:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,003,483
Активни 408
Страници 1,406
За един ден 1,302,066
неМълчанието на яретата

Името е трепач, но трябва да се входира смисъл

***
Коалицията Янев-Марешки ще участва в политическия живот под името "За ред, законност и справедливост с Марешки", съобщи самият Марешки пред Дарик радио. Бизнесменът с верига едноименни аптеки и нееднозначна репутация отскоро е в политическия живот, но очевидно е с големи амбиции - нарича ГЕРБ и БСП свои основни конкуренти, но се готви да управлява с ББ. Коалицията му с Яне Янев е сама по себе си показателна за ценностите, политическите възгледи и принципи, които изповядва бизнесменът.

Марешки се очертава и като един от най-секси ораторите във вече започналата кампания - в ораторското изкуство той е половин Цицерон и четвърт Цецо. Показва типично гербави склонности към алогизми, агресивна и товареща рецепторите артикулация, народняшки хумор в мутренски стил и разбира се, безгранично нахалство. Такива хора ни трябват, ако наистина сме решили да превърнем окончателно страната в мутрилник от казармен тип!

Ето как Марешки обясни новото наименование на коалиционното изделие Ярешки:

"Името на Яне Янев ще отпадне, тъй като названието на партията, на която той е начело, е достатъчно красноречиво... Аз приех коалицията да носи името на партията на Яне Янев, тъй като за ред, законност и справедливост се борят всички, включително и аз. ИМЕТО Е МНОГО ХУБАВО, НО ТРЯБВА ДА МУ СЕ ВКАРА НЯКАКЪВ СМИСЪЛ И ЗАТОВА СЛАГАМ ФАМИЛИЯТА СИ ОТЗАД, за да се знае, че и аз участвам в тези процеси и нося своята отговорност", заяви Веселин Марешки.

Като изчистим стилистичните украшения, съобщението в подчертаното изречение е: "Вкарвам и поставям отзад". Прекалено е откровено и типично за мутренската субкултура, затова ни е трудно да допуснем, че тази асоциативна верига е случайно раздрънкана. Тези хора просто така си говорят и публичната реч ще става все по-елементарна, по-дебелашка и безсмислена. Същите хора ще определят кое е законно, кое е морално, кое е приемливо и т.н. За да не е човек изолант и маргинал, трябва да възприеме този стил - самохвалство, безпардонност, силови методи.

Марешки се зарече, че не се гласи за здравен министър. Но аз не бих се учудил, ако при едно бъдещо управление "ГЕРБ-Ярешки" аптекарският авторитет стане примерно шеф на Агенцията по лекарствата - и ще твърдят, че няма конфликт на интереси, ами хората завиждат, ще видите.

Те дори няма да си играят да слагат поставени лица - ще стават все по-нахални и нахалството им вече няма да се възприема като нахалство, ами като нещо редовно, постепенно ще изгубим усещането кое е редно и кое не. Когато едно отклонение стане всеобща практика, то не престава да е девиация, но тъй като "всеки прави така", то се превръща в норма.

Марешки е овладял до съвършенство гербоговора:

"В тази поголовна криза в някои сектори ГЕРБ се справят много добре - построиха се пътища, зали, магистрали. Ако всичко това беше направено по време на излишъците на тройната коалиция, сега Бойко Борисов нямаше да има какво да прави", изтъкна той.

И не се учудвайте, когато Прекрасният нов свят утре ви каже "добро утро!"
7
2014
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
27 Ноември 2012 19:44
Ами кат каже "добро утро" или "добър ден" ша гледаме обезателно слънцето на къде е .... щот и тия са шменти капели, кат целата коалиция
27 Ноември 2012 20:02
То ли ещё будет, то ли ещё будет,
То ли ещё будет, ой-ёй-ёй?
Ще се "входира" смисъл, но какво ли ще се "изходира"?
27 Ноември 2012 20:16
Такива хора ни трябват, ако наистина сме решили да превърнем окончателно страната в мутрилник от казармен тип!

Те това е .Другото е друго.Се пак държавата е само чирак на мафията.

28 Ноември 2012 08:11
Козовски - Илачев
Предупреждението е недвусмислено!
28 Ноември 2012 11:27
Не го подценявайте. Физиономията му може да ви излъже!
Веселин Марешки и най - мощната кола в света Ssc Ultimate Aero - 1287 конски сили
http://vbox7.com/play:b957cafa
28 Ноември 2012 12:29
28 Ноември 2012 14:57
Склонният към мазохизъм български народ има такава слабост - да входира подобни екземпляри, а после те да му се изходират. И така колко ли още?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД