:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 293
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Баскетболната федерация набеляза селекционерите

Константин Папазов се съгласи да поеме мъжете, а избраникът за жените още не знае
С една безспорна кандидатура за национален селекционер и една "на кантар" приключи заседанието на УС на федерацията по баскетбол, на което досегашните треньори на мъжките и женските ни отбори Росен Барчовски и Хосе Мария Бусета дадоха отчет за работата си.

За мъжкия тим кандидатурата бе известна от по-рано - на Константин Папазов, и само бе формално предложена. Това стори спортният директор на "ЛУКойл Академик" Сашо Везенков, един от най-отявлените критици на Папазов. Зад предложението застана и зам.-председателят на "Черно море" Симеон Варчев, който също недолюбва Папазов. На 13 декември УС на БФБ трябва да утвърди официално наставника на "Левски" за селекционер на мъжкия А отбор.

"Датата 13 декември я приемам за символична. Тогава ще се решава. Баскетболният национален отбор не е на Тити Папазов, а е на България. Ако всички сме обединени, всичко може да стане. На националния отбор не се отказва, националният отбор е кауза - коментира Папазов, който вече бе начело на А тима за 2 години. - Симеон Варчев и Сашо Везенков пожелаха да поема отбора. Приятно бе да видя, че тези, които ми бяха критици, виждат положителното в моята работа".

"Има единодушение около кандидатурата на Папазов. За треньор на женския национален тим бе предложен Георги Божков, но с него не е разговаряно. С тази задача ще се заеме т реньорската комисия", обясни президентът на БФБ Георги Глушков, за когото пък управата реши да бъде предложен за приемане в залата на баскетболната слава.

Божков, който е бивш наставник на женския А отбор, вчера сутринта замина с тима на "Дунав" за Курск (Рус) за мач в четвъртък от турнира "Еврокъп" с местния "Динамо". Пътуването ще е с автобус, което означава, че Божков ще е в България за разговори най-рано в събота. Въпросът за селекционера на жените обаче не търпи отлагане, защото е взето решение дамският ни тим да участва на предварителните евроквалификации още догодина.
1
707
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
28 Ноември 2012 16:08
не мога да се начудя на баскетболната федерация...при тези " чутовни " успехи на мъжкия и женски национални отбори ,управителния съвет на федерацията
продължава упорито да назначава клубни треньори за старши треньори на националните гарнитури...при това папазов е треньор на втория по сила мъжки отбор в първенството,отборът на левски, а георги божков,треньор на женския отбор на дунав,настоящ първенец при жените...няма такава федерация, която така твърдо,да не кажа друга дума, отстоява назначаването на клубни треньори за национални селекционери...до тук говорих за " РАЗДВОЯВАНЕТО " на треньорите между клубните си отбори и националния отбор...а имаме за пример и по тежък случай - росен барчовски например беше " РАЗТРОЕН " , освен клубен и старши треньо на националния отбор, росен е и председател на треньорския съвет и като такъв,член на управителния съвет на федерацията...вся власт советом...РЕЗУЛТАТИТЕ СА НА ЛИЦЕ...крайно време е федерацията да намери съответните финанси и да намери треньори от чужбина,които да променят и съответната философия за подготовката на подрастващите и работата с националните гарнитури...ангел лабов
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД