:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 363
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Времето

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Днес преди обяд облачността ще е значителна, но ще започне да се разкъсва и намалява и към края на деня над по-голямата част от страната ще се изясни. Ще бъде почти без валеж. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад, в Източна България от север-северозапад. Максимални температури между 1 и 6°, в София 1-2°.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 41 мин. и залязва в 16 ч. и 54 мин. Продължителност на деня 9 ч. и 12 мин. Луната изгрява в 0 ч. и 34 мин. и залязва в 12 ч. и 47 мин. Фаза - 1 ден след последна четвърт. Най-ниската температура на 7 декември в София е била измерена през 1962 г. минус 12.7°, а най-високата през 1967 г. 15.3°. Най-ниската температура на тази дата в Пловдив е измерена през 2010 г. минус 3.6°, а най-високата през 2008 г. 16.5°. В Плевен на тази дата най-ниската температура е измерена през 1925 г. минус 15.2°, а най-високата през 1967 г. 18.6°.
Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за декември и през деня слабо ще се повиши.

Пункт Вд Пл Рс Вн Сф Пд Бс Сан Кж Сил ВТ
Символ 2 2 5 5 2 2 5 2 5 5 5
Макс.Т

В планините
Ще бъде студено с умерен северозападен вятър. Облачността ще е значителна и главно преди обяд на места ще превали слаб сняг. Максимална температура на 1200 метра - около минус 3°, на 2000 метра - около минус 9°.

Пункт Макс.Т°C Символ
1200 m -3° 7
2000 m -9° 7

Над Европа
Над по-голямата част от Скандинавския полуостров, Прибалтика и Беларус ще е облачно и с валежи от сняг. Над южната част от Европейска Русия валежите ще са от дъжд и сняг, на места ще има условия за поледици. Отместващият се на югоизток циклонален вихър ще е причина над Източна Франция, Германия и страните от Бенелюкс да има значителна облачност и валежи предимно от сняг. Значителна облачност и валежи от дъжд ще има във Великобритания, Западна Франция и Пиренейския полуостров, но привечер от запад валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Над останалата част от Европа облачността ще е разкъсана, на места до предимно слънчево.
В сутрешните часове над по-голямата част от Балканския полуостров ще има значителна облачност с валежи от сняг в източните райони, от дъжд по Адриатическото крайбрежие. Постепенно валежите ще спират и облачността ще се разкъсва, на места до предимно слънчево. Температурите ще бъдат по-ниски от обичайните за месеца.

Пункт Лн Пж Мдр Рим Сх Мсв Бгр Бкщ Ат Ист Брл Варш Буд Виена
Символ 3 13 10 2 7 15 4 2 2 10 5 14 2 2
Макс.Т 10° 13° -7° -1° 12° -3° -2°

Седмична прогноза
В събота вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще бъде до умерен. Облачността ще се увеличи и по-късно в Западна България ще завали - в северозападните райони сняг, в югозападните предимно дъжд. Минималните температури ще са между минус 7° и минус 2°, максималните между 3° и 8°. През нощта срещу неделя валежите ще обхванат цялата страна, най-късно източните райони. В неделя вятърът в Северна България ще се ориентира от северозапад, там температурите ще се понижават и дъждът ще преминава в сняг, ще има и условия за образуване на поледици. Значителни ще са валежите в Рило-Родопската област. Температурите ще са от 2-3° в северозападните, до 9-10° в югоизточните райони. В понеделник вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, от запад валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва. В Източна България през по-голямата част от деня ще превалява, предимно сняг. Температурите и там ще се понижат с няколко градуса. Във вторник, след временно намаление на облачността, отново ще се увеличи и в западните райони ще превали сняг. В сряда ще е предимно облачно, на места ще превалява сняг, предимно слаб. В четвъртък облачността ще се задържи предимно значителна, почти без валежи. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните между 2° и 7°.
Христо Христов, Анастасия Кирилова
437
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД