:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 547
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Плачи харесал за А тима молдовец и македонец

Спряганите волейболисти на "Марек" може да играят за националния отбор най-рано през 2015 г.
Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Камило Плачи е поискал двамата чуждестранни играчи на шампиона "Марек Юнион Ивкони" македонецът Гьорги Гьоргиев и молдовецът Дмитрий Бахов да играят за България, съобщи Sportal.bg. Италианският треньор останал впечатлен от представянето на разпределителя Гьоргиев (20 г.) и посрещача Бахов (22 г.) в Шампионската лига и поискал да ги включи в разширения състав за Световната лига през 2013 г.

Въпреки че и двамата са с двойно гражданство и имат български паспорти, това обаче засега е невъзможно. Според правилата на международната федерация (FIVB) българската централа (БФВ) първо трябва да се разбере с колегите си от Македония и Молдова, като им плати парична компенсация, а след това да подаде официално искане в FIVB за натурализиране на играчите. След това трябва да изтече 2-годишен период, в който състезателите не са представяли ничий национален отбор, а това на практика означава, че Гьоргиев и Бахов може да играят за нашия А тим най-рано през 2015 г.

Спряганите за бъдещи национали чужденци играха във всички мачове на "Марек" в Шампионската лига, където отборът постигна 1 победа и 5 загуби и отпадна, заемайки 3-то място в гр. F. Вчера треньорът на дупничани Найден Найденов, който е и помощник на Плачи в националния отбор, коментира, че участието е било полезно за тима му.

"Волейболистите ни натрупаха опит, докоснаха се до големия волейбол. Ако имаха малко повече опит, съвсем спокойно можеше да спечелим още няколко мача и да продължим напред поне в турнира за Купата на CEV. Малко не ни достигна да поднесем изненада в Шампионската лига. Но и така съм доволен от показаното от момчетата", заяви Найденов.
3
1025
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
20 Декември 2012 07:53
Италианска му работа, накрая само либерото ще е българин в отбора. Ама ако ще го прави, поне да се огледа в Бразилия и Куба.
20 Декември 2012 11:30
Имаме си достатъчно талантливи наши момчета. Това не е баскетбол все пак.
20 Декември 2012 11:33
Според мен, Георгиев е определено по-слаб от Братоев. А и двамата са нисички иначе Бахов играе със сърце!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД