:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,002,680
Активни 376
Страници 603
За един ден 1,302,066

Бенитес изглежда обречен

Агитката на "Челси" да освирква Абрамович, а не испанеца
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Рафаел Бенитес бе приет студено на ст. "Стамфорд Бридж", а испанецът може да стопи ледовете единствено с победи.
Дори и Джордж Греъм не започна толкова лошо, когато пое "Тотнъм", а той има емблемата на "Арсенал", нарисувана във вътрешния двор на къщата си. Греъм бе легенда на "Арсенал" и като играч, и като мениджър, като прекара повече от 15 г. при "артилеристите". И въпреки това най-лошото, което Мистър Арсенал получи през 1998 г. в своя първи мач на "Уайт Харт Лейн" беше тишина. Силата и студенината на мълчанието.

На Греъм му беше лесно. Направо удобно и спокойно в сравнение с освиркванията и хулите, които отнесе Рафа Бенитес от публиката на "Стамфорд Бридж". Безпрецедентна вълна от шумно неодобрение за мениджър, който даже още не беше заел мястото си за първия мач.

"Добре дошъл в "Челси", Рафаел Бенитес, а сега "ш.бай се", бяха най-често пените песни от феновете. Настроението бе по-враждебно и по-войнствено, отколкото някой е очаквал. Шок даже и за диктора на "Стамфорд Бридж", който крещейки се опитваше да надвика нарастващите освирквания. Само че освиркванията спечелиха.

След мача Бенитес се отнесе към деликатния въпрос толкова дипломатично, колкото можеше, като говори за усилена работа и победи, с които да спечели публиката. Твърди, че не е чул обидите по негов адрес, но със сигурност е разбрал за какво става въпрос.

Човек не може да не му симпатизира. Единственото прегрешение, което Бенитес е направил, е, че води "Ливърпул" преди и защитаваше своя клуб в битките срещу "Челси". Бенитес не е агитирал срещу Роберто ди Матео, не предизвика някакви проблеми в "Челси". Просто отговори на обаждането, което му предложи свободния пост.

Ако феновете на "Челси" са недоволни от уволнението на Ди Матео, което смятат за незаслужено, и ако не приемат Бенитес като развитие, тогава трябва да се обърнат за това към собственика Роман Абрамович и да изкажат недоволството си към него. Но тогава рискуват той просто да спре кранчето с пари. И затова цялата ярост се стовари върху главата на Бенитес.

Тези, които подкрепят Бенитес, се чувстват още по-лошо, като чуват как феновете на "Челси" определят назначението му като най-лошото решение на Абрамович. Да, дори по-лошо от това да смени Моуриньо с Аврам Грант.

Може ли някой мениджър да оцелее, камо ли да успее, при такава ненавист към него от собствените фенове? В краткосрочен план всичко зависи наистина от резултатите. Нулево равенство срещу "Манчестър Сити" е приемливо, макар да дойде по много неатрактивен и скучен начин. Представете си какофонията, ако "Челси" беше загубил.

Приоритетът на Бенитес, особено срещу шампионите, бе да затегне слабата защита. Нещо, което той постигна. Това е добре за начало, но сега Рафа трябва да продължи и да направи повече в атака, където всичко е твърде предвидимо и Фернандо Торес не е във форма.

Бенитес трябва да свърши работата, в която Греъм беше майстор. "Челси" допускаше повече от 2 гола средно на мач в последните 2 месеца под ръководството на Ди Матео. Нямаше суха мрежа 10 мача. Може би не е причина за уволнение на мениджъра, но доказателство за слабата форма на "сините".

Освен всичко друго назначението за кратък период на Бенитес е последният, наистина последният опит за съживяване на Торес. Начинът, по който Фернандо започна мача с преследване на съперник по лявото крило, беше обнадеждаващ. Ел Ниньо изглеждаше целеустремен.

В последните месеци Торес стигна такива низини, че само гледката как преследва съперник в опит да му отнеме топката се определя като окуражаващ знак. След това по-голямата част от опитите на "Челси" да използва своя нападател бяха с центрирания на 2 метра над земята. Дидие Дрогба щеше да им се наслади. Срещу "Сити" човекът, който се наслаждаваше, беше Венсан Компани.

Бенитес ще продължи да изважда Торес на показ, особено след като според всички той е причината за смяната на мениджъра. Може ли Бенитес да изсмуче повече от нападателя? Ако не, ще го остави ли на пейката? С толкова краткотраен договор Бенитес трябва да действа бързо, за да подобри атаката, която успя да направи само един точен удар у дома в този мач. Испанецът не може да направи много за феновете, освен да избягва всякакви публични скандали и да печели мачове.

Греъм издържа в "Тотнъм" 2 години и половина. Бенитес има 7 месеца, които да използва, за да се опита да превърне цялата тази омраза в безразличие, ако всичко мине добре. Но едва ли ще успее.
2
932
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
27 Ноември 2012 21:11
То пък ди Матео е треньор за чудо и приказ.Ще го видим в следващият отбор,в койро отиде.Ако отиде.
28 Ноември 2012 11:15
То Ди Матео постигна "успехи" за чудо и приказ в Уест Бромич. Тази година го няма Дидие Дрогба да реди отбора в съблекалнята и гледай какво става.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД