:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 484
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Националите ще завършат годината като № 50 в света

Селекцията на Любослав Пенев се смъкна с 10 позиции за последния месец
СНИМКА: СПОРТАЛ
Загубата с 0:1 от Украйна в София през ноември допринесе за отстъплението на националния отбор с 10 места в световната ранглиста на ФИФА.
Националният отбор на България ще завърши 2012 г. на 50-о място в световната ранглиста на ФИФА. Селекцията на треньора Любослав Пенев се смъкна с 10 позиции в подреждането, след като през ноември бе на 40-а позиция. Отстъплението се дължи на поражението от Украйна с 1:0 в контролата, играна в средата на миналия месец в София.

Преди това отборът на България беше направил сериозен скок в класацията с четирите си мача без загуба от старта на световните квалификации. В момента нашите имат 585 т. В новата ранглиста обаче те са изпреварени от националните тимове на екзотични държави като Хаити и Габон. Хаитяните правят прогрес от 18 позиции и вече са 39-и, докато габонците са 42-ри.

От съперниците на трикольорите в световните квалификации Италия е най-напред в класирането - 4-о място. "Адзурите" се придвижват с една позиция напред в сравнение с ноември. Отборът на Дания пък пада с една и вече е №23, докато този на Чехия се смъква с 4 места до №29. Другите два състава в нашата група прогресират - Армения вече е 75-а и скача със 7 места, докато Малта се придвижва с 3 позиции нагоре до №146.

В челната тройка размествания няма. Световният и европейски шампион Испания остава лидер, следван от съставите на Германия и Аржентина. Първата десетка допълват отборите на Италия, Колумбия, Англия, Португалия, Холандия, Русия и Хърватия. Петкратните световни шампиони от Бразилия бележат нов спад, този път с 5 места, и са на незавидната 18-а позиция.
2
704
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
20 Декември 2012 11:44
Ее, че ние сме доста напред- какво се оплакваме, че сме в криза.
Учудвам се, че сме пред Полша и Камерун. А‌ 39-то място на Хаити е трудно да се асимилира.
20 Декември 2012 15:01
"Вуду", майна ?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД