:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 525
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Дребни риби отнесоха наказанията за общинския скандал с "Карат С"

След като кметът Йорданка Фандъкова спря скандалната сделка между общината и транспортната фирма "Карат С" заради разминавания в дължимите от кметството суми от над 2.6 млн. лв., вчера тя хвърли цялата отговорност върху Центъра за градска мобилност. Въпреки че инициативата за изплащане на огромни лихви и докладите за прекратяване на договора с бизнесмена Миролюб Столарски беше на зам.-кметовете по транспорта и финансите Любомир Христов и Дончо Барбалов, те се разминаха само с предупреждение за уволнение.

"Отговорност за достоверността на счетоводните документи носят лицата, които са ги съставили, получили и подписали. Лицата, разпоредили извършването на стопанските операции, носят отговорност за тяхната законосъобразност", коментира Фандъкова. Тя обаче беше категорична, че двамата й заместници са лоялни и може да се говори само за занижен контрол от тяхна страна.

От направената проверка е установено, че сумата от 2.6 млн. лв. лихви, с която общината щеше да бъде ощетена, е техническа грешка, за която вина ще понесат служители от ЦГМ. "Няма грешно подадена информация, грешката е в начина на изчисление. В калкулатора е залагана като начален период датата на падежа на отделната фактура, която не е променяна при последващите плащания", обясни кметът. Тя ще поиска оставката на тогавашния директор на ЦГМ Николай Костов, чийто подпис стои под доклада със сумите и който в момента е зам.-шеф на ЦГМ, и на началника на отдела Методи Аврамов, изчислил лихвите. Аврамов е директор на отдел "Икономически разчети и контрол". Фандъкова ще поиска от ЦГМ да освободи и екипа на въпросното направление.

По последна информация общината дължи на "Карат С" 631 хил. лв. за законови лихви и 9.9 млн. лв. натрупани задължения.
3
2963
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
13 Ноември 2012 19:58
Тя ще поиска оставката на тогавашния директор на ЦГМ Николай Костов, чийто подпис стои под доклада със сумите и който в момента е зам.-шеф на ЦГМ, и на началника на отдела Методи Аврамов, изчислил лихвите. Аврамов е директор на отдел "Икономически разчети и контрол". Фандъкова ще поиска от ЦГМ да освободи и екипа на въпросното направление.


Ако пък лошия Кадиев не беше усетил далаверата щеше да има повишения и напълване на партийната касичка
13 Ноември 2012 19:59
Кадиев не е лош, само дето е толкова червен, че и при него нищо даром няма.
13 Ноември 2012 20:08
дребни риби, ама директори.
колкото до Кадиев - много ми е забавно как се опитва да се изкара герои при положение, че защитава одитора, според когото общината била пропуснала едни 3 хил. лв., към онези 3.2 млн. лихви. )))
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД