:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 327
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

СКИЦНИК

снимка: сони/вирджиния рекърдс
Дейв Брубек
Дейв Брубек,

може би най уважаваният бял в историята на джаза, почина след инфаркт ден преди да навърши 92 години. Брубек е популярен с използването на необичайни размери и със смесването на контрастиращи ритми, размери и тоналности. Особено популярна е композицията му Take Five от албума Time Out - първата плоча с джаз, продадена в милионен тираж. Брубек е роден на 6 декември 1920 г. в Конкорд, недалеч от Сан Франциско, Калифорния. Започва музикалните си занимания като дете. Майка му е пианистка и негова първа учителка, а двамата му по-големи братя са преподаватели по музика. На 20-годишна възраст вече ръководи 12-членен оркестър в колежа. Издал е над 120 плочи и дискове в кариерата си. През 1996 г. получава "Грами" за цялостно творчество, а през 2003 г. е вписан в Американската зала на славата.



Юлия Пискулийска

ще представи довечера своята стихосбирка "Късен памид" на Сцена IV етаж в Народния театър "Иван Вазов". Това ще стане от 17.30. Подбрани стихотворения от книгата ще чете актрисата Татяна Лолова. Известната ни журналистка Юлия Пискулийска е събрала в томчето си както нови, така и стихове от предишни години, а срещата с нея е не само по повод новото издание, но и знак на уважение към кръглата годишнина, която тя чества през тази година.



Номинациите за "Грами"

бяха обявени вчера в Нашвил, Тенеси. В тях няма нито открития, нито изненади. Цели шестима са с равен брой номинации - Кание Уест, Джей-Зи, Франк Оушън, Дан Ауербах от "Дъ блек кийс", "Мъмфорд&сонс" и "Фън". Всички те имат по 6. Хитът на Готие Somebody That I Used To Know е сред претендентите за запис на годината, а с по 3 номинации са Риана, Дрейк, Кели Кларксън, Тейлър Суифт и Джак Уайт. 55-ите "Грами" ще бъдат връчени на 10 февруари в Лос Анджелис.
618
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД