос на национална сигурност

Ами тогава да ги прехвърлят към МВР - бездънен бюджет, даренийца, допълнителни бюджетни пари при всяко изокване,може и допълнителни 100 млн. за създаване на ДНК база-данни и да допълнят и тази със СРСтата.
14 Ноември 2012 11:12
стерн да те допълня и доброволците които кръводаряват ще се увеличат ,цецо знае как да пусне кръвчица.
14 Ноември 2012 11:41
Stern,
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД